Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mitä on juuston pinnalle tuleva valkoinen aine?

Vierailija
09.05.2018 |

Ja onko juusto pilalla kun sitä tulee?

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
09.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kalsiumia tai hiivaa, ei haittaa :) joskus nousee siitä juustosta

Vierailija
2/14 |
09.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu aineesta. Esimerkiksi cheddarissa voi olla sellaisia valkoisia juttuja, mutta ne vain kuuluvat siihen juustoon. Jos se on pörröisää tai juusto haisee pahalle (tai erilaiselta kuin tavallisesti), ei varmaan kannata syödä. Ei myöskään kannata säilyttää juustoa täysin umpinaisessa rasiassa, koska silloin se homehtuu helpommin. Juuston pitää antaa vähän hengittää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
09.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suola?

Vierailija
4/14 |
09.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se on hometta. Voit leikata sen pois ja syödä loput, niin tehtiin ainakin vielä 1970-luvulla. Tuskin kukaan sairastui. Varmempi on heittää se roskiin ja jatkossa ostaa vähemmän juustoa kerralla.

Vierailija
5/14 |
09.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Haha valkoinen juusto on luomutuote. Naiset tulkaa herkuttelemaan

Vierailija
6/14 |
09.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yleensä se on hiivaa. Se ei ole vaarallista, mutta se helposti haisee vähän eltaantuneelta ja sillä tavalla vaikuttaa pikkuisen makuunkin. Varsinkin miedonmakuisten juustojen makuun.

Home on yleensä muun väristä kuin valkoista. Siinä on vihreää, sinistä, rukskeaa, harmaata väriä ja pilkkua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
09.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oon huomannut että Valion juustoihin tulee hometta tosi helposti. Etenkin oltermanniin. Muissa lähinnä ulkomaalaisissa juustoissa ei ole ongelmaa. Mistäköhän johtuu?

Myös tavallinen maito (suomalainen) pierettää sairaasti ja vatsa kipeytyy. Mutta esim virolainen maito tai luomumaito (tai maitojuoma) ei tee tätä.

Vierailija
8/14 |
09.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Saattaa olla suolakiteitäkin, monissa pitkään kypsyneissä juustoissa on tätä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
09.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sissiä?

Vierailija
10/14 |
09.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hometta se kuulemma on, mutta sen voi höylätä siitä pois ja käyttää lopun juuston.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
09.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se on valkovuotoa joka kovettuu siihen pinnalle kylmässä tai sitten juuston omaa juustospermaa.

Vierailija
12/14 |
09.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juustomestari tietää kirjoitti:

Se on valkovuotoa joka kovettuu siihen pinnalle kylmässä tai sitten juuston omaa juustospermaa.

Tämä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
09.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jätä se sika.

Vierailija
14/14 |
16.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokaiinia

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän seitsemän seitsemän