Olen 20 vuotta keittänyt riisin väärin!
Nyt vasta sain oikein keitettyä riisiä ja se on ihanaa!
Kommentit (7)
Vierailija kirjoitti:
Miten se sitten keitetään?
Varmaan kaikki muut keittävätkin sen oikein, minä hölmö olen syönyt raakaa mutta puuromaista riisiä kun olen kipannut veden ja riisin vaan huolettomasti kattilaan.
Höyrytät nykyään? Keitit ennen runsaassa vedessä niin kuin pastan tai perunan? Iso virhe joo! Itse opin höyryttämään riisin vasta kun tutustuin sushiriisiin.
Riisi höyrystetään oikeaoppisesti
Ohis
Minä taas tykkään keittää riisin niin että laitan pestyn riisin kattilaan, öljyä ja suolaa ( voi myös laittaa muita mausteita) perään ja kuullotan riisejä hetken. Sitten lisään vettä 2/3 ja annan tekeytyä miedolla lämmöllä kannen alla. Paksupohjainen kattila ja tiivis kansi ovat hyvät.
Riisi on ehdottomasti muistettava pestä hyvin eli huuhdella kattilassa kunnes vesi on kirkasta. Opin tämän itse vasta muutama vuosi sitten. Riisi myös maistuu paremmakta ja on irtonaisempaa.
Miten se sitten keitetään?