Kokemuksia painekattilasta?
Kannattaako sellainen hankkia? Valmistuuko ruoka sillä todellakin nopeammin? Tuleeko ruoasta maukkaampaa kuin tavallisella kattilalla?
Kommentit (10)
Mä just vein käyttämättömän laatikossa olevan metallinkeräykseen, jätin kyllä sen laatikon päälle et jos joku haluaa.
Saanu joskus lahjaksi, ikinä en ole tarvinnut mihinkään, haudutan ruokani uunissa, ei ole niin kiire.
Mihin joku tarvii höyrytettyjä kasviksia muutamassa minuutissa?
Vai löysikö ap sen sieltä kierrätyspisteeltä, eikä sekään tiedä mitä sillä tekisi?
Vierailija kirjoitti:
Mä just vein käyttämättömän laatikossa olevan metallinkeräykseen, jätin kyllä sen laatikon päälle et jos joku haluaa.
Saanu joskus lahjaksi, ikinä en ole tarvinnut mihinkään, haudutan ruokani uunissa, ei ole niin kiire.
Mihin joku tarvii höyrytettyjä kasviksia muutamassa minuutissa?
Mulla on höyrötin. Sillä aikaa kun se höyröttelee voi puuhastella muuta. Tehdä salaattia, paistella lihoja yms.
Kiirettä ei ole .. lisäksi höyrötin pitää ne vielä 30 min. valmistumisen jälkeen lämpimänä, jos niin haluaa tai muu tekeminen venyy esim. palstaillessa ;)
Suosittelen ..
Sinccis
Minulla on ollut painekeitin jo yli 10 vuotta ja se on todella, todella kätevä. Sillä keittää ruuat murto-osassa tavalliseen kattilaan nähden. Nykyinen on tilattu cdon.comista hiukan alle 100 eurolla.
Muista kuitenkin lukea käyttöohjeet kunnolla. Painekeitin eroaa jossakin määrin tavallisesta kattilasta. Sinun pitää mm. säätää hella niin ettei venttiili sihise.
Vierailija kirjoitti:
Mä just vein käyttämättömän laatikossa olevan metallinkeräykseen, jätin kyllä sen laatikon päälle et jos joku haluaa.
Saanu joskus lahjaksi, ikinä en ole tarvinnut mihinkään, haudutan ruokani uunissa, ei ole niin kiire.
Mihin joku tarvii höyrytettyjä kasviksia muutamassa minuutissa?
Varmaan joku israelilainen mutaatio kurpitsa.
Käyttö vaatii totuttelua, koska pitää varoa kuumana avaamista, mutta on muutoin hyvä, etenkin pitkän kypsennysajan vaativien liharuokien valmistamisessa tai umpiomalla säilönnässä. Mallia kannattaa pohtia, että ottaako laakean vai pystymmän.
Olen kuullut vain räjähdyksistä ja kattoon suihkuavista hernekeitoista. Vaarallinen.
Anopilla on, mutta ei enää käytä, kun lihasopat lensi kattoon.
Entisessä työpaikassa oli painekeittokaappi ja keittiön naiset kaihtoivat sen käyttämistä yli kaiken - minusta se oli varsin sympaattinen laite kaiken kaikkinensa.
M 42
Nopeuttaa huomattavasti ruuanlaittoa. Pavutkin voi valmistaa suoraan ilman liotuksia ja kauheita keittoaikoja ja esimerkiksi pulled pork valmistuu alle tunnissa. Maku nyt on mielestäni suunnilleen sama kuin tavallisessa kattilassa tehtynä. Kasvikset höyryttyvät muutamassa minuutissa painekattilassa, joten se on näppärä myös lisukkeiden valmistukseen. Olen omistanut painekattilan nyt kolme vuotta ja se on yksi tärkeimmistä työvälineistä omassa keittiössä.