Pressopannu
Käyttääkö joku, onko noissa mitään eroja eri merkkien ja hintaluokkien välillä vai onko ikean halpa yhtä hyvä kuin kalliskin? Entä mitä muuta pitäis ottaa huomioon, onko jotain vinkkejä?
Käytetäänkö siinä kahvista suodatin- vai pannujauhatusta?
Kommentit (3)
kahvikisssa kirjoitti:
Käyttääkö joku, onko noissa mitään eroja eri merkkien ja hintaluokkien välillä vai onko ikean halpa yhtä hyvä kuin kalliskin? Entä mitä muuta pitäis ottaa huomioon, onko jotain vinkkejä?
Käytetäänkö siinä kahvista suodatin- vai pannujauhatusta?
Minä käytän, kun keitän aamulla kahvia vain itselleni. Tuo on helpoin ja nopein tapa mielestäni saada pieni määrä hyvää kahvia. Oman kokemuksen mukaan halvan ja kalliin ero tulee esiin kestävyydessä. Ensimmäinen, halpisversio, hajosi aika nopeasti, kun muoviosista joku murtui ilmeisesti lämpötilan vaihteluiden seurauksena. Nyt käytössä oleva keskihintainen on kestänyt vuosikausia, kun on kunnon materiaaleista. Jauhatus pitää olla vähän karkeampaa kuin ihan perinteinen suodatinkahvi, mutta ei tarvitse olla ihan pannujauhatuskarkeaa. Pannujauhatus kuitenkin parempi vaihtoehto kuin ihan hieno suodatinjauhatus, jos lempi kahvimaussasi ei ole sitä pressopannun merkkiä. Pauligilla ainakin on ihan pressopannulle sopiva jauhatuskin merkitty (mm. itse käyttämäni Parisienen pakkauksessa on pressopannun ja suodatinpannun merkki, ja on tosiaan vähän karkeampaa kuin se ihan hienoin suodatinjauhatus).
Vierailija kirjoitti:
Tarkoitat mokkapannua. Bialletti valmistaa alumiinisten mutteripannujen lisäksi tyylikkäitä teräspannuja jotka sopivat myös induktioliedelle. Mokkapannulle sopiva kahvi on karkeudeltaan suodatinkahvin ja espresson väliltä. Moka jauhatusta löytyy kaikkien italialaisten paahtimoiden valikoimista.
En tarkoita mokkapannua, vaan pressopannua, eli tätä lasista, minkä nimi tulee siitä, että siinä painetaan mäntä puruineen alas ennen nauttimista :)
Kiitos ylempänä tulleista vinkeistä, juurikin että saisi sen kupillisen hyvää kahvia silloin tällöin. Lisääkin saa laittaa kommentteja tulemaan!
Tarkoitat mokkapannua. Bialletti valmistaa alumiinisten mutteripannujen lisäksi tyylikkäitä teräspannuja jotka sopivat myös induktioliedelle. Mokkapannulle sopiva kahvi on karkeudeltaan suodatinkahvin ja espresson väliltä. Moka jauhatusta löytyy kaikkien italialaisten paahtimoiden valikoimista.