Onko Snellmannin johdossa jotain hihhuleita, vai miksi yhtiö on GMO-vastainen?
Geenimuuntelussa ei ole mitään pahaa.
Sinäkin olet syönyt geenimuunneltuja organismeja jo vuosikymmeniä tietämättäsi.
Kommentit (31)
Ovat hihhuleita, mutta silti suosin Snellmania.
Juurikin GMO-vastaisuuden takia, ja siksi, että tuotteensa ovat mielestäni laadukkaampia kuin esim. Atria.
Snellman välittää eläimistä. Googlaa miten Amerikassa syötetään lehmiä.
Aika suuri osa kuluttajista ei halua syödä GMO-tuotteita jos vaihtoehtokin on. Itsekään en halua. Enkä silti pidä itseäni erityisen hihhulina.
Niino sehän sijaitsee missä sijaitsee ja palkkaa paikallisia. Snellmannia on jopa paikallisesti haukuttu koulutustason tuhoajaksi kun tarjoaa hyviä työpaikkoja koulutuksen lopettaneille peruskoulun jälkeen (pakkosuomi ei onnistu joten "skola kyss reven")
Vierailija kirjoitti:
organismeja?😂 Nyt taisi olla väärä sana käytössä.
Mitäköhän sanaa olisit itse käyttänyt?
Ap
Vierailija kirjoitti:
Aika suuri osa kuluttajista ei halua syödä GMO-tuotteita jos vaihtoehtokin on. Itsekään en halua. Enkä silti pidä itseäni erityisen hihhulina.
Miksi et halua? Kai tiedät, että kaikki Suomessakin kasvavat viljelyskasvit ovat käyneet läpi ihmisen aiheuttamaa muuntelua niiden ominaisuuksia parantaakseen.
Vierailija kirjoitti:
Aika suuri osa kuluttajista ei halua syödä GMO-tuotteita jos vaihtoehtokin on. Itsekään en halua. Enkä silti pidä itseäni erityisen hihhulina.
Nimenomaan. Kuluttajat ympäri koko sivistysmaailman mieluiten välttäisi gmot, lisäaineet jne jos vain teollisuus ja kauppa sallisivat moisen valinnan. Ihan niinkuin haluttaisiin kinkkuja joita ei ole jätetty kuolleeseen mereen kellumaan viikoksi.
Jos nyt ollaan ihan rehellisiä, kaikki suomalaiset firmat, Atria, HK, Valio, Juustoportti...vastustavat geenimanipuloituja rehuja eläimille. Ja sitä ei myöskään saa muussa kuin ulkomaalaisessa valkuaisrehussa tai juomarehussa, joten aika minimaalinen riski tuota on lihasta löytää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Aika suuri osa kuluttajista ei halua syödä GMO-tuotteita jos vaihtoehtokin on. Itsekään en halua. Enkä silti pidä itseäni erityisen hihhulina.
Nimenomaan. Kuluttajat ympäri koko sivistysmaailman mieluiten välttäisi gmot, lisäaineet jne jos vain teollisuus ja kauppa sallisivat moisen valinnan. Ihan niinkuin haluttaisiin kinkkuja joita ei ole jätetty kuolleeseen mereen kellumaan viikoksi.
Haluat siis mauttomia tuotteita, jotka ovat säily pitkään?
Ruokahävikkihän kasvaisi tuolla tavalla aivan valtavasti. Ei siis ihan loppuun asti mietitty ajatusleikki.
Vierailija kirjoitti:
Niino sehän sijaitsee missä sijaitsee ja palkkaa paikallisia. Snellmannia on jopa paikallisesti haukuttu koulutustason tuhoajaksi kun tarjoaa hyviä työpaikkoja koulutuksen lopettaneille peruskoulun jälkeen (pakkosuomi ei onnistu joten "skola kyss reven")
No, onhan tuolla omat henkilöstö-ongelmansa, mutta missäpä niitä ei olisi?
Ja palkkaa paikallisia... Mitä vikaa siinä on? Onko työntekijä parempi, jos se on jostain päiväntasaajan toiselta puolen, eikä vahingossakaan puhu paikallista kieltä?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Niino sehän sijaitsee missä sijaitsee ja palkkaa paikallisia. Snellmannia on jopa paikallisesti haukuttu koulutustason tuhoajaksi kun tarjoaa hyviä työpaikkoja koulutuksen lopettaneille peruskoulun jälkeen (pakkosuomi ei onnistu joten "skola kyss reven")
No, onhan tuolla omat henkilöstö-ongelmansa, mutta missäpä niitä ei olisi?
Ja palkkaa paikallisia... Mitä vikaa siinä on? Onko työntekijä parempi, jos se on jostain päiväntasaajan toiselta puolen, eikä vahingossakaan puhu paikallista kieltä?
En minä pidä noita ongelmina millään tavalla. Hyväähän tuo on.
Mutta jos lukisit sen avausviestin ja miettisit uudestaan miten vastaukseni vastaa avausviestiin.
#13jatkaa
Pitää tietty tietää että snellman on pkohjanmaalla, raamatunvyöhykkeellä ja edes hieman tuntea paikallista kulttuuria. Jos nuo ovat kokonaan vieraita voi tietty koko keskustelu alavireineen puhumattakaan vastaukseni olla varsin käsittämätön.
Suurin heikkoukseni on olettaa liian kovaa tietotasoa muilta. Tiedän tämän.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Aika suuri osa kuluttajista ei halua syödä GMO-tuotteita jos vaihtoehtokin on. Itsekään en halua. Enkä silti pidä itseäni erityisen hihhulina.
Miksi et halua? Kai tiedät, että kaikki Suomessakin kasvavat viljelyskasvit ovat käyneet läpi ihmisen aiheuttamaa muuntelua niiden ominaisuuksia parantaakseen.
Ap, perinteinen kasvinjalostus ei ole sama asia kuin geenimuuntelu.
Geenimuuntelu ON toki kasvinjalostusta sekin, mutta perinteinen kasvinjalostus ei käytä GMO-tekniikoita.
Sikäli olet toki oikeassa, että geenimuuntelu ei ole niin iso mörkö kuin moni kuvittelee. Sillä on saatu aikaan myös ihan hyviä tuloksia mm. jalostamalla sadokkaampia ja tautikestävämpiä lajikkeita. Haitallisia terveysvaikutuksia ei ole todettu ja ns. kontaminaatiotakin tapahtuu ihan yhtä lailla muista lajikkeista kuin gm-tuotetuistakin.
Minua GMO:ssa arveluttaa lähinnä Monsanto ja kumppanit.
Kun GMO-lajikkeet valtaavat alaa, viljelijät pakotetaan yhden ison monikansallisen jättiyrityksen torppareiksi.
Mm. Greenpeacen mukaan rikkakasvimyrkyille vastustuskykyiset lajikkeet ovat bioteknologia-alan yritysten keino tehdä viljelijät riippuvaisiksi tuotteistaan. Koska muuntogeeninen kasvi on vastustuskykyinen tietyn yrityksen markkinoimalle torjunta-aineelle, viljelijän on pakko käyttää kyseistä torjunta-ainetta hyödyntääkseen muuntogeenistä tuotetta. Yleensä myös siemenviljaa ei voida ottaa sadosta, vaan on pakko ostaa sitä mm. Monsantolta joka vuosi uudelleen.
Jos kiinnostaa, tässä on fiksu ja perinpohjainen juttu aiheesta:
https://yle.fi/uutiset/3-8008546
Ohis
Olivatpa siellä mitä vaan, niin meillä kyllä ensisijaisesti suositaan snellmannia just tuon GMO-vapaan lihan takia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Aika suuri osa kuluttajista ei halua syödä GMO-tuotteita jos vaihtoehtokin on. Itsekään en halua. Enkä silti pidä itseäni erityisen hihhulina.
Nimenomaan. Kuluttajat ympäri koko sivistysmaailman mieluiten välttäisi gmot, lisäaineet jne jos vain teollisuus ja kauppa sallisivat moisen valinnan. Ihan niinkuin haluttaisiin kinkkuja joita ei ole jätetty kuolleeseen mereen kellumaan viikoksi.
Haluat siis mauttomia tuotteita, jotka ovat säily pitkään?
Ruokahävikkihän kasvaisi tuolla tavalla aivan valtavasti. Ei siis ihan loppuun asti mietitty ajatusleikki.
Ei tarvitse myöskään prosessoida ja sitä kautta tuhota makuja.
Hävikki ei oikeasti ole mikään ongelma. Puola yksin voisi ruokkia koko eun. Ruoka on varsin halpaa, jopa suomessa.Tuosta ei kärsisi kuin tällä hetkellä vastuuttomasti lisääntyvä kolmas maalma ja heidän murheensa ovat evvk, rajat vaan kiinni ja kuolkoot surkeuteensa.
Huoh.
Geenimuunnellut lajikkeet olisivat todellakin tämän hetken ratkaisu maailman ruoantuotannon ongelmiin. Dilemma onkin siinä, ettemme tiedä miten nämä lajikkeet tulevat muuttumaan tulevaisuudessa; voivatko aiheuttaa syöpiä, allergioita, muuntua myrkillisiksi? Ja mitä ne aiheuttavat ympäristölle ja muille lajikkeille?
Lisäksi eikös nämä gm-lajikkeet ole lisäksi amerikkalaisten suuryritysten trademark-tuotteita? Mitenkäs jos gm-ruoasta tulisi se ainoa mahdollinen ruoka. On outoa ja väärin, että joku firma omistaa vaikkapa maissin tai riisin.
Ostan ennemmin Snellmanin tuotteita. Laatu ja puhtaus.
18, ei geenimuunneltu kasvi sen kummemmin myrkyksi muutu kuin perinteisesti jalostetutkaan. Niissä on käytetty mm. radioaktiivista säteilyä apuna, olisin siitä enemmän huolissani kuin laboratoriossa geneettisesti muuntelemalla aikaansaaduista lajikkeista.
Mutta juuri tuo Monsanto-puoli on eettisesti aika arveluttavaa.
(Muistaakseni 15)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Aika suuri osa kuluttajista ei halua syödä GMO-tuotteita jos vaihtoehtokin on. Itsekään en halua. Enkä silti pidä itseäni erityisen hihhulina.
Nimenomaan. Kuluttajat ympäri koko sivistysmaailman mieluiten välttäisi gmot, lisäaineet jne jos vain teollisuus ja kauppa sallisivat moisen valinnan. Ihan niinkuin haluttaisiin kinkkuja joita ei ole jätetty kuolleeseen mereen kellumaan viikoksi.
Haluat siis mauttomia tuotteita, jotka ovat säily pitkään?
Ruokahävikkihän kasvaisi tuolla tavalla aivan valtavasti. Ei siis ihan loppuun asti mietitty ajatusleikki.
Ei tarvitse myöskään prosessoida ja sitä kautta tuhota makuja.
Hävikki ei oikeasti ole mikään ongelma. Puola yksin voisi ruokkia koko eun. Ruoka on varsin halpaa, jopa suomessa.Tuosta ei kärsisi kuin tällä hetkellä vastuuttomasti lisääntyvä kolmas maalma ja heidän murheensa ovat evvk, rajat vaan kiinni ja kuolkoot surkeuteensa.
Huoh.
Nii-in, huoh, kun niin moni ei ymmärrä tuota totuutta.
organismeja?😂 Nyt taisi olla väärä sana käytössä.