Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

No niin av-mammat auttakaa: miksi kastikkeesta tuli hyytelöä?

Vierailija
21.11.2017 |

Tein punaviinikastikkeen ja seurasin ohjeita tarkasti. Laitoin loppuvaiheessa voita ja sokeria ja rakenne oli hyvä. Sitten kastike jäähtyi ja siitä tuli hyytelöä, jonka olisi voinut nostaa yhdellä kerralla ylös. Missä vika?

https://reseptitaivas.fi/reseptit/punaviinikastike/ << resepti

Kiitos!!!!

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
21.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tein punaviinikastikkeen ja seurasin ohjeita tarkasti. Laitoin loppuvaiheessa voita ja sokeria ja rakenne oli hyvä. Sitten kastike jäähtyi ja siitä tuli hyytelöä, jonka olisi voinut nostaa yhdellä kerralla ylös. Missä vika?

https://reseptitaivas.fi/reseptit/punaviinikastike/ << resepti

Kiitos!!!!

Voi muuttuu taas kiinteäksi jäähtyessään. Lämmitä kastike ennen tarjoilua niin se on juoksevaa.

Vierailija
2/11 |
21.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Unohtui sanoa, että lämmitin kastikkeen sitten uudelleen ja se jäähtyi lautasella jälleen hyytelöksi. Voisiko syynä olla loppuvaiheen sokeri?

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
21.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ydinluussa on gelatiinia.

Vierailija
4/11 |
21.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Millaista lihalientä käytit?

Vierailija
5/11 |
21.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä lihalientä käytit? Sen rakenne voi olla syynä. Itsetehdyssä lihaliemessä voi olla paljon irronnutta gelatiinia, josta tulee jäähtyessä hyytelöä. 

Vierailija
6/11 |
21.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

No et kai aio syödä sitä kylmänä? Lihaliemessä on gelatiinia, jos se on luista keitetty. Samasta aineesta tehdään liivate, jolla hyytelöidään jälkiruokia. Kastike on ihan normaalia, se vain pitää syödä lämpimänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
21.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos teit liemen itse oikeista aineista luun kanssa niin syy lienee siinä. rasvan noustua pintaan se kuoritaan pois pinnalta.

Vierailija
8/11 |
21.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teit ilm.itse oikeista aineista "vanh.aikaisesti" lihaliemen. Ihailen sinua ja viitseliäisyyttäsi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
21.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytin fond du chefiä, jonka haudutin kuumaan veteen kattilassa.

Kastike ehti siis viilentyä hieman sekä kattilassa että lautasella.

ap

Vierailija
10/11 |
21.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei tod. ole tiistaina töiden jälkeen aikaa keitellä aitoa lihalientä! :D :D -ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
21.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytitkö viininä El Tiempoa?

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi kolme neljä