Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Paljasta paistinpannusi

Vierailija
27.09.2019 |

Minkälaisella pannulla tulee ne makoisimmat munkkirinkelit ja jauhenlihapihvelöiset?

Onko maun salaisuus itsessään Teflonissa (juu, juu - erisnimi ja siksi isolla) vaiko hiiliteräksessä, jonka sisälle on leivottu tuhansia miljardeja makuisia hiilihiukkasia antamaan aromia ja paistopintaa Maillard-reaktiolle?

Kommentit (23)

Vierailija
1/23 |
28.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Me paistamme poikkiksen kanssa teflonisella, koska Sen saa pyyhkimällä puhtaaksi!

Vierailija
2/23 |
28.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

DeBuyerin hiiliteräspannu. Teflon sairastuttaa. Tutkitusti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/23 |
28.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Fissler Crispy Steelux Premium-pannu. Rosterisella kun oppii paistamaan, niin muitapa ei sitten tarvitakaan.

Vierailija
4/23 |
28.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siirryin kotimaiseen hiiliteräkseen. Sitä kun käyttää kaasuhellalla, ei voi mokata.

Vierailija
5/23 |
28.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paras maku tulee valuraudalla, mutta paistan useammin hiiliteräksellä, kun se on niin helppo hoitoinen.

Sekä kevyempi pestä yms. 

Sitten kun tehdään laatupihviä yms. niin kaivetaan _aina_ valurauta esiin. eli 1 tykit.

Sinccis

Teflonilla en ole "paistanut" mitään sen jälkeen kun nuo ostin. Olen keittänyt bolosoossia yms.

Eihän teflonia saa edes kuumentaa yksinään, miten siinä voisi paistaa mitään?

Vierailija
6/23 |
28.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Isomummun valurauta ja kaasuhella. Munkit keitän kattilassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/23 |
28.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valurautapannu on paras. Useita erilaisia paistinpannuja kokeilleena, voin edelleen hehkuttaa valurautapannun puolesta. Se on Number One!

Vierailija
8/23 |
28.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

OBH-Nordican keraamis-pinnotteinen. Löysin sen pohjaanpoltettuna kerrostalomme roskiksesta. Pesun ja perusteellisen puhdistuksen jälkeen se on palvellut minua moitteettomasti ja tekee sen myös jatkossakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/23 |
28.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Isomummun valurauta ja kaasuhella. Munkit keitän kattilassa.

Elä työnnä munkkejas kuumaan kattilaan. Net saattaapi palaa ..

Sinccis

Vierailija
10/23 |
28.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kolme erilaista pannua. Valuraudalla tulee parasta jälkeä, oli sitten kyseessä ruskea peruskastike, letut tai pihvit. Teflonilla paista kevyemmin enkä päästä sitä tuhottoman kuumaksi. Kokeilussa on nyt myös keraamisella pinnalla varustettu pannu. Lyhyen kokemuksen perusteella siinä on mukava lämmittää ruokaa, mutta en ehkä paistaisi sillä ainakaan pihvejä.

Ja muuten: Teflonpinnoitteinen pannu pitää pestä pehmeällä harjalla ja tiskiaineella. Pelkkä pyyhkäisy ei riitä. Rasva jää huokosiin ja härskiintyy varsin nopeasti. Samoin puhdistan myös keraamisen pannun. Valurautapannu on sitten ihan eri juttu. Se pestään kuumalla vedellä ja harjalla, mutta ilman pesuainetta. Pintään jäävä vähäinen rasva hoitaa valurautaa ja estää pinnan ruostumisen. Rasva imeytyy valurautaan toisin kuin tefloniseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/23 |
28.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ennen käytin sekalaisia teflonpannuja tefal jne. sekä halpis keraamisia. Nyt olen rakastunut valurautaisiin. Niitä on muutamama. Yksi joku isompi ja kalliimpi sekä kaksi halpaa ja pienempää. Kaikki ovat hyviä. Alkuun tein noin kymmenen rasvapolttoa ja nyt voin hyvin paistaa kananmunan tarttumatta. Teflonilla ei saa mitenkään samaa pintaa kuin valuraudalla. Kaikki kastikkeet yms teen samalla pannulla.

Suuri valuraudan etu on myös se, että voi käyttää metallisia työkaluja. Itse ainakin pidän ohuesta metallisesta lastasta.

Miinuksena paino ja se että ruokaa ei saa säilyttää pannulla.

Vierailija
12/23 |
28.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tokmannin keraaminen paistinpannu on palvellut jo monta vuotta, maksoi vain jotain 5-6 euroa kpl, ostin pari kappaletta.

T. Lidl-mies.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/23 |
28.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pinnoittamaton alumiinipannu on mielestäni paras pannu paistamiseen - keittoastiat ovat sitten erikseen.

Vierailija
14/23 |
28.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valurauta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/23 |
28.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pinnoittamaton alumiinipannu on mielestäni paras pannu paistamiseen - keittoastiat ovat sitten erikseen.

Alumiini > Alzheimer

Vierailija
16/23 |
28.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Pinnoittamaton alumiinipannu on mielestäni paras pannu paistamiseen - keittoastiat ovat sitten erikseen.

Alumiini > Alzheimer

Nämä on niitä Magneettimedian juttuja - samoin kuin se, että ruokasoodan ja melassin yhdistelmä parantaa syövän.

Vierailija
17/23 |
28.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valurautainen on ollut aina, enkä muita halua edes kosketella.

Vierailija
18/23 |
28.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä tässä mitään paljastele

Vierailija
19/23 |
28.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Raskasmetallipannua meillä käytetään.

Vierailija
20/23 |
28.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teflonpannua jossa on korkeat reunat. Ei pala kastikkeet pohjaan.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan kuusi yhdeksän