Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Laitatteko kypsään pastaan rasvaa?

Vierailija
23.02.2019 |

Äitini sekoitti lapsuudessani kypsän pastan joukkoon ainakin silloin tällöin/ilman kastiketta syötäessä nokareen margariinia. Mieleeni tuli googlata onko kyseessä miten yleinen tapa mutta en löytänyt yhtään tulosta. Oliiviöljyä voidaan ilmeisesti käyttää pari tippaa valmiisiin pasta-annoksiin mutta onko joku muu törmännyt muun rasvan lisäämiseen pastaan? Muistan että pastasta tuli paljon normaalia paremman makuista ja olen siksi itsekin joskus nokareen margariinia keitettyy pastaan lisännyt vaikka se ei ehkä kovin suotavaa olekaan.

Kommentit (112)

Vierailija
1/112 |
24.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse laitan nokareen voita tai oliiviöljyä tai molempia.

Vierailija
2/112 |
24.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä laitan voita, margariinilla en ruokiani pilaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/112 |
24.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oliviöljyä käytän, näin spaketti ja makaronit pysyvät paremmin erillään.

Margariinit voi heittää suoraan roskikseen, eikä alkaa sillä ruokaansa pilaamaan.

Vierailija
4/112 |
24.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Paketti voita saa mammojen reidet sopivan paksuiksi.

Aivan, juuri sopivan paksuisiksi. 

Paksuiksi.

Vierailija
5/112 |
24.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

En laita. 

Vierailija
6/112 |
24.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Paketti voita saa mammojen reidet sopivan paksuiksi.

Aivan, juuri sopivan paksuisiksi. 

Paksuiksi.

Miksi korjaat oikean sanan?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
7/112 |
24.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

" ennen pantiin kissat multaan,nyt ne pannaan suvilultaan"  oli margariinipilkka aikoinaan,elä hyvä ihminen margariinia osta! Öljyä just jotain oliiviöljyä. Basilikasilppua päälle ja pastan voi syödä silleensä.

Vierailija
8/112 |
24.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rakastan margariinia mutta en laita sitä enkä muita rasvoja pastan sekaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/112 |
24.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voita laitan, joskus kylmäpuristettua oliiviöljyä.

Vierailija
10/112 |
24.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Italiassa kastike pääsääntöisesti sekoitetaan pastaan jo kattilassa (ennen lautasille annostelua), jolloin ei ole tarvetta lisätä öljyä. Ellei sitten annoksen päälle hiukan maun vuoksi.

Öljyn lisäämisen tarkoitus lienee pitää pasta irtonaisena, jos (kerettiläisesti) pasta ja kastike nostetaan erikseen pöytään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/112 |
24.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

En laita.

Vierailija
12/112 |
24.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos haluan, että pasta on oikein herkullista. Italialaiset usein lisäävät voita ja mustapippuria suoraan kypsään pastaan ennen kuin pasta ja kastike sekoitetaan toisiinsa. Kyllä se on herkullisempaa niin. 

Arkioloissa en kyllä lisää ylimääräistä rasvaa, kastike riittää. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/112 |
24.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ainakaan margariinia... 

Vierailija
14/112 |
24.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä. Vähä rasvaista kevtt margaeiiia. Se on terveelliain rasva.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/112 |
24.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sitruunanmehua, oliviiöljyä ja persiljaa.

Vierailija
16/112 |
24.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Butterspaghetti, eli vähän kuin macandcheese

Vierailija
17/112 |
24.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hmm. riippuu vähän.

Kun teen pasta bolognesea, en sekoita pastaa ja kastiketta, koska teen allergian vuoksi kaksi erilaista kastiketta. Toki näistäkin voisi sekoittaa kaksi erilaista pastaruokaa, mutta näin on helpompi. Jokainen ottaa pastaa ja kastiketta erikseen ja sekoittaa omalla lautasella. Tällöin lsitan pastan sekaan hiukan oliiviöljyä ja joskus voita.

Kun taas teen carbonaraa, jossa sekoitetaan kaikki ainekset jo kattilassa, en näe tarpeelliseksi lisätä rasvaa. Maku tulee rikotusta kanamunasta, pekonista, parmesanista ja mustapippurista. Toki siihen tulee myös esim. pekonista rasvaa.

Vierailija
18/112 |
24.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vain jos pasta joutuu hetken odottamaan kastikkeeseen sekoittamista tai pasta on tarkoitettu esim salaattiin, silloin lisään hiukan oliiviöljyä ja sekoitan hyvin. Tarkoituksena siis ainoastaan pitää pasta irtonaisena. (Margariini?!?😱)

Vierailija
19/112 |
24.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

 Laitetaan jotain rasvaa, voita, öljyä, jos/kun syödään ilman kastiketta kuten kysyit.

Vierailija
20/112 |
25.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä on tämä yleinen margariiniviha? :D Kysyn ihan uteliaisuudesta. Siis muuten kuin pastassa, ymmärrän että siinä se on vähän hassua. Itse asiassa nyt kun aloin muistella voi olla että äitinikin käytti toisinaan voita mutta margariinia kuitenkin useammin, alkoi käyttää sitä varmaan ihan siksi koska on terveellisempää 🤔 Ei se pahaa ollut vaan oikein hyvää joten ei siinä voi pilaamisesta puhua jos itse tykkää.

Syön nykyään harvemmin pastaa ilman kastiketta joten ei oikein siltäkään kannalta tule rasvaa lisättyä. Voi toimisi varmasti hyvin mutten ole enää juuri käyttänyt sitä (en suoranaisesti terveyssyistä vaan kasvipohjaisten tuotteiden suosimisen takia), pitänee joskus kokeilla. Sain kuitenkin vastauksen kysymykseeni, kiitos.

Ap