Miksei kermani enää vatkaudu nykyään?
Käytän aina joko Flora Vispiä tai tavallista kuohukermaa oranssista purkista. Joko tai, en molempia sekaisin.
Yritän vatkata vispilällä kulhossa. Yritän vatkata ravistamalla kermaa purkissa. En lisää kermaan mitään, välineet ovat täydellisen puhtaat ja kuivat, kerma on jääkaappikylmää sekä tuoretta entuudestaan avaamattomasta paketista.
Olen aina tehnyt kermavaahdot tällä tavalla, ja ennen olen saanut ihan tavallista kermavaahtoa, joka on juuri sellaista kuin kermavaahdon kuuluukin olla. Viimeaikoina kermani ei kuitenkaan ole tahtonut laisinkaan vatkautua. Aluksi pistin sen syysilmojen syyksi, mutta ei tämä nyt enää säästä voi johtua. Varmaan jo kohta kahden kuukauden ajan kermani ovat jääneet täysin veteliksi nesteiksi. Nyt äsken yritin vain jatkaa vatkaamista, ja se meni vellistä suoraan voiksi ilman, että se siinä välissä edes käväisi vaahtomaisessa muodossa.
Mikä tässä nyt voi enää mättää kun olen tarkistanut ja tuplatarkistanut koko kermanvatkausprosessini virheiden varalta?
Kommentit (37)
Yrität vatkata jotain muuta kuin kermaa. Tarkistapa purkista, mitä se sisältää.
Vierailija kirjoitti:
Mihin käytät kermaa noin usein?
Kerman kera kaksin verroin parempaa :)
Eivät nuo maintsemasi vatkaudu. Osta Flora Kuohua, siitä tulee nopeasti hyvä vaahto.
Vierailija kirjoitti:
Yrität vatkata jotain muuta kuin kermaa. Tarkistapa purkista, mitä se sisältää.
Flora Vispi: Rasvaton MAITO, kasviöljyt (kokonaan kovetettu kookosöljy, rypsiöljy), emulgointiaineet (kasvirasvapohjaiset E472b ja E472e, SOIJALESITIINI), muunnettu tärkkelys, KIRNUMAITOJAUHE, sokeri, luontianen aromi (MAITO), laktaasientsyymi, stabilointiaine (karrageeni), väri (karotenoidit)
- en ihmettele jos ei vatkaudu vaahdoksi
Kuohukerma: Kerma, stabilointiaine karrageeni
- tämän pitäisi vatkautua hyvin
Vierailija kirjoitti:
Eivät nuo maintsemasi vatkaudu. Osta Flora Kuohua, siitä tulee nopeasti hyvä vaahto.
Miten niin muka Flora Vispi ja kuohukerma eivät vaahtoudu, jos kerran ovat jo vuosien ajan vaahtoutuneet aivan hyvin ja purkissakin lukee, että vaahtoutuvat?
Minulla oli kerran sellainen elämänjakso, että kerma ei vatkautunut. Tästä on lähemmäs kymmenen vuotta aikaa. Sitten kerma alkoi taas jossain vaiheessa vatkautua. En tiedä, mikä selitti vatkautumattomuuden. Tein kaiken oikein, normaalisti. Olen päätellyt, että noissa yksittäisissä kermoissa oli varmaan jotain vikaa.
Olen aina käyttänyt vain Valion kuohukermaa, eli sitä oranssissa tetrassa olevaa.
En tiedä, mutta koitin vatkata kermaa uudella Bamixillani vaahdotuspäällä, niin kyllä se vaahtoutui, mutta sen tilavuus ei kasvanut juuri yhtään, eli ihan outo lopputulos myös. Normi kuohukerma kyseessä. 😮
Vierailija kirjoitti:
En tiedä, mutta koitin vatkata kermaa uudella Bamixillani vaahdotuspäällä, niin kyllä se vaahtoutui, mutta sen tilavuus ei kasvanut juuri yhtään, eli ihan outo lopputulos myös. Normi kuohukerma kyseessä. 😮
Tai siis se kiinteytyi, muttei juurikaan kuohkeuhtunut.
Menkkojen aikana kerma ei vatkaannu. Ja sitten jos olet alkanut vähän härskiintymään niin sekin estää kerman vatkautumisen.
Vierailija kirjoitti:
Eivät nuo maintsemasi vatkaudu. Osta Flora Kuohua, siitä tulee nopeasti hyvä vaahto.
Miksi ihmeessä, kun sen aineosaslista on älyttömän pitkä? Oranssissa kuohukermassa, jota ap:kin käyttää, on vain kaksi ainesosaa: kerma ja stabilointiaine karrageeni.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Yrität vatkata jotain muuta kuin kermaa. Tarkistapa purkista, mitä se sisältää.
Flora Vispi: Rasvaton MAITO, kasviöljyt (kokonaan kovetettu kookosöljy, rypsiöljy), emulgointiaineet (kasvirasvapohjaiset E472b ja E472e, SOIJALESITIINI), muunnettu tärkkelys, KIRNUMAITOJAUHE, sokeri, luontianen aromi (MAITO), laktaasientsyymi, stabilointiaine (karrageeni), väri (karotenoidit)
- en ihmettele jos ei vatkaudu vaahdoksiKuohukerma: Kerma, stabilointiaine karrageeni
- tämän pitäisi vatkautua hyvin
Tosta kuohukermasta kun vielä valitsee sen, missä ei ole karrageenia, niin hyvä tulee.
Epäilisin että sulla oli vettä/kosteutta joka aiheutti ton.
Vierailija kirjoitti:
Eivät nuo maintsemasi vatkaudu. Osta Flora Kuohua, siitä tulee nopeasti hyvä vaahto.
Mutta tuohan ei ole kermaa.
Hullultahan se tuntuu, kun kerma on kermaa eikä kai kuohukerman rasvapitoisuuskaan ole viime vuosina muuttunut (?) mutta todellakin nykyään on vaikeampi saada kunnon vaahtoa aikaiseksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eivät nuo maintsemasi vatkaudu. Osta Flora Kuohua, siitä tulee nopeasti hyvä vaahto.
Miksi ihmeessä, kun sen aineosaslista on älyttömän pitkä? Oranssissa kuohukermassa, jota ap:kin käyttää, on vain kaksi ainesosaa: kerma ja stabilointiaine karrageeni.
Oikeassa kermassa ei ole kuin yksi ainesosa: kerma.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mihin käytät kermaa noin usein?
Kerman kera kaksin verroin parempaa :)
Mikä voisi olla parempaa kuin marjat kermavaahdon kera!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eivät nuo maintsemasi vatkaudu. Osta Flora Kuohua, siitä tulee nopeasti hyvä vaahto.
Miksi ihmeessä, kun sen aineosaslista on älyttömän pitkä? Oranssissa kuohukermassa, jota ap:kin käyttää, on vain kaksi ainesosaa: kerma ja stabilointiaine karrageeni.
Oikeassa kermassa ei ole kuin yksi ainesosa: kerma.
Mikä valmistaja myy?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eivät nuo maintsemasi vatkaudu. Osta Flora Kuohua, siitä tulee nopeasti hyvä vaahto.
Miksi ihmeessä, kun sen aineosaslista on älyttömän pitkä? Oranssissa kuohukermassa, jota ap:kin käyttää, on vain kaksi ainesosaa: kerma ja stabilointiaine karrageeni.
Kannattaisi välttää tuota karrageenia.Se on täysin synteettinen valmiste.Aikoinaan aito karrageeni tuli punalevistä! Tämä synteettinen on haitallista suolistolle.On epäilty sen aiheuttavan jopa pohjukaissuolen haavaumaa.
Painukaa nyt ahteriin tuon kermariitelynne kanssa. Halusin vain tietää, josko joku keksisi miksi kerma ei toimi, eikä minua kiinnosta pätkän vertaa teidän mielipiteenne siitä, millaista kerman pitää olla ja millaista saa ostaa ja mitä kannattaa syödä. Vastatkaa kysymykseen tai olkaa hiljaa.
Mihin käytät kermaa noin usein?