Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mitä tekis härkäpavuista?

Vierailija
21.09.2019 |

Sain anopilta härkäpapuja. Mitä niistä tekis vai onko hyviä sellaisenaan keitettynä?

Kommentit (16)

Vierailija
1/16 |
21.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuoreina menee keitettynä voisulaan ja suolaan ja pippuriin hukutettuna.

Hyviähän niistä ei saa, mutta ovat kyllä erinomainen proteiininlähde.

Tsemii.

Vierailija
2/16 |
21.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tuoreina menee keitettynä voisulaan ja suolaan ja pippuriin hukutettuna.

Hyviähän niistä ei saa, mutta ovat kyllä erinomainen proteiininlähde.

Tsemii.

Ei saa hyviä...? No jopas. Minusta ovat hyviä ihan vain keitettynä suolavedessä. Voi laittaa voita, mutta ei ole mitenkään välttämätöntä. Tai sitten voi kuullottaa muiden kasvisten kanssa pannulla. Tein tässä pari viikkoa sitten kasvislisuketta, jossa oli muistaakseni kesäkurpitsaa, paprikaa ja härkäpapuja.

Mun täti viljeli noita kasvimaallaan ekan kerran joskus parikymmentä vuotta sitten, ja aina syksyisin herkuteltiin niillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/16 |
21.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niistä voi tehdä ihan mitä vain osaa ja haluaa.

Sitten kun valmista, niin menet pihan perille sen astian kanssa ja heität kompostiin.

Vierailija
4/16 |
21.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Chili-kasvis-papupata ja riisiä.

Vierailija
5/16 |
21.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Niistä voi tehdä ihan mitä vain osaa ja haluaa.

Sitten kun valmista, niin menet pihan perille sen astian kanssa ja heität kompostiin.

Mitkä ihmeen ruokaronkelit täällä kokoontuu?!

Vierailija
6/16 |
21.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Falafel

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/16 |
21.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Tuoreina menee keitettynä voisulaan ja suolaan ja pippuriin hukutettuna.

Hyviähän niistä ei saa, mutta ovat kyllä erinomainen proteiininlähde.

Tsemii.

Ei saa hyviä...? No jopas. Minusta ovat hyviä ihan vain keitettynä suolavedessä. Voi laittaa voita, mutta ei ole mitenkään välttämätöntä. Tai sitten voi kuullottaa muiden kasvisten kanssa pannulla. Tein tässä pari viikkoa sitten kasvislisuketta, jossa oli muistaakseni kesäkurpitsaa, paprikaa ja härkäpapuja.

Mun täti viljeli noita kasvimaallaan ekan kerran joskus parikymmentä vuotta sitten, ja aina syksyisin herkuteltiin niillä.

Kiva jos tykkäätte :-)

en ole koskaan viehtynyt härkäpavun makuun, mutta lienen rajoittunut. go, girl!

Vierailija
8/16 |
21.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Etsi hakusanalla "fava beans" tai "broad beans" Googlesta reseptejä. Käytetään paljon eri kulttuurien keittiöissä, esim. libanonilaisia reseptejä on useita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/16 |
21.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maksaa ja härkäpapuja. Juomaksi chiantia.

Vierailija
10/16 |
21.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sopivat esimerkiksi tomaattikastikkeeseen lisänä. Pavut keitettävä ensin erikseen, tuoreet palot vartti, voi myös pakastaa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/16 |
21.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

En mitään, koska yrjöän ne ulos ja siinä samalla kaiken muunkin mahanestettä myöten.

Ei sovi meikän mahalle.

Kaksi kertaa koettu. Kolmatta en halua kokea.

Vierailija
12/16 |
21.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Tuoreina menee keitettynä voisulaan ja suolaan ja pippuriin hukutettuna.

Hyviähän niistä ei saa, mutta ovat kyllä erinomainen proteiininlähde.

Tsemii.

Ei saa hyviä...? No jopas. Minusta ovat hyviä ihan vain keitettynä suolavedessä. Voi laittaa voita, mutta ei ole mitenkään välttämätöntä. Tai sitten voi kuullottaa muiden kasvisten kanssa pannulla. Tein tässä pari viikkoa sitten kasvislisuketta, jossa oli muistaakseni kesäkurpitsaa, paprikaa ja härkäpapuja.

Mun täti viljeli noita kasvimaallaan ekan kerran joskus parikymmentä vuotta sitten, ja aina syksyisin herkuteltiin niillä.

Kiva jos tykkäätte :-)

en ole koskaan viehtynyt härkäpavun makuun, mutta lienen rajoittunut. go, girl!

Jatkan vielä...

itse käytän härkäpapua sosekeitoissa, leipätaikinassa, juurespihveissä.

Idea on upottaa se massan joukkoon niin, että sen oma maku ei tule läpi. Olen itsekin viljellyt härkäpapua, mutta valitettavasti en pidä sen mausta, vaikka tajuan miten ekologinen lähiruoka se on, ja miten erinomaista proteiinia siitä saa. Tässä täydellinen esimerkki siitä, miten teoria ja käytäntö ei kohtaa.

sama

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/16 |
21.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee apinan härkäpavuista vaikka tiiliskiviä.

Sinccis

Vierailija
14/16 |
21.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Marinoituja härkäpapuja (onnistuu myös ruusupavuista): Keitä pavut ja marinoi niitä vuorokausi seoksessa, jossa on öljyä, sitruunamehua, murskattua valkosipulia ja mausteyrttejä (meillä on valmis seos, jossa on mm. timjamia, salviaa, persiljaa ja paprikaa, mutta omasta maustekaapista voi kaivella mitä löytyy).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/16 |
21.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

No tietenkin etelä-Karjalan perinneruokaa, eli papurokkaa!

Vierailija
16/16 |
21.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Marinoituja härkäpapuja (onnistuu myös ruusupavuista): Keitä pavut ja marinoi niitä vuorokausi seoksessa, jossa on öljyä, sitruunamehua, murskattua valkosipulia ja mausteyrttejä (meillä on valmis seos, jossa on mm. timjamia, salviaa, persiljaa ja paprikaa, mutta omasta maustekaapista voi kaivella mitä löytyy).

Tai sitten vaan keitetyt härkäpavut, oliiviöljyä, valkosipulia, (yrttejä,) suolaa ja mustapippuria sekaisin ja muussaat ne leivän päälle.