Suosikkisi juustotarjottimelle?
Kommentit (5)
espanjalainen Manchego, Appenzeller, black label Gouda, Stilton / Roquefort / Aura Gold, vuohenjuusto, suomalainen Viinitarhurin juusto, brie (Coeur de Lion !), Ambassadeur (haisee kamalalta !).
Vaikka viinirypäleitä usein tarjotaan Suomessa juustojen kyyytipoikana, on se hapokkaana hedelmänä huono valinta (varsinkin jos juo punaviiniä) - paremmin sopivat esim päärynä.
Itse tykkään hapankorpuista, väinämöisen palttoonnapeista ja digestive-kekseistä juuston kanssa, toki hyvä maalaisleipä sopii myös hyvin.
Ja kyytipojaksi ehdottomasti hapankorppuja ja voileipäkeksejä!! Tuorejuustoja on siis mielellään vähintään kolmea eri makua (ruohosipuli ja valkosipuli on ihan must!)
ehdottomasti juustoa nimeltään pikku sisko, on valkosipuli juustoa ja aivan mielettömän hyvää, ja toinen vaihtoehto on musta pekka joka on kuorrutettu musta pippurilla.
rottahilarius
mutta erittäin mukava uusi tuttavuus oli Skåne meijerin valmistama Marsvinsholm.
feta, joku kova esim pecorino/parmesan,
tuorejuuston tapainen, usein kaupoissa juustotiskin irtomyynnissä, on päällystetty pippureilla pehme herkku (en tiedä sen nimeä)
nämä siis ja tietty voi olla ihan tavallisia juustoja; mutta nuo on omat suosikit:)
ja tietty jotain viinirypäleitä ja muita hedelmiä-vihaneksia-keksejä tai tuoretta leipää