Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

En liotanut herneitä ollenkaan hyvää hernesoppaa tuli

Vierailija
27.12.2019 |

Ainoastaan keittelin 6h, miksi joku on keksinyt että herneitä pitää liottaa 12h, melko hölmöä hommaa.

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
27.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liottamalla herneet keittoaika lyhenee. Mieluummin liotan yön yli ja säästän sähköä, aikaa ja vaivaa.

Vierailija
2/7 |
27.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eihän siinä tarvitse mitään tehdä, herneet likoaa ihan itsekseen. Minäkin liotan juuri keittoajan takia. Liottaminen maksaa vain vesilitran hinnan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
27.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Eihän siinä tarvitse mitään tehdä, herneet likoaa ihan itsekseen. Minäkin liotan juuri keittoajan takia. Liottaminen maksaa vain vesilitran hinnan.

Eikä sitäkään, koska keiton voi keittää siihen samaan veteen.

Vierailija
4/7 |
27.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Samalla se puuhellalla keittäminen meni kun lämmitin pirttiä:D

Vierailija
5/7 |
27.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Samalla se puuhellalla keittäminen meni kun lämmitin pirttiä:D

AIkalailla sait höyryä aikaiseksi kuudessa tunnissa. Saattaa olla vesivahinko nyt kämpässä. Laita äkkiä myyntiin.

Vierailija
6/7 |
27.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Samalla se puuhellalla keittäminen meni kun lämmitin pirttiä:D

AIkalailla sait höyryä aikaiseksi kuudessa tunnissa. Saattaa olla vesivahinko nyt kämpässä. Laita äkkiä myyntiin.

Höpsö kaupunkilainen olet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
27.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä laitan likoamaan illalla tai sitten aamulla, jolloin voi keittää rokan töiden jälkeen - valmista kahdessa tunnissa (tai vanhanaikaisessa höyrykattilassa varttitunnissa, en oikein uskalla käyttää sitä kun on aika äkäinen ja vaarallisen tuntuinen luonteeltaan).

Liotusvesi jää aika likaiseksi, joten sen heitän pois. Liottaessa myös huonot herneet erottuu, esim. sellaiset, jotka jää kivikoviksi, eivätkä ime nestettä.

Olen saanut sellaista liottamatta keitettyä, jossa kaikki herneiden kuoret lilluivat kovanpuoleisina irrallaan. No, ko. kokki ei keittänyt 6 tuntia.