Onko suojakaasuun pakattu liha pilaantunut? Apua! Vieraita tulossa
Tällainen sitten tähän iltaan. Meinasin tehdä karjalanpaistia kun illalla tulee vieraita. Ostin lihat suojakaasuun pakattuina (sikaa ja nautaa paloina) jo reilu viikko sitten ja pistin pakkaseen, ja otin sulamaan aamulla.
Nyt otin lihat kaapista ja avasin pakkauksen, ja kaikki naudanliha on muuttunut aivan harmaanruskeaksi. Punaista nestettä on paljon pohjalla. Pakkaus ei ollut pullistunut. Mitään kovin hyökkäävää lemua ei lähde, mutta läheltä haistaessa kaikissa lihanpaloissa on vähän makea haju. Netissä sanotaan, että pilaantuneen lihan kyllä haistaa, mutta onko tuo nyt sitten normaali haju vai ei? Itse olen ollut 20 vuotta kasvissyöjä joten juuri mitään kokemusta ei ole.
Onko tuo paketti pilalla ja rupeanko suosiolla keksimään jotain muuta pääruokaa?
Kommentit (7)
Hapettomassa tilassa liha menee harmaaksi, ihan hyvää se on.
Kaupat on vieä auki jos haluat pelata varmanpäälle.
Mutta jos ei haise, niin ei pitäisi pilalla kyllä olla.
Kiitos!
Täältä on verran pitkälti matkaa kauppaan että en ehtisi enää sinne ja takaisin. Vieraat tulee kello 20.
Taidan varuilta laittaa kumminkin vähän isomman juustogratiinin lisäksi jos tuo onkin sitten kypsänä jotenkin oudon makuista.
Laita ne äkkiä uuniin, pitkä kypsymisaika on parasta. Annan olla uunissa 5-6 tuntia.
Lihat olivat nyt uunissa ilman lientä korkeammassa lämpötilassa vartin verran, ja omaan nenääni on nyt ihan normaali paistuneen lihan haju. Lisäsin loput ainekset perään. Ehtii nyt sitten olla reilut 3,5 tuntia uunissa. Kiitos kaikille. Kyllä vauvapalsta tietää. -Ap
Jos se ei ollu ostaessa jo harmaata ja parasta ennen päivä mennyt niin voi syödä. Ei se pakkasessa ole voinut pilaantua.