nakkikääröjen ohjetta kaivataan
Ajattelin tarjota lapsen synttäreillä suolaisena nakkikääröjä, mutta mites ne tehtiinkään. Kääräistiinkö nakki voitaikinaan ja laitettiinko mitä muuta? Käykö lehtitaikina yhtä hyvin kuin voitaikina?
Kommentit (4)
elikkä samasta taikinasta kun joulutortutkin tehdään, mielestäni kumpikin noista käy. annat taikinalevyjen sulaa hetken huoneenlämmössä, voit kaulita hieman ohuemmaksi niitä paloja. sitten vain nakki sisään, rullaa kääröksi ja voitele sekä paista. siitä on hurjan paljon aikaa kun olen näitä tehnyt joten muistikuva hieman hatara =)
ja sitten nakkien päät kjotka jää näkyviin leikataan saksilla ristiin nauraviksi =)
Mä testasin sipaista voitaikinan päälle sekä sinappia, että ketsuppia. Sinappi oli parempaa ja edes maistui. Se ketsuppi ei oikeen edes maistunu sieltä läpi.....
Itse en tykkää tehä lehtitaikinasta kun se sit kans lehteilee ympäri pöytää ja lattioita......
Siitä tehty myös meillä kutsuille ja hyvin toimi.
Ja seuraavalla kerralla laitan siis sinappia, kiitos Maalaisäiti!
Kauli taikinasta levy, laita siihen juustosiivu, sekä nakin, jonka päät leikattu ristiin. Sitten vain rullalle, kohotus ja paisto.