En liotanut herneitä ollenkaan hyvää hernesoppaa tuli
Ainoastaan keittelin 6h, miksi joku on keksinyt että herneitä pitää liottaa 12h, melko hölmöä hommaa.
Kommentit (7)
Eihän siinä tarvitse mitään tehdä, herneet likoaa ihan itsekseen. Minäkin liotan juuri keittoajan takia. Liottaminen maksaa vain vesilitran hinnan.
Vierailija kirjoitti:
Eihän siinä tarvitse mitään tehdä, herneet likoaa ihan itsekseen. Minäkin liotan juuri keittoajan takia. Liottaminen maksaa vain vesilitran hinnan.
Eikä sitäkään, koska keiton voi keittää siihen samaan veteen.
Samalla se puuhellalla keittäminen meni kun lämmitin pirttiä:D
Vierailija kirjoitti:
Samalla se puuhellalla keittäminen meni kun lämmitin pirttiä:D
AIkalailla sait höyryä aikaiseksi kuudessa tunnissa. Saattaa olla vesivahinko nyt kämpässä. Laita äkkiä myyntiin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Samalla se puuhellalla keittäminen meni kun lämmitin pirttiä:D
AIkalailla sait höyryä aikaiseksi kuudessa tunnissa. Saattaa olla vesivahinko nyt kämpässä. Laita äkkiä myyntiin.
Höpsö kaupunkilainen olet.
Minä laitan likoamaan illalla tai sitten aamulla, jolloin voi keittää rokan töiden jälkeen - valmista kahdessa tunnissa (tai vanhanaikaisessa höyrykattilassa varttitunnissa, en oikein uskalla käyttää sitä kun on aika äkäinen ja vaarallisen tuntuinen luonteeltaan).
Liotusvesi jää aika likaiseksi, joten sen heitän pois. Liottaessa myös huonot herneet erottuu, esim. sellaiset, jotka jää kivikoviksi, eivätkä ime nestettä.
Olen saanut sellaista liottamatta keitettyä, jossa kaikki herneiden kuoret lilluivat kovanpuoleisina irrallaan. No, ko. kokki ei keittänyt 6 tuntia.
Liottamalla herneet keittoaika lyhenee. Mieluummin liotan yön yli ja säästän sähköä, aikaa ja vaivaa.