Helppoja ja kevyitä reseptejä tonnikalasta?
Kommentit (28)
Vierailija kirjoitti:
Syökö joku vielä oikeasti tonnikalaa? Todella epäeettistä.
Yhyy. Mees nyt jeesustelemasta.
Osta tonnikalaa vedessä.
Avaa purkki
Syö sisältö
Kevyttä ja hyvää ja helppoa
En kevyestä tiedä, mutta tonnikalapasta, varsinkin tomaattinen sellainen on ihan älyttömän hyvää.
Vierailija kirjoitti:
Syökö joku vielä oikeasti tonnikalaa? Todella epäeettistä.
No entä sitten? Olen muutenkin epäeettinen, eikä asia häiritse minua.
ps susta tulee mieleen Simpsonien Lisa, jota joku joskus luonnehti sanoin "vastaus kysymykseen jota kukaan ei esittänyt"
Leikkaa tonnikalasta n. 3 cm paksuisia suikaleita tai käytä kokonainen "pihvi". Kierittele suola-seesaminsiemenseoksessa ja paista kuivalla pannulla hetki joka sivulta (eli tee tonnikalaltataki). Leikkaa mandoliinillla ohuen ohuita siivuja fenkolista, kurkusta ja retiiseistä. Sekoita salaatinkastikkeeksi sitruunamehua ja hiukan oliiviöljyä (tai seesamiöljyä jos pidät siitä), mausta. Leikkaa jäähtynyt tonnikala vajaan sentin paksuisiksi siivuiksi ja tarjoa salaatin kanssa.
Vierailija kirjoitti:
Purkki vai tuore? En itse käytä kuin tuoretta.
Kannatta muistaa sekin asia, että ns tuore tonnikala on tullut tänne pakastettuna. Jos se olisi täysin tuore, se kävelisi itsekseen ja haisisi raadolle.
Koska tonnari on pitkän matkan kaloja, suositaan meillä sitä purkkitavarana. Muuten meillä suositaan todella tuoretta kalaa, eli itsepyydettyjä lohikaloja ja kuhia.
Tarkoittiko ap reseptejä tuoreesta tonnikalasta vai purkki tonnikalasta?
Vierailija kirjoitti:
Miten tonni kalaa voi olla kevyttä?
Tämä ei oikein nyt päde, kun aloittaja kuitenkin kirjoitti kyseisen yhdyssanan oikein.
Pihvit:
1 purkki hyvää (öljyssä paloina) tonnikalaa valutettuna
1 rkl (noin) jauhoja tai vaikka kaurahiutaleita
1 muna
mausteita mielen mukaan
Sekoita jauhelihapihvien tapaiseksi taikinaksi, paista pannulla mieleisessäsi rasvassa.
Paloittele pannulle keitettyä perunaa noin 2kpl/ syöjä. Lisää tonnikala paloina öljyssä purkki. Silppua sipulin vartta ja sipulia joukkoon. Vähän suolaa ja mustaa pippuria rouheena. Paista vain sen verran että oeruna lämpiää/saa väriä. Tähän voi lisätä myös esim kesäkurpitsaa tai tomaattia tai maustaa ruoka tillillä.
Toki tonnikala on epäeettistä. Mutta sen boikotoiminen pitäisi alkaa siitä sisäänosto päästä. Mielestäni silloin kun se on kaupan hyllyssä sen voi ostaa. Onhan kengurua ja karhuakin purkitettuna. Jos ihmiskunta haluaisi oikeasti tehdä luonnonvaroja säästäviä tekoja sen pitäisi ensiksi lopettaa lisääntyminen.
Vierailija kirjoitti:
Raejuusto- ja tonnikalasalaatti:
1. Lisää raejuusto astiaan
2. Lisää tonnikala astiaan
3. Lisää mustapippuaria
4. Sekoita
5. Nauti
Onko tuossa toisaalta järkeä, kun sekä tonnikala- että raejuustopurkissa on kummassakin juuri sen verran proteiinia mitä elimistö kykenee kerralla hyödyntämään...
Vierailija kirjoitti:
Ruisleivän päälle, haukkaa.
Haukka on lintu. Eikä niitä varmaan paljoa metsästetä syötäväksi.
Suurin osa tonnareista, jotka on öljyssä ne on auringonkukkaöljyssä. Kannattaa mieluiten ostaa vedessä ja öljytä itse, jos ei viitseliäisyys riitä etsimään oliiviöljyssä olevaa tonnaria.
Raejuusto- ja tonnikalasalaatti:
1. Lisää raejuusto astiaan
2. Lisää tonnikala astiaan
3. Lisää mustapippuaria
4. Sekoita
5. Nauti