Pystytkö syömään Tartar-pihvin?
Siis tuo pihvihän on raakaa jauhelihaa missä vielä raaka kananmunan keltuainen lätkäisty herkun päälle.
Minä en pystynyt koskemaan moiseen herkkuun , kelpaisiko sinulle?
Kommentit (58)
Jotenkin tuo pelkkä ajatus RAAKANA syötävästä naudanjauhelihasta etoo, eiks aina painoteta ettei kannata syödä kypsentämätöntä ruokaa kun voi tulla jotain matoja elimistöön?
No jos nyt pakko olisi, mutta tähän mennessä olen kyllä jättänyt ne muiden iloksi.
Hyvää on, kunhan ei mene mistään viimeisen käyttöpäivän jauhelihan sitä tekemään. Voi muuten olla ruokamyrkytyksen paikka.
En pysty minäkään. En tiedä mikä siinä on mutta aiheuttaa oksennusrefleksin samoin graavilohikin ja siis kaikki raa'at lihat myöskin. Ajatus raa'asta aiheuttaa varmaan alitajunnassani hälytyskellon bakteereista tai jotain.
Suurta herkkua! Muuten en niin lihan ystävä ole, mutta tartaria himoitsen välillä.
Olen syönyt ja tulen syömään vielä monta. Rakastan raakaa lihaa ja kalaa.
Vierailija kirjoitti:
Jotenkin tuo pelkkä ajatus RAAKANA syötävästä naudanjauhelihasta etoo, eiks aina painoteta ettei kannata syödä kypsentämätöntä ruokaa kun voi tulla jotain matoja elimistöön?
Naudasta ei mitään matoja tule. Broileri ja sika pitää kypsentää kokonaan, mutta nautaa voi syödä raakanakin. Toki pitää olla tuoretta.
Siis huonosti kypsennetystä naudanlihasta voi saada EHEC -bakteerin. Bakteeri elää nautaeläinten suolistossa. Siksi pastöroimatonta maitoakaan ei suositella.
Vierailija kirjoitti:
Jotenkin tuo pelkkä ajatus RAAKANA syötävästä naudanjauhelihasta etoo, eiks aina painoteta ettei kannata syödä kypsentämätöntä ruokaa kun voi tulla jotain matoja elimistöön?
Suomessa myytävät lihat tutkitaan tarkkaan, mutta jättäisin tartar-pihvin syömättä vaikkapa Vietnamissa tai Kamerunissa.
Vierailija kirjoitti:
Pystyn. Teen noita itse kotona paistijauhelihasta. Kananmunan lisäksi mustapippuria ja suolaa, lisukkeeksi kapriksia, sipuli- ja suolakurkkuhaketta, worcestershirekastiketta, tabascoa ja dijonsinappia. Ääntä kohti, namnam. :)
Lihassa on aina bakteereita , varsinkin lihan pinnassa ja kun lihaa sekoitetaan bakteerit sekoittuvat myös.
Tästä syystä lihan tulee olla ehdottoman tuoretta, mieluiten fileestä tehtyä.
Pystyn mutta en niistä tykkää. Tykkään ruokani kypsänä. Hyvä pihvi saa olla medium mutta ei kiitos sitä raaempaa.
En kykene syömään raakaa lihaa missään muodossa. Yäk!
Kun pihvin tekee kunnon kaupasta ostetusta erittäin vähärasvaisesta paistijauhelihasta, niin mikä ettei. Sen sijaan sellainen kaasutettu, rustorouskuva versio on no-no.
Pystyn ja pihvinkin tilaan aina bleu hyvässä paikassa tai sellaisessa jonka kuvittelen olevan hyvä. Huonommissa pihvipaikoissa saignant.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pystyn. Teen noita itse kotona paistijauhelihasta. Kananmunan lisäksi mustapippuria ja suolaa, lisukkeeksi kapriksia, sipuli- ja suolakurkkuhaketta, worcestershirekastiketta, tabascoa ja dijonsinappia. Ääntä kohti, namnam. :)
Lihassa on aina bakteereita , varsinkin lihan pinnassa ja kun lihaa sekoitetaan bakteerit sekoittuvat myös.
Tästä syystä lihan tulee olla ehdottoman tuoretta, mieluiten fileestä tehtyä.
Jep. Mulla on hygieniapassi. Maku-lehti kehottaa menemään kauppaan heti sen auetessa ja jauhattamaan jauhelihan paistista. Mussa taas tiskitouhut eivät herätä erityistä luottamusta sen jälkeen kun olin sellaisessa työharjoittelussa, joten tyydyn pakattuun. Pari kertaa vuodessa syön tartarin.
Vierailija kirjoitti:
En pysty minäkään. En tiedä mikä siinä on mutta aiheuttaa oksennusrefleksin samoin graavilohikin ja siis kaikki raa'at lihat myöskin. Ajatus raa'asta aiheuttaa varmaan alitajunnassani hälytyskellon bakteereista tai jotain.
Raa 'an kalan ystävien kannattaa olla tarkkana, esim sushien syöjien herkkupalasta sashimista voi huonolla säkällä saada elimistöönsä kypsentämättömän kalan kyytipoikana heisimatoja.
Pystyn ja syön ja pidän. Yksi lemppari alkuruoka-annokseni! Menee sekä naudasta että eri kaloista tehtynä.
Pidän myös kovasti erilaisista kypsentämättömistä kaloista; sushi, sashimi, chevice, graavi, kaikki ovat ihania! Pihvinikin haluan medium rarena.
Kuten kaikessa ruoassa, laadukkaat ja tuoreet raaka-aineet ovat hyvin oleellisia!
Vierailija kirjoitti:
Suurta herkkua! Muuten en niin lihan ystävä ole, mutta tartaria himoitsen välillä.
Tuttavani kärsi pahasta anemiasta aikoinaan ja oli aivan hulluna tuolloin tartar-pihveihin.
Olikohan näillä syy-yhteyttä? Siis raudanpuutteella ja tartar-pihvin ahmimisella?
Pystyn. Teen noita itse kotona paistijauhelihasta. Kananmunan lisäksi mustapippuria ja suolaa, lisukkeeksi kapriksia, sipuli- ja suolakurkkuhaketta, worcestershirekastiketta, tabascoa ja dijonsinappia. Ääntä kohti, namnam. :)