Seuraa 
Liittynyt8.9.2015

Lisäkysymys: Miksi se on poistettu Raamatusta yli 6000 krt?

Sivut

Kommentit (49)

Olento joka lilluu täällä kaikkialla ja ohjaa kaikkea, jos jaksaa vaivautua moiseen. Luulen että suurin osa meistä on niin vähäpätöisiä että itse en näkisi vaivaa, paitsi lähettäisin huvikseni kupan kaikille kakkapäille, tai jotain muuta jäynää.

Heprealainen tetragrammi paljastaa sen, se on suomennettuna JHWH, tunnetaan paremmin nimellä JEHOVA. Joissakin vanhoissa käännöksissä puhutaan muös JAHVESTA... Jumalan nimi löytyy omalta paikaltaan alkuperäisestä raamatun tekstistä Mooseksen kirjasta. Se, miksi jumalan nimi on jätetty tahallaan pois raamatusta on pappien aikaansaannosta..


Kristittynä tunnustan että Jumalan nimi on JHVH. Nimenomaan VT:ssä tuo nimi esiintyy tuhansia kertoja (myös nykyään näet sen kun luet hepreankielistä Raamattua). Jumalan nimeä ei esiinny esimerkiksi budhalaisten tai hindujen kirjoituksissa tai esimerkiksi Koraanissa (Oikean Jumalan nimi oli tuntematon Muhammedille. Joten kristittynä suhteessa islamiin tunnustan ' ei ole muuta Jumalaa kuin JHVH ja Muhammed ei ollut Hänen profeettansa' ).

Eikö nimi ole aika maallinen asia, okei, jos on miljardeja ihmisiä, niin hyvä että jokaisella on nimi. Tähtiä on taivas täynnä, joten hyvä että meidän tähtemme nimi on aurinko jne jne. Mutta jos on vain yksi Jumala, " yliolento" , kaiken luoja, miksi hänellä pitäisi nimi olla? Esim tuo että Jumalan nimi olisi Jeesus - en nyt tunne tätä asiaa varmaksi, mutta eikös Jeesus (Joshua??) aikoinaan ollut yleinen hepreankielinen nimi? Eli vähän niinkuin Jumalan nimi olisi vaikka Pekka...

Ei se erota Jumalaa jumalasta. Se on arvonimi. Sama kun puhuttaisiin vaan presidentistä tai kuninkaasta. Mistä kukaan tietäisi mistä presidentistä tai mistä kuninkaasta puhutaan?

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat