Lääketieteen professori selittää, miksi vehnä (myös täysjyvävehnä) on superlihottavaa ja on kaikkien länsimaisten sairauksien takana
Kommentit (28)
Eihän sitä ole käytettykään kuin joku 10 000 vuotta. Kumma, ettei koko ihmiskunta ole tuon myrkyn takia kuollut sukupuuttoon.
Vierailija kirjoitti:
Eihän sitä ole käytettykään kuin joku 10 000 vuotta. Kumma, ettei koko ihmiskunta ole tuon myrkyn takia kuollut sukupuuttoon.
Moderni vehnä ei ole sama asia kuin ennen!
Joo miehen eilepsiakin on taatusti vehnän vika. Ei kun hei mies on sairastanut epilepsiaa 2 vuotiaasta.
Mun kaihikin on taatusti vehnän vika eikä sillä ole mitään tekemistä että mulle on ilman syytä syötetty vuosia kortisonia.
Vierailija kirjoitti:
Eihän sitä ole käytettykään kuin joku 10 000 vuotta. Kumma, ettei koko ihmiskunta ole tuon myrkyn takia kuollut sukupuuttoon.
Nykyinen vehnä on jalostettu hyvin erilaiseksi kuin muutama satavuotta sitten käytetty vehnä.
Toisekseen eipä vehnää käytetty esim -40 luvulla päivittäin.
Ja eipä sitä ruokaa ollut ennen niin paljon syötäväksi että oltaisiin lihottu. Varsinkin kun aikalailla kaikilla oli hyvin raskas fyysinen työ. Ja ruoka oli energiatiheydeltään heikompaa.
Vaikutti taas melko huuhaa lekurilta. Ei kannata uskoa ihan kaikkea mitä lukee netistä. Jos olisi aikaa, niin voisi käydä nuo hänen kymmenen vuotta vanhat lähdeviittaukset läpi.
Vierailija kirjoitti:
Eihän sitä ole käytettykään kuin joku 10 000 vuotta. Kumma, ettei koko ihmiskunta ole tuon myrkyn takia kuollut sukupuuttoon.
Nykyinen vehnä on jalostettu hyvin erilaiseksi kuin muutama satavuotta sitten käytetty vehnä.
Toisekseen eipä vehnää käytetty esim -40 luvulla päivittäin.
Ja eipä sitä ruokaa ollut ennen niin paljon syötäväksi että oltaisiin lihottu. Varsinkin kun aikalailla kaikilla oli hyvin raskas fyysinen työ. Ja ruoka oli energiatiheydeltään heikompaa.
Ja jostain syystä silti esim. italialaiset jotka vetää pastaa ja vaaleaa leipää kaksin käsin, ovat romanialaisten jälkeen Euroopan toiseksi hoikin kansakunta. Eli enpä nyt ihan usko tätä. Itsekin tykkään vehnästä ja syön sitä aika paljon eikä ole paino-ongelmia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eihän sitä ole käytettykään kuin joku 10 000 vuotta. Kumma, ettei koko ihmiskunta ole tuon myrkyn takia kuollut sukupuuttoon.
Nykyinen vehnä on jalostettu hyvin erilaiseksi kuin muutama satavuotta sitten käytetty vehnä.
Toisekseen eipä vehnää käytetty esim -40 luvulla päivittäin.
Ja eipä sitä ruokaa ollut ennen niin paljon syötäväksi että oltaisiin lihottu. Varsinkin kun aikalailla kaikilla oli hyvin raskas fyysinen työ. Ja ruoka oli energiatiheydeltään heikompaa.
Sanoit itse kaiken oleellisen:
- ennen ei ollut ruokaa niin paljon, että oltaisiin lihottu
- ihmiset liikkuivat enemmän
Eli syynä ei olekaan vehnä vaan ihmisten elintavat.
Vierailija kirjoitti:
Eihän sitä ole käytettykään kuin joku 10 000 vuotta. Kumma, ettei koko ihmiskunta ole tuon myrkyn takia kuollut sukupuuttoon.
Vehnän rakenne ja ominaisuudet on viljely-ystävällisemmäksi jalostamalla muuttunut radikaalisti viimeisen noin 50 vuoden aikana, se ei todellakaan ole läheskään samaa tavaraa kuin sitä ennen. Myöskin sitä ennen ei vehnästä niin paljon poistettu kaikkia ravitsevia osia niin tehokkaasti, nyt käytettävä vehnäjauho on pääsääntöisesti hyvin valkoista, eli ravinne- ja kuituköyhää.
Olen laihduttanut huonolla menestyksellä aikaisemmin.
Tuosta linkin jutusta kuultuani jätin vehnän kokonaan pois (käytin muutenkin vehnää vain harvoin koska perheessä vehnäallerginen niin perusruuan teen jokatapauksessa vehnättömänä). Nyt ei ole ollut napostelu tarvetta tai niin kovaa nälkää mitä vehnää syödessäni. Eli jatkan vehnätöntä laihdutuskuuriani.
"Medical doctor" ei ole lääketieteen tohtori, vaan lääkäri.
Just. Taas näitä itse itsensä kaikkitietävän profeetan asemaan kohottaneita lääkäreitä.
Kaveri jonka sivuilta nuo on, vaikuttaa vähän paikalliselta Antti Heikkilältä siinä mielessä että on lääkäri mutta näkemykset ravitsemuksesta eivät oikein ole linjassa parhaimman nykytiedon mukaan. Tuohan elää markkinoimalla 10 päivän detox kuureja, gluteenitonta ihmedieettiä jne. Ei järin luotettava lähde.
Vierailija kirjoitti:
Ja jostain syystä silti esim. italialaiset jotka vetää pastaa ja vaaleaa leipää kaksin käsin, ovat romanialaisten jälkeen Euroopan toiseksi hoikin kansakunta. Eli enpä nyt ihan usko tätä. Itsekin tykkään vehnästä ja syön sitä aika paljon eikä ole paino-ongelmia.
Ihmisillä on erilaisia geenejä. Voisiko vehnä olla haitallisempaa jollekin tietylle geenimuunnoksen omaaville?
Minkä ikäinen muuten olet? Itse en lihonut millään ennen 40 v ikää. Sen jälkeen...
Vierailija kirjoitti:
Kaveri jonka sivuilta nuo on, vaikuttaa vähän paikalliselta Antti Heikkilältä siinä mielessä että on lääkäri mutta näkemykset ravitsemuksesta eivät oikein ole linjassa parhaimman nykytiedon mukaan. Tuohan elää markkinoimalla 10 päivän detox kuureja, gluteenitonta ihmedieettiä jne. Ei järin luotettava lähde.
Oletko lääkäri? Jos et, niin millä tutkinnolla häntä arvostelet?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ja jostain syystä silti esim. italialaiset jotka vetää pastaa ja vaaleaa leipää kaksin käsin, ovat romanialaisten jälkeen Euroopan toiseksi hoikin kansakunta. Eli enpä nyt ihan usko tätä. Itsekin tykkään vehnästä ja syön sitä aika paljon eikä ole paino-ongelmia.
Ihmisillä on erilaisia geenejä. Voisiko vehnä olla haitallisempaa jollekin tietylle geenimuunnoksen omaaville?
Minkä ikäinen muuten olet? Itse en lihonut millään ennen 40 v ikää. Sen jälkeen...
Olen 44. Ja edelleen samanlainen 50-kiloinen rääpäle kuin nuorenakin. Mulla on ärtyvä paksusuoli joka ei kestä ollenkaan ruista eikä vehnästäkään täysjyvää, se tykkää vain mahdollisimman puhdistetuista valkoisista hiilihydraateista. Siksi syön paljon ranskanleipää, valkoista pastaa ja riisiä jne. Ja silti "paino-ongelma" on lähinnä siihen suuntaan että haluaisin painaa muutaman kilon enemmän ;)
Tässä taitaa olla artikkelin 3 pääpointtia:
1. Itcontains a Super Starch – amylopectin A that is super fattening.
2. It contains a form of Super Gluten that is super-inflammatory.
3. It contains forms of a Super Drug that is super-addictive and makes you crave and eat more.