Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kaikista terveellisin,kuitupitoisin leipä mitä on perus ruokakaupoissa?

Vierailija
10.03.2013 |

Tietääkö joku uusinta tietoa?

Kommentit (25)

Vierailija
1/25 |
14.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vaasan täysjyväruis-jälkiuunipalat. 17% kuitua.

Vierailija
2/25 |
10.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="10.03.2013 klo 20:54"]

Parhaimmat kuidut löydät siitä kaupan hevi-osastolta. Kokeile kaaleja, juureksia, tomaattia ja paprikaa vaikka noin aluksi.

[/quote]No joo..kuule kuuluu ihan perus lautasmalliin syödä näitä joten hoidossa on, nyt kyseltiinkin ruisleipää, enkä tarkoita myöskään näkkäreitä, ne on musta ihan eri sorttia. AP

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/25 |
10.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="10.03.2013 klo 21:00"]

[quote author="Vierailija" time="10.03.2013 klo 20:54"]

Parhaimmat kuidut löydät siitä kaupan hevi-osastolta. Kokeile kaaleja, juureksia, tomaattia ja paprikaa vaikka noin aluksi.

[/quote]No joo..kuule kuuluu ihan perus lautasmalliin syödä näitä joten hoidossa on, nyt kyseltiinkin ruisleipää, enkä tarkoita myöskään näkkäreitä, ne on musta ihan eri sorttia. AP

[/quote]

No jos sulla on kuituasiat kunnossa kasvisten muodossa, niin mihin tarvitset lisäkuitua?

 

Vierailija
4/25 |
10.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="10.03.2013 klo 20:52"]

Luomuruislimppu. On runsaskuituinen ja ennen kaikkea vähäsuolainen. Silti maukas.

[/quote]

http://www.perheleipurit.fi/Tuotteet?groupid=3&id=48

Tätä siis suosittelen.

 

Vierailija
5/25 |
10.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="10.03.2013 klo 21:00"]

[quote author="Vierailija" time="10.03.2013 klo 20:54"]

Parhaimmat kuidut löydät siitä kaupan hevi-osastolta. Kokeile kaaleja, juureksia, tomaattia ja paprikaa vaikka noin aluksi.

[/quote]No joo..kuule kuuluu ihan perus lautasmalliin syödä näitä joten hoidossa on, nyt kyseltiinkin ruisleipää, enkä tarkoita myöskään näkkäreitä, ne on musta ihan eri sorttia. AP

[/quote]

 

Höm, kyselit vaan "leipää", et ruista. Siksi sait myös näkkärivastauksia.

 

Vierailija
6/25 |
11.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oikea vastaus taitaa olla oululaisen jälkiuunipala. Sama annoskoko kuin siinä hötöruispalassa mutta sisältää vain ruista. Kuitupitoisuus tosi korkea  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/25 |
11.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos terveysvaikutteista leipää, tummaa tai vaaleata hakee niin eka pointti on onko se juureen tehty vai hiivamössöä! Juureen tehdyssä leivässä on valtaisa määrä luonnollisia maitohappobakteereita, jotka pitävät suoliston kunnossa. Toisekseen juureen tehty leipä ei kuulemma lihota samassa määrin kuin hiivamössö, joka on suorastaan epäterveellistä.

 

Kuidut sun muut on tietty plussaa mutta niitä toki saa kasviksistakin, joten itse ainakin ostan leivän maun mukaan ja aina juureen tehty mene muitten edelle. Maksan mielelläni enemmän tästä aarteesta kunhan sitä vain jostain saa. Leipäteollisuutemme on tehnyt kyllä asialle haittaa sillä tätä herkkua saa etsiä. Harmi ettei kuluttajakaan usein edes tajua juurileivän hienoutta vaan menee mm apteekkiin ostamaan maitohappobakteereita purkista.

 

Ilokseni huomasin, että Lahdessa on LIMBBU-niminen leipomo, jossa leipä valmistetaan oikeaoppisesti. Pitää yrittää saada joku jälleenmyyjäksi täällä!

Vierailija
8/25 |
11.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Unohtui mainita, että juureen tehtyä tummaa leipää saa kyllä aika mukavasti kaupoista! Mutta se vaalea namnam!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/25 |
11.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Real ruisleipä.

Vierailija
10/25 |
11.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perheleipureiden luomuruislimppu ja Meriläisen leipomon ruispalat ovat molemmat leivottu taikinajuureen ja aineksina vain täysjyväruisjauho, vesi ja suola. Jälkimmäinen vain tuntuu olevan monesti kaupasta loppu tai juuri loppumassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/25 |
11.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Useissa tuotteissa tosiaan menee niin, että luomuversiot ovat täyttä ruista ja ei-luomuissa on myös vehnää. Tämä saattaa päteä myös ruispalaan, en tosin ole varma. Lähtökohtaisesti nuo ruispalat vain ovat hirveän suolaisia. Samsaran luomusruisleivässä on suolaa on 0,5 %. Tuo palan paksuun oli kuitenkin hulvattomin terveysväittämä ikinä - kun ostaa kokonaisen leivän, niin sen paksuuden kun voi säätää ihan itse. 

Vierailija
12/25 |
11.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Höh. Ei ruisleivällä ole mitään terveysvaikutuksia, ne on osoitettu tukimuksissa perättömiksi. Kyllä ruisleipää syödä voi mutta ainoa 'terveysvaikutus' on se että ulostetta on enemmän. Nuo terveysvaikutukset ovat peräisin mainosmiehen kynästä tai magneettimedian höpöuutisista joissa hehkutetaan milloin mitäkin ihmeainetta tai superfoodia. Ruisleipä on ihan tavallista ruokaa vailla sen kummempia terveysvaikutuksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/25 |
10.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Näkkäri lienee kuitupitoisinta, ruisleivistä Ruispalat on hyvä.

Vierailija
14/25 |
10.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruispalat?? No ei todellakaan ole terveellistä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
16/25 |
10.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="10.03.2013 klo 20:03"]

Ruispalat?? No ei todellakaan ole terveellistä. 

[/quote]

 

Perustelut? Siinä on paljon kuitua, paljon ruista ja leipäpala on aika pieni ja ohut, jolloin annoskoko säilyy sopivana. Minusta hyvinkin terveellistä.

 

Vierailija
17/25 |
10.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole tuo aiempi Ruispalojen arvostelija, mutta hänen kanssaan kyllä samaa mieltä. Kuidun määrä pitäisi olla leivässä väh. 16 g/100 g, Esimerkiksi tuossa Ruispalassa kuitua on 10 g eli melko vähän. Ruispalat kuuluvat myös näihin ns. "ruisleipiin" = rukiin osuus on vain 50 %. Toki huonompiakin "ruisleipiä" löytyy, mutta tässä kyselijälle perusteluja, miksi Ruispalat ri ole terveellisin vaihtoehto.

Vierailija
18/25 |
10.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruispaloista vielä, piti ihan käydä leipäkaapilla pakkausta tihrustamassa, kun niitä noin mollattiin. Siinä lukee, että 14g kuitua/100g ja 100% täysjyväruista. Tosin ostan aina tuota luomuvaihtoehtoa, joten en tiedä, onko koostumuksessa eroa perusruispaloihin.

 

t. se ruispaloja ehdottanut 

Vierailija
19/25 |
10.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Luomuruislimppu. On runsaskuituinen ja ennen kaikkea vähäsuolainen. Silti maukas.

Vierailija
20/25 |
10.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Parhaimmat kuidut löydät siitä kaupan hevi-osastolta. Kokeile kaaleja, juureksia, tomaattia ja paprikaa vaikka noin aluksi.