Mitä tekis härkäpavuista?
Sain anopilta härkäpapuja. Mitä niistä tekis vai onko hyviä sellaisenaan keitettynä?
Kommentit (16)
Vierailija kirjoitti:
Tuoreina menee keitettynä voisulaan ja suolaan ja pippuriin hukutettuna.
Hyviähän niistä ei saa, mutta ovat kyllä erinomainen proteiininlähde.
Tsemii.
Ei saa hyviä...? No jopas. Minusta ovat hyviä ihan vain keitettynä suolavedessä. Voi laittaa voita, mutta ei ole mitenkään välttämätöntä. Tai sitten voi kuullottaa muiden kasvisten kanssa pannulla. Tein tässä pari viikkoa sitten kasvislisuketta, jossa oli muistaakseni kesäkurpitsaa, paprikaa ja härkäpapuja.
Mun täti viljeli noita kasvimaallaan ekan kerran joskus parikymmentä vuotta sitten, ja aina syksyisin herkuteltiin niillä.
Niistä voi tehdä ihan mitä vain osaa ja haluaa.
Sitten kun valmista, niin menet pihan perille sen astian kanssa ja heität kompostiin.
Vierailija kirjoitti:
Niistä voi tehdä ihan mitä vain osaa ja haluaa.
Sitten kun valmista, niin menet pihan perille sen astian kanssa ja heität kompostiin.
Mitkä ihmeen ruokaronkelit täällä kokoontuu?!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tuoreina menee keitettynä voisulaan ja suolaan ja pippuriin hukutettuna.
Hyviähän niistä ei saa, mutta ovat kyllä erinomainen proteiininlähde.
Tsemii.
Ei saa hyviä...? No jopas. Minusta ovat hyviä ihan vain keitettynä suolavedessä. Voi laittaa voita, mutta ei ole mitenkään välttämätöntä. Tai sitten voi kuullottaa muiden kasvisten kanssa pannulla. Tein tässä pari viikkoa sitten kasvislisuketta, jossa oli muistaakseni kesäkurpitsaa, paprikaa ja härkäpapuja.
Mun täti viljeli noita kasvimaallaan ekan kerran joskus parikymmentä vuotta sitten, ja aina syksyisin herkuteltiin niillä.
Kiva jos tykkäätte :-)
en ole koskaan viehtynyt härkäpavun makuun, mutta lienen rajoittunut. go, girl!
Etsi hakusanalla "fava beans" tai "broad beans" Googlesta reseptejä. Käytetään paljon eri kulttuurien keittiöissä, esim. libanonilaisia reseptejä on useita.
Maksaa ja härkäpapuja. Juomaksi chiantia.
Sopivat esimerkiksi tomaattikastikkeeseen lisänä. Pavut keitettävä ensin erikseen, tuoreet palot vartti, voi myös pakastaa.
En mitään, koska yrjöän ne ulos ja siinä samalla kaiken muunkin mahanestettä myöten.
Ei sovi meikän mahalle.
Kaksi kertaa koettu. Kolmatta en halua kokea.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tuoreina menee keitettynä voisulaan ja suolaan ja pippuriin hukutettuna.
Hyviähän niistä ei saa, mutta ovat kyllä erinomainen proteiininlähde.
Tsemii.
Ei saa hyviä...? No jopas. Minusta ovat hyviä ihan vain keitettynä suolavedessä. Voi laittaa voita, mutta ei ole mitenkään välttämätöntä. Tai sitten voi kuullottaa muiden kasvisten kanssa pannulla. Tein tässä pari viikkoa sitten kasvislisuketta, jossa oli muistaakseni kesäkurpitsaa, paprikaa ja härkäpapuja.
Mun täti viljeli noita kasvimaallaan ekan kerran joskus parikymmentä vuotta sitten, ja aina syksyisin herkuteltiin niillä.
Kiva jos tykkäätte :-)
en ole koskaan viehtynyt härkäpavun makuun, mutta lienen rajoittunut. go, girl!
Jatkan vielä...
itse käytän härkäpapua sosekeitoissa, leipätaikinassa, juurespihveissä.
Idea on upottaa se massan joukkoon niin, että sen oma maku ei tule läpi. Olen itsekin viljellyt härkäpapua, mutta valitettavasti en pidä sen mausta, vaikka tajuan miten ekologinen lähiruoka se on, ja miten erinomaista proteiinia siitä saa. Tässä täydellinen esimerkki siitä, miten teoria ja käytäntö ei kohtaa.
sama
Tee apinan härkäpavuista vaikka tiiliskiviä.
Sinccis
Marinoituja härkäpapuja (onnistuu myös ruusupavuista): Keitä pavut ja marinoi niitä vuorokausi seoksessa, jossa on öljyä, sitruunamehua, murskattua valkosipulia ja mausteyrttejä (meillä on valmis seos, jossa on mm. timjamia, salviaa, persiljaa ja paprikaa, mutta omasta maustekaapista voi kaivella mitä löytyy).
No tietenkin etelä-Karjalan perinneruokaa, eli papurokkaa!
Vierailija kirjoitti:
Marinoituja härkäpapuja (onnistuu myös ruusupavuista): Keitä pavut ja marinoi niitä vuorokausi seoksessa, jossa on öljyä, sitruunamehua, murskattua valkosipulia ja mausteyrttejä (meillä on valmis seos, jossa on mm. timjamia, salviaa, persiljaa ja paprikaa, mutta omasta maustekaapista voi kaivella mitä löytyy).
Tai sitten vaan keitetyt härkäpavut, oliiviöljyä, valkosipulia, (yrttejä,) suolaa ja mustapippuria sekaisin ja muussaat ne leivän päälle.
Tuoreina menee keitettynä voisulaan ja suolaan ja pippuriin hukutettuna.
Hyviähän niistä ei saa, mutta ovat kyllä erinomainen proteiininlähde.
Tsemii.