Syön vuodessa noin 120 kiloa lihaa, paljonko te?
Aika paljon tuota tuntuu menevän kun syön toki päivittin ja paljon. Pitäisikö vähentää. Syön siis kanaa tai kalaa tai luomunautaa, eli ainoastaan ns "terveellistä lihaa". Olen tehnyt tätä jo ainakin 10 vuotta, eikä mitään vaivoja tuon määrän takia ole vielä ilmaantunut. Onko muita vaihtoehtoja, jos päättäisin vähentää lihalla herkuttelua? Tykkään vain lihan mausta ja se on täyttävää.
Kommentit (55)
Siis 3 kertaa suomalaisten keskikulutuksen, huh! Suosittelen pientä hillintää.
hankala sanoa kun vaihtelee jonkun verran kuitenkin mutta nopeasti laskin että n. 15kg
M30
0 kiloa.
Nauti tulevista sydän- ja verisuonitaudeistasi.
Syön aika vähän punaista lihaa, ehkä keskimäärin 100g viikossa eli viitisen kiloa vuodessa. Kanaa ja kalaa enemmän, olisko yhteensä 30 kg vuodessa. Käytän myös kasviproteiineja, kuten papuja sekä maitotuotteita proteiininlähteinä.
Noin 10 kiloa vuodessa luonnonkalaa Suomesta.
Vierailija kirjoitti:
Siis 3 kertaa suomalaisten keskikulutuksen, huh! Suosittelen pientä hillintää.
Suomalaiset söivät vuonna 2017 n. 80 kg lihaa per nuppi, joten antamasi tieto on täysin väärä. EU:n keskiarvo on kymmenen kiloa enemmän.
Olen arvioinut syöväni n. 30 kg eli olen maltillinen lihan kuluttaja.
Nauti sinä vanhuudestasi kurat pöksyissä kun kenelläkään ei ole aikaa tulla vaihtamaan vaippoja
quote=Vierailija]0 kiloa.
Nauti tulevista sydän- ja verisuonitaudeistasi.[/quote]
Noin kilon luokkaa joka päivä.
t: punttiukko
Jos kala lasketaan, syön vuodessa 5-10 kiloa. Muuten 0. Useimmiten syön siis kasvisruokaa.
Vierailija kirjoitti:
0 kiloa.
Nauti tulevista sydän- ja verisuonitaudeistasi.
Kalan ja kanan syömisen takia niitä ei tule. Liha on hyvää ja porkkana pahaa. Röyh! Prööts!
Vierailija kirjoitti:
Siis 3 kertaa suomalaisten keskikulutuksen, huh! Suosittelen pientä hillintää.
urheilijat ja painonnostajat syö varmasti enemmän
Vierailija kirjoitti:
0 kiloa.
Nauti tulevista sydän- ja verisuonitaudeistasi.
No en minä nyt pelkkää lihaa syö, kuuluuhan siihen toki kaikki mahdolliset kasvikset, marjat yms. Raksalla töissä ja iltaisin juoksen tai punttisalilla reeniä. Sitä lihaa vaan kuluu, jotta keho pysyy kunnossa ja jaksaa mennää eteenpäin. 200cm pituutta ja lihasta siis.
AP
itellä kuluu pyöree nolla vuodesta toiseen. En tarvii iltaherkutteluunkaan kärsineen eläimen raatoa. voin herkutella ihan hyvin vaikkapa mansikoilla tai viinirypäleillä.
Paljon sitä tulee syötyä, mutta 99% itse pyydettyä tai kasvatettua;
peuraa, hirveä, jänistä, sorsaa/kyyhkyä/metsäkanalintuja, kanaa, kalkkunaa, possua, lammasta....
Päivittäin on lihaa ruokana
Ei kalaa lasketa lihankulutukseen.
Ja ei se luomunauta ole yhtään sen terveellisempää suolistossasi kuin tavallinen.
Ei tuo reilu 300 grammaa päivässä niin hirveän iso määrä ole. Sen kun jakaa monelle aterialle niin ei se nyt sentään pelkkää jatkuvaa lihalla mässäilyä ole.
Aamiaisella 50 g, lounaalla 150 g, päivällisellä 100 g ja iltapalaksi vielä 50 g.
Siitä saa proteiinia noin 60 grammaa joka on urheilijalle hädin tuskin riittävä määrä. Toki osan lihasta pystyy halutessaan korvaamaan kasvisvaihtoehdoilla. Mutta jos tykkää syödä lihaa niin sitten tykkää.
Vierailija kirjoitti:
Ei kalaa lasketa lihankulutukseen.
Ja ei se luomunauta ole yhtään sen terveellisempää suolistossasi kuin tavallinen.
Eli naudanlihako on vaarallista? En syö mitään jauhettua skeidaa, vaan kaikkia naudan ja kanan osia, sisäelimet mukaan lukien.
AP
Onhan sitä lihan määrää aina ihan hyvä vähentää oman itsensä ja ympäristönsä takia. Tee vaikka kerran viikossa joku kasvisruoka josta riittää päiväksi pariksi ruokaa niin siinä tulee automaattisesti ainakin pääruoan osalta jätettyä liha pois.