Vuoroviikkolapset, toinen vanhempi haluaa muuttaa viikkoja
Vuoroviikkolapset, toinen vanhempi haluaa muuttaa viikkoja
klo 18:57 | 20.1.2018
Eli jos on isällä ollut parittomat ja äidillä parilliset viikot, nyt toinen haluaa muuttaa niin että äidille tulee parittomat ja isälle parilliset, että lapset olisivat toisella vanhemmalla samaan aikaan kuin uuden kumppanin lapset. Miten suhtautuisitte, onko asiallista pyytää tällaista?
Sivut
Miksei olisi? Itse sinakin vaihtaisin, ellei aiheuttaisi minulle hankaluuksia.
On asiallista ja suostuin, ellei olisi jotain tosi hyvää syytä kieltäytyä.
On mielestäni ihan ok. Meillä on ollut lapset vain joka toinen viikonloppu isällään ja kun isälle tuli uusi kumppani kuvioihin, kysyivät voitaisiinko vaihtaa viikonloppuja koska uuden kumppanin lapset olivat heillä juuri silloin kun meidän lapset olivat minun luona.
Tottakai se oli minulle ok.
On asiallista, jos siis joustoja on ollut toiselta myös. Joustamattoman vanhemman kanssa en suostuisi.
En kyllä ymmärrä miksi Jotkut haluavat molempien lapset samaan aikaan aina. Luulisi että olisi helpompaa jos olisi vain toisen lapset eli vähemmän lapsia talossa kerrallaan.
Eiköhän tuota pitäisi kysyä lapsilta?
Saa sen lapsettoman viikon kuherrella kahdestaan ;)
No varmaan juuri siksi että on yhteistä aikaa myös ilman lapsia?
Itseäni ainakin lapsena harmitti kun isäni naisystävän lapsi oli aina isällään niinä viikonloppuina kun olin isäni luona.
Ja onhan se vanhemmillekin helpompi että lapset ovat samaan aikaan kotona/poissa. Helpompi hoitaa menoja joihin ei voi ottaa lapsia mukaan jne.
Ihan oikeasti et ymmärrä? Olisko niin, että halutaan muodostaa perhe, se on helpompaa silloin, kun kaikki toivotut perheenjäsenet asuu edes joka toinen viikko yhdessä. Olisihan se outoa, että lapset vaihtuisi viikon välein, eivätkä edes tutustuisi toisiinsa. Plus se parisuhdeaika sitten, kun lapset on toisella vanhemmalla.
Eli biologisella vanhemmalla ei olisi aikaa omalle lapselleen?
Vuoroviikkosysteemi ei kyllä tue yhdenkään lapsen hyvinvointia, mutta jokainen tietysti tekee omat ratkaisut. Tutkimusten mukaan lapsella tulisi olla yksi koti, josta sitten käydään vaikkapa pidennettyjä viikonloppuja toisen vanhemman luona. Jos kaipuu "lapsivapaisiin" viikkoihin ja "omaan aikaan" on kova, niin ehkä kannattaisi pohtia kenen edusta pohjimmiltaan on kyse - lapsen vai itsekkään vanhemman? Erotilanteissa ja uusperheissä se kaivattu "oma aika" pitäisi järjestää samaan tapaan kuin ydinperheessäkin - aikaa kyllä on, jos sitä todella haluaa.
Olisitko itse valmis muuttamaan ja vaihtamaan kotia viikottain? Haluatko, että sisarukset kasvavat erillään toisistaan?
On asiallista, ja itse suostuisin muuttamaan.
Meilä loppuivat isäviikot juuri noin. Isän luokse muutti uusi rakas ja he halusivat, että lapset ovat paikalla samaan aikaan. Jostain syystä meidän silloin 11v ja 13v ei ilahtuneet siitä, että heidän oletettiin olevan isän naisystävän3v ja 6v lasten kanssa ja kaiken lisäksi jakavan yhteisen huoneen (asunnossa oli oh, mh, 1 työ-vierashuone, jonne 2 lasta mahtui hyvin, 4 ei mitenkään).
Isä siinä ratkaisussa eniten menetti jahän veti viime kesänä kapallisen herneitä nenään, kun ei kelvannut saattamaan esikoistaan alttarille. Tytär totesi vain, että jos ei isällä ollut aikanaan ymmärrystä 13v esiteinin elämälle, niin hän ei viitsi nyt ymmärtää (uudelleen eronnutta) 56v isäänsä.
Minne se aika katoaa?
Sinun ei tarvitse vaihtaa viikkoja, jos se hankaloittaa sidoksia muihin (siis mitä olet jo sopinut toisaalle riippuen aikaisemmista sopimuksista). Jos pelkäät, ettei isällä ole enää lapsille aikaa, niin vaihda muutama päivä johonkin suuntaan.
Äidin oikeus määritellä, miten isä viettää lasten kanssa aikaa?
Miksi oletat, että aloittaja on tapauksen vuoroviikkoäiti?
Todennäköisyys. Suurin osa kirjoittajista on naisia.
Jatkossa kaikki tehdään yhdessä biolasten ja puolison lasten kanssa. Aikuisen vapaaviikko ajaa yli lasten ajan oman vanhempansa kanssa.
Sivut