Vierailija

Vanhassa koulussa kerättiin varoja leirikouluun 7. ja 8. luokalla yhteiseen pottiin. Mitään rahaa ei oltu korvamerkitty, vaan kaikki kerättiin luokan yhteiseen kassaan. Tarkoitus oli lähteä Ranskaan leirikouluun ysin keväällä.

Muutimme toiseen kaupunkiin ja luonnollisesti koulukin vaihtui. Uusi ysiluokka on lähdössä leirikouluun marraskuun alussa. Kyselin opettajalta, miten rahaa on kerätty ja miten toimitaan, että meidänkin poika pääsee leirikouluun mukaan. Opettaja sanoi, että rahaa on kerätty samalla tavalla 7. ja 8. luokalla ja luokalta lähti nyt kaksi oppilasta pois, joten eiköhän yhteisestä kassasta meidän poika pääse mukaan.

No, luokkatoimikunnan yhdeltä äidiltä tuli viesti, että meidän pitää maksaa nyt kahdessa viikossa 900 euroa, jotta päästään mukaan. Sen verran on rahaa kerätty kahtena aikaisempana vuotena ja vielä viimeinen erä tässä ysiluokan alussa. Ja niiden kahden luokkalaisen, jotka lähtivät pois, rahat on palautettu niille takaisin.

En tiedä, mikä tässä olisi nyt oikein. Kyllä, me tulimme yllättäen ysiluokalle ja rahaa oli jo kerätty. Mutta oltiin mekin kerätty aiemmalle luokalle rahaa, eikä todellakaan lähdetä niitä nyt karhuamaan takaisin. Sehän oli yhteiseen pottiin. Samoin tällä uudella luokalla on kerätty yhteiseen pottiin, muttei kai sitten olekaan, jos rahoja palautellaan ja meidän pitäisi nyt riipiä melkein tonni kasaan yhtäkkiä.

Mikä teidän mielestänne olisi oikein? Opettaja sanoi, ettei puutu asiaan. Rahaa on kerätty luokkatoimikunnan toimesta, eikä hänellä ole leirikoulussa muuta virkaa kuin olla mukana opettajana. Ei ole osallistunut rahankeräykseen lainkaan.

Sivut

Kommentit (472)

Vierailija

Uudella luokalla rahaa on kerätty 30 euroa kuukaudessa per oppilas suurin piirtein niinä kuukausina, kun koulua on ollut. Ylimääräiset rahat on kerätty kahvitteluilla ja myynneillä. Eli noin 600 euroa on tullut suoraan oppilaan kotoa kuukausimaksuina ja noin 300 on kerätty yhteisesti per oppilas.

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Mun mielestäni koulun puitteissa ei voi matkaa tehdä, mikäli kaikki halukkaat ja myös ne ketkä ei ole maksaneet eivät pääse mukaan. Ottaisin yhteyden rehtoriin ja pilaisin matkan muiltakin.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Uudella luokalla rahaa on kerätty 30 euroa kuukaudessa per oppilas suurin piirtein niinä kuukausina, kun koulua on ollut. Ylimääräiset rahat on kerätty kahvitteluilla ja myynneillä. Eli noin 600 euroa on tullut suoraan oppilaan kotoa kuukausimaksuina ja noin 300 on kerätty yhteisesti per oppilas.

ap

Niin. Ja kumpaankaan ette ole osallistuneet aiemmin.

Mikä tässä on sulle nyt hämärää?

Vierailija

Eivät voi vaatia maksamaan, koska jokaisella oppillaalla on oikeus osallistua leirikouluun. Tämä on ihan laissa tai muussa vastaavassa ilmoitettu. Nyt vaan viestiä rehtorille ja ilmoita että lapsellasi on laillinen oikeus osallistua. Rahat on kerätty yhteisesti ja välillä käy niin että joku lähtee ja joku tulee.

Vierailija

Yhteinen potti on yhteinen potti. Ei rahoja pitäisi palauttaa kenellekään, jos on oikeasti kerätty yhteiseen pottiin. Teidän kuuluisi päästä mukaan maksamatta. Ja olettehan te keränneet rahaa entisessä koulussa. Pääseekö siellä nyt joku "teidän maksamana" leirikouluun?

Vierailija

Teette niin kuin toisetkin ääliöt ovat tehneet, eli vaaditte ettei kukaan lähde, jollei teidän nupsuliininne pääse ilmaiseksi mukaan. Vetoatte siihen lakipykälään, missä sanotaan, ettei koulutoiminnasta voi vaatia maksua. Köyhien perheiden lastenkin pitää päästä mukaan. Näin toimimalla varmistatte myös sen, ettei tarvitse kärsiä lapsen luokkakavereiden seurasta missään vaiheessa.

Vierailija

Paitsi että peruskoulu on maksuton ja kaikkien on päästävä mukaan leirikouluun ja luokkaretkille riippumatta siitä onko mitään maksuja maksanut. Eikä noita yhteiseen pottiin kerättyjä rahoja olisi voinut palauttaa mikäli on alun perin niin sovittu, ovat muuten olleet noille saajilleen verotettavaa tuloa. 

Vierailija

Oppii poika kapitalismia hieman. Jos et ole mukana tienaamassa, et pääse nauttimaan tienistien antimista.

Eihän se niinkään mene että jos työskentelet jollekin firmalle ja yhtäkkiä vaihdat firmaa, että se työ aikaisemmassa firmassa on jotenkin relevanttia sille uudelle firmalle.

Jos se menisi noin, tuota voitaisiin myöhemmällä aikavälillä käyttää hyväksi vaihtamalla aina kouluihin, jossa on parhaat retket ja etuudet ilman mitään omaa panostusta niiden eteen. Muista, että niitä rahoja on usein kerätty monien vuosien ajan.

Luokkatoimikunta teki ihan oikein.

Vierailija

Sinänsä teidän kuuluu maksaa se 600 , minkä muutkin ovat maksaneet. Yhdessä talkoilla kerätty potti ei voi olla kellekkään korvamerkittyä.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Pyydätte vanhasta koulusta omat pois, ihan yleinen käytäntö tai sitten ei vaan teidän pirkkopekka lähde. Mitäs muutitte.

Miten ihmeessä pystyisin pyytämään takaisin rahoja? Leivontaan menneiden raaka-aineiden hinta? Tuntihinta sille, kun olen istunut myymässä leivonnaisia vaalikahvilassa? Me ehdittiin kerätä noin 550 per oppilas kahdessa vuodessa YHTEISESTI ja loput 150 euroa piti kerätä tämän syksyn aikana ennen kevään Ranskan-matkaa. Karhuaisinko siis tuon 550 euroa, vaikkei ole mitään hajua ollaanko omalla panoksella ansaittu 1500 vai 30 euroa takaisin?

ap

Vierailija

Hieman häiritsee, että ensin ope sanoo että "eiköhän teillekin siitä potista rahaa riitä" ja sitten myöhemmin "ei puutu asiaan" . Johan se puuttui.

Vierailija

Tuo on laitonta. Jos opettaja on mukana ja leirikoulu järjestetään kouluaikana , on tuo koulun toimintaa. Yhteys rehtoriin, jos opettaja ei tajua rooliaan (selventää vanhemmille, ettei leirikouluraha ole korvamerkittyä, eikä ketään voida jättää uökopuolelle). Eri asua sitten, jos tuo on joku koulyajan ulkopuolella tapahtuva juttu.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat