Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten tehdä mustikkapiirakka pakastemustikoista ilman vetistymistä?

Vierailija
11.04.2018 |

JA ILMAN PERUNAJAUHOJA, KOSKA NIIDEN KANSSA PIIRAKKAAN JÄÄ INHOTTAVIA HYYTELÖKLIMPPEJÄ !!

Eli miten tehdä mustikka/marjapiirakka pakastemarjoista ilman perunajauhoja ja vieläpä niin, ettei ne marjat sula liikaa ja piirakasta tule liian vetistä? Ja perunajauhoja en enään ikinä tule käyttämään, niin monesti piirakat menneet pilalle typerän pottujauhon takia.

Uskaltaako kokeilla että laittaa valmiin taikinan päälle ne marjat ja sokeria päälle? Vai tuleeko liian vetistä?

Hitsit kun mulla ois ihan mielettömästi marjoja pakastimessa, smoothieen käytän niitä, mutta johonkin muuhunkin pitäs käyttää tai ne ei lopu tätä menoa koskaan.

Kommentit (76)

Vierailija
1/76 |
11.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vadelmista ja mustikoista tulee ihan paras piirakka.

Älä ota marjoja sulamaan vaan jäisenä kippaat kermaviili, vaniljasokeri,kananmuna seoksen joukkoon ja uuniin.

Vierailija
2/76 |
11.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Toimiskohan marmeladisokeri? Tulee kyllä ällömakea piiras.

Miten sä ne perunajoauhot laitat? Itse jauhotan kohmeiset mustikat ja sitten piirakan päälle ja uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/76 |
11.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vadelmista ja mustikoista tulee ihan paras piirakka.

Älä ota marjoja sulamaan vaan jäisenä kippaat kermaviili, vaniljasokeri,kananmuna seoksen joukkoon ja uuniin.

Tein vastaavan mansikoista ja mustikoista (pakaste) ja aivan älyttömän hyvää tuli.

Vierailija
4/76 |
11.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hillosokeria sokerin sijaan. Se on ihan samaa sokeria, paitsi että siinä on hyytelöitymisainetta.

Vierailija
5/76 |
11.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perunajauho pitää sekoittaa hyvin sokerin kanssa ja sitten kaataa jäisten tai osaksi sulaneiden marjojen päälle ja sekoittaa. Silloin se perunajauho ei klimppiinny.

Vierailija
6/76 |
11.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ai siis kermaviili, vaniljasokeri ja kananmuna sekoitetaan yhdessä ja sinne ne marjat vaan sekaan ja koko hommeli piirakkapohjan päälle ja uuniin? En oo kermaviiliä käyttäny marjapiirakoissa koskaan, vaan rahkaa. Tuleeko oikeasti kermaviilistä hyvä?

Olen tehnyt ennen niin, että pakastemustikoiden sekaan laitan perunajauhoja noin 1 - 2 rkl ja sekoitan ja sitten pohjan päälle. Ja aina klimppiintyy.

AP

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/76 |
11.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Hillosokeria sokerin sijaan. Se on ihan samaa sokeria, paitsi että siinä on hyytelöitymisainetta.

ei mitään sokereita lapata marjojen päälle, ellei tiety halua diabetestä  

Vierailija
8/76 |
11.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ai siis kermaviili, vaniljasokeri ja kananmuna sekoitetaan yhdessä ja sinne ne marjat vaan sekaan ja koko hommeli piirakkapohjan päälle ja uuniin? En oo kermaviiliä käyttäny marjapiirakoissa koskaan, vaan rahkaa. Tuleeko oikeasti kermaviilistä hyvä?

Olen tehnyt ennen niin, että pakastemustikoiden sekaan laitan perunajauhoja noin 1 - 2 rkl ja sekoitan ja sitten pohjan päälle. Ja aina klimppiintyy.

AP

eikö sulle jo kerralla mene perille että tulee jäisistä ilman perunajauhoja ihan hyvää. Lopet jankutus

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/76 |
11.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Perunajauho pitää sekoittaa hyvin sokerin kanssa ja sitten kaataa jäisten tai osaksi sulaneiden marjojen päälle ja sekoittaa. Silloin se perunajauho ei klimppiinny.

Pottujauhoja/Majzenaa tarvitaan todella vähän ja se siivilöidään ja sekoitetaan koko marjamäärään kun marjat ovat kohmeisia mutta irtonaisia.

Klimppejä tulee kun ei osaa ja jättää tärkkelyksen kasoiksi ja käyttää liikaa.

1 tl riittää 2 litraan marjoja.

Vierailija
10/76 |
11.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei siihen mitään perunajuhoja käytetä. Teen tällä ohjeella ja aina tulee älyttömän hyvää:

”pohja:

150 g margariinia

1,5 dl sokeria

1 muna

3 dl vehnäjauhoja

1 tl vaniliinisokeria

1 tl leivinjauhetta

400 g mustikoita

murutaikina:

100 g margariinia

1 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

sekoita sokeri ja pehmeä margariini keskenään. lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. levitä taikina voidellun ison piirakkavuuan pohjalle (minun piirakkavuuassa on 30cm halkaisija). kaada mustikat piirakkavuokaan ja levitä ne tasaisesti. Valmista murutaikina nyppimällä kaikki aineet murumaiseksi ja ripottele mustikoiden päälle. Paista piirakka 200 astessa uunissa n.30min.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/76 |
11.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä laitan mustikoiden sekaan hillosokeria, silloin ei vetisty

Toinen vaihtoehto käyttää normaalia sokeria ja lisätä 1 rkl vehnäjauhoja.

Vierailija
12/76 |
11.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Näin saa nopeasti hyvää: Valmismurutaikina pakkasesta (sulaa tunnin) ja päälle heitän jäiset mustikat ja sen päälle levitän lopuksi tuon kermaviilisössön (ei tarvi tarkkaan levittää reunoihin asti, koska leviää uunissa). Hyvä jos tulee yllärivieraita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/76 |
11.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jäiset marjakuulat valmiin piirakkapohjan päälle ja satsi uuniin. Ei vaadi mitään hyytelöitä päälle, hiukan sokeria jos niin haluat.

Vierailija
14/76 |
11.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niiden marjojen pitää olla sulaneita, ei jäisiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/76 |
11.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suoraan avaukseen:

Mustikka- tai mikä muu tahansa marjapiirakka ilman kermaviilejä yms. Piirakan päälle ripotellaan tosi vähän perunajauhoja ja SIIVILÄN LÄPI. Mitään klimppejä ei silloin voi muodostua. Laita siivilään vaikka puoli desiä perunajauhoja ja ripottele ne rauhallisella otteella. Jos näyttää, että jauhoja tarvitaan enemmän, laita siivilään vaikka varttidesi ja toista. 

Vierailija
16/76 |
11.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ai siis kermaviili, vaniljasokeri ja kananmuna sekoitetaan yhdessä ja sinne ne marjat vaan sekaan ja koko hommeli piirakkapohjan päälle ja uuniin? En oo kermaviiliä käyttäny marjapiirakoissa koskaan, vaan rahkaa. Tuleeko oikeasti kermaviilistä hyvä?

Olen tehnyt ennen niin, että pakastemustikoiden sekaan laitan perunajauhoja noin 1 - 2 rkl ja sekoitan ja sitten pohjan päälle. Ja aina klimppiintyy.

AP

No ethän sä missään rahka/kermaviilimarjapiirakassa mitään pottujauhoja tarvi. Sitä tarvitaan ainoastaan silloin kun tehdään aito oikea mustikkapiirakka pullapohjaan, ilman mitään kermaviilejä, tai rahkoja.

Vierailija
17/76 |
11.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Perunajauho pitää sekoittaa hyvin sokerin kanssa ja sitten kaataa jäisten tai osaksi sulaneiden marjojen päälle ja sekoittaa. Silloin se perunajauho ei klimppiinny.

Siivilöi perunajauhot marjojen päälle, se on paras konsti estää klimpit.

Vierailija
18/76 |
11.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Elämä on sietämättömän tylsä. Minulla ei ole mitään syytä elää.

Vierailija
19/76 |
11.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Elämä on sietämättömän tylsä. Minulla ei ole mitään syytä elää.

=D

Mustikkapiirakka?

Vierailija
20/76 |
11.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Hillosokeria sokerin sijaan. Se on ihan samaa sokeria, paitsi että siinä on hyytelöitymisainetta.

ei mitään sokereita lapata marjojen päälle, ellei tiety halua diabetestä  

Idiootti!

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän seitsemän neljä