Suosikki köyhäilyruokasi? Meillä uunimunakas.
Iso kenno munia ja pari purkkia ruokakermaa eivät paljon maksa, sekaan voi raastaa jääkaapista juuston tai kinkunjämät.
Kommentit (69)
Hernekeitto ja uppomunat. Kuivatut herneet on melko edullisia.
1000g pakasteherneitä. Keitetään, muussaatan. Lisätään vettä, paistettua pekonia, sipulia, mustapippuria, meiramia ja sinappia. Maksaa noin 2.5 euroa. Prööt!
Meillä teinipoika on hulluna tuohon uunimunakkaseen ! :D Mättää siihen pussillisen juustoa. Onkin ainoa ruoka, jonka osaa tehdä. Me muut emme tuosta "herkusta" niin piittaa.
Paistettu riisi.
Ostetaan etnisesta aina isoja sakkeja riisia kerrallaan, ovat siella halpoja. Sekaan pakasteherneita ja -porkkanoita, sipuli, pari kananmunaa, seesamioljya ja soijakastiketta.
Lisukkeeksi vihreita sambal-papuja tulisuutta tuomaan.
Uuniruisleivät mozzarellaraasteella. Lisätäytteeksi mitä nyt sattuu olemaan, tomaattia, sipulia, leikkelettä etc.
Pese ja lohko perunat, pitkään vähän öljyä ja aromisuolaa (tms) uuniin ja kun kypsiä - ääntä kohti!
Keitä kattilallinen punajuuria kuori ja lohko, joukkoon vuohenjuustoa/aurajuustoa/raejuustoa (mitä löytyy) myös esim rucola ym vihreä pikkusilppu, - ja jälleen napaan vaan!
Ennen lapsia se oli tonnikalaa riisissä/pelkkää riisiä tai kaurapuuroa, nykyään nuudelit tai purkkihernekeitto jossa ehkä tarjousjauhelihaa.
treffit kirjoitti:
Paistettu riisi.
Ostetaan etnisesta aina isoja sakkeja riisia kerrallaan, ovat siella halpoja. Sekaan pakasteherneita ja -porkkanoita, sipuli, pari kananmunaa, seesamioljya ja soijakastiketta.
Lisukkeeksi vihreita sambal-papuja tulisuutta tuomaan.
Tämä kuulostaa mielenkiintoiselta! Keitätkö ensin riisin ja sitten paistat? Vai miten sen teet?
Vierailija kirjoitti:
Ruokajonon näkkileipä kuumaan veteen kastettuna. Ei päällisiä eikä lisukkeita.
Lapsena kastettiin näitä teehen, voin kanssa.
Enpä muistanutkaan koko asiaa ..
Sinccis
"Kaalimöyhäys". Isossa kattilassa ruskistan eka jauhelihaa (yleensä pakkasesta, punalappuisena ostettu) ja sipulia, sitten sekaan pilkottu kaali, ruokakermaa purkki, vähän vettä (kermapurkin huuhtelusta plus vähän päälle) ja suolaa+pippuria. Annetaan hautua kannen alla tunnin-pari välillä sekoitellen. Jos oikein innostun, niin laitan sekaan pakastimesta keittämääni liha-luulientä yhden annoksen (pieni minigrip-pussilinen).
Köyhäilyruoissa erikoisjuustoja, leikkeleitä, rucolaa? Aika erilainen käsitys näköjään monella köyhäilystä kuin itselläni.
Mä vedän röökiä ja Saludoa, pennut saa jakaa roiskeläpän.
No ei vais , makaronimössö (jota kutsutaan myös pääkallopadaksi ) se on. Usein leivon vielä sämpylöitä kylkeen.
Vierailija kirjoitti:
treffit kirjoitti:
Paistettu riisi.
Ostetaan etnisesta aina isoja sakkeja riisia kerrallaan, ovat siella halpoja. Sekaan pakasteherneita ja -porkkanoita, sipuli, pari kananmunaa, seesamioljya ja soijakastiketta.
Lisukkeeksi vihreita sambal-papuja tulisuutta tuomaan.
Tämä kuulostaa mielenkiintoiselta! Keitätkö ensin riisin ja sitten paistat? Vai miten sen teet?
Joo keitan jo paivaa ennen, jaahdytan akkia vesihauteessa ja laitan jaakaappiin. Se on parempi paistaa seuraavana paivana. Jos haluat kokeilla niin tassa on aika toimiva resepti:
https://therecipecritic.com/easy-fried-rice/
Ja ne sambal-pavut...kiehauta vihreat pavut n. 2-3 minuuttia, valuta (olen laittanut n. 100g per henki). Pieni sipuli, kuullota se pannulla. Lisaa maun mukaan sambalia, sekoita ja anna kuplia n. minuutin verran. Lisaa pavut ja sekoita. Tahan satsiin voi myos sekoittaa puolitettuja keitettyja munia, jos tekee mieli lisaproteiinia. Ne kun sekoittaa sen papu-sambal-yhdistelman sekaan niin imevat sita tulista makua ihanasti :)
Hiillosmakkara mikrossa. Joskus laitan juustoa päälle. Sinapin kanssa toimii hyvin.
treffit kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
treffit kirjoitti:
Paistettu riisi.
Ostetaan etnisesta aina isoja sakkeja riisia kerrallaan, ovat siella halpoja. Sekaan pakasteherneita ja -porkkanoita, sipuli, pari kananmunaa, seesamioljya ja soijakastiketta.
Lisukkeeksi vihreita sambal-papuja tulisuutta tuomaan.
Tämä kuulostaa mielenkiintoiselta! Keitätkö ensin riisin ja sitten paistat? Vai miten sen teet?
Joo keitan jo paivaa ennen, jaahdytan akkia vesihauteessa ja laitan jaakaappiin. Se on parempi paistaa seuraavana paivana. Jos haluat kokeilla niin tassa on aika toimiva resepti:
https://therecipecritic.com/easy-fried-rice/
Ja ne sambal-pavut...kiehauta vihreat pavut n. 2-3 minuuttia, valuta (olen laittanut n. 100g per henki). Pieni sipuli, kuullota se pannulla. Lisaa maun mukaan sambalia, sekoita ja anna kuplia n. minuutin verran. Lisaa pavut ja sekoita. Tahan satsiin voi myos sekoittaa puolitettuja keitettyja munia, jos tekee mieli lisaproteiinia. Ne kun sekoittaa sen papu-sambal-yhdistelman sekaan niin imevat sita tulista makua ihanasti :)
Kiitos! Tänään laitan riisit tulelle... ;D
Monet tavalliset ruuat on tosi edullisia; kalakeitto pakasteseistä, makaronilaatikko, pinaattiletut (muutenkin kuin eineksenä), linssikeitto, sosekeitot, monet pastat, uunijuurekset... meidän arkiruoka on aika edullista, enkä mitenkään erityisesti miellä köyhäileväni. Tämä on sitä mitä teen, riippumatta siitä onko rahaa paljon vai vähän.
Vai oliko tässä tarkoitus kerätä ruokia, jotka on tosi helppoja?
Ruokajonon näkkileipä kuumaan veteen kastettuna. Ei päällisiä eikä lisukkeita.