Onko hienoissa ravintoloissa jotain kirjoittamattomia etikettejä mistä olisi hyvä tietää?
Kommentit (247)
Vierailija kirjoitti:
Skippaa alkuruoka ja tilaa wieninleike lohkopotuilla. Potut hukutat tietenkin ketsuppiin.
Kuulostaa hyvältä, mutta nyt on valmis menu kyseessä☺️
Ap
Pukeutuminen. Päälle jotain vähän arvokkaampaa kuin perusravintolaan.
älä pieraise tai laita veihtä suuhun
Kun kutsut tarjoilijaa, älä tee sitä napsuttelemalla sormiasi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Skippaa alkuruoka ja tilaa wieninleike lohkopotuilla. Potut hukutat tietenkin ketsuppiin.
Kuulostaa hyvältä, mutta nyt on valmis menu kyseessä☺️
Ap
Älä anna sen haitata. Kyllä noissa Michelin-tason mestoissa täytetään pöhköjäkin toiveita.
Vierailija kirjoitti:
Pukeutuminen. Päälle jotain vähän arvokkaampaa kuin perusravintolaan.
Vähän paremman mekon ja korkkarit ajattelin laittaa. Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Skippaa alkuruoka ja tilaa wieninleike lohkopotuilla. Potut hukutat tietenkin ketsuppiin.
Kuulostaa hyvältä, mutta nyt on valmis menu kyseessä☺️
ApÄlä anna sen haitata. Kyllä noissa Michelin-tason mestoissa täytetään pöhköjäkin toiveita.
Taidan nyt kuitenkin "tyytyä" tähän valmiiseen settiin 🙂Ap
Syö oikeaoppisesti haarukalla ja veitsellä. Älä tilaa listan halvinta viiniä. Syö jälkiruoka pienellä haarukalla, älä lusikalla (tai no, riippuu koostumuksesta). Älä ota ravintolaan mukaan huonostikäyttäytyviä lapsia. Ole huomioonottava ja kohtelias henkilökuntaa ja muita asiakkaita kohtaan. Jos olit ruokaan ja palveluun erittäin tyytyväinen, voit jättää pienen tipin. Joskaan se ei ole Suomessa tarpeellista.
Valmis setti? eli alkuruoka, pääruoka ja jälkkäri sovitettu yhteen makujen puolesta.
Inhoon sellaisia paikkoja ettei saa valita.
Kerroppa mikä on sinusta hieno paikka?
Espoon Haukilahden vesitorni?
Vierailija kirjoitti:
Syö oikeaoppisesti haarukalla ja veitsellä. Älä tilaa listan halvinta viiniä. Syö jälkiruoka pienellä haarukalla, älä lusikalla (tai no, riippuu koostumuksesta). Älä ota ravintolaan mukaan huonostikäyttäytyviä lapsia. Ole huomioonottava ja kohtelias henkilökuntaa ja muita asiakkaita kohtaan. Jos olit ruokaan ja palveluun erittäin tyytyväinen, voit jättää pienen tipin. Joskaan se ei ole Suomessa tarpeellista.
Ei se halvin viini siellä koristeena ole. Varmasti jokainen artikkeli viinistä kivennäisveteen on tarkoin harkittu. Hyvin voi siis ottaa vaikka halvinta viiniä tai vaikka pelkkää jäävettä, jos niin haluaa.
Vierailija kirjoitti:
Valmis setti? eli alkuruoka, pääruoka ja jälkkäri sovitettu yhteen makujen puolesta.
Inhoon sellaisia paikkoja ettei saa valita.
Kerroppa mikä on sinusta hieno paikka?
Espoon Haukilahden vesitorni?
Tää on Michelin-tason ravintola, ei suomalainen. On useamman ruokalajin tasting-menu Ap
Vierailija kirjoitti:
Syö oikeaoppisesti haarukalla ja veitsellä. Älä tilaa listan halvinta viiniä. Syö jälkiruoka pienellä haarukalla, älä lusikalla (tai no, riippuu koostumuksesta). Älä ota ravintolaan mukaan huonostikäyttäytyviä lapsia. Ole huomioonottava ja kohtelias henkilökuntaa ja muita asiakkaita kohtaan. Jos olit ruokaan ja palveluun erittäin tyytyväinen, voit jättää pienen tipin. Joskaan se ei ole Suomessa tarpeellista.
Syö salaatti ja usein myös kala oikeaoppisesti pelkällä haarukalla vaikka veitsi katettaisiinkin.
Minua jännittää hienommissa ravintoloissa se, että en osaa vättämättä syödä tiettyjä ruokalajeja oikein. Esim. simpukat, ravut ja muut äyriäiset/nilviäiset. Enkä myöskään pidä tartar-pihvin tai raakakypsennetyn kalan koostumuksesta. Mitä jos en saa nieltyä kumimaista löllöä ja tulee oksurefleksi? En noita siis tilaisikaan, mutta saattaa olla osa maistelumenua tai 5 ruokalajin ateriaa. Ja haluaisin tietysti oppia syömään oikein ja oppia tykkäämään niistäkin. T. eri
Älä ihmettele jos vain miehen ruokalistassa on hinnat.
Kun lähdet vessassa käymään, hienot ravintolat vaihtavat sillä välin ruokaliinasi. Tämä on muuten todellinen tulikoe vain todella hieno tekevät niin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Syö oikeaoppisesti haarukalla ja veitsellä. Älä tilaa listan halvinta viiniä. Syö jälkiruoka pienellä haarukalla, älä lusikalla (tai no, riippuu koostumuksesta). Älä ota ravintolaan mukaan huonostikäyttäytyviä lapsia. Ole huomioonottava ja kohtelias henkilökuntaa ja muita asiakkaita kohtaan. Jos olit ruokaan ja palveluun erittäin tyytyväinen, voit jättää pienen tipin. Joskaan se ei ole Suomessa tarpeellista.
Ei se halvin viini siellä koristeena ole. Varmasti jokainen artikkeli viinistä kivennäisveteen on tarkoin harkittu. Hyvin voi siis ottaa vaikka halvinta viiniä tai vaikka pelkkää jäävettä, jos niin haluaa.
Tottakai voi. Eiköhän monet vinkit ole vähän kieli poskessa annettuja. Ei tarvitse ottaa niin vakavasti :)
Hienossa ravintolassa tarjoilija kysyy ennen maistelu menyyn aloittamista että onko jotain mitä et syö.
Vierailija kirjoitti:
Minua jännittää hienommissa ravintoloissa se, että en osaa vättämättä syödä tiettyjä ruokalajeja oikein. Esim. simpukat, ravut ja muut äyriäiset/nilviäiset. Enkä myöskään pidä tartar-pihvin tai raakakypsennetyn kalan koostumuksesta. Mitä jos en saa nieltyä kumimaista löllöä ja tulee oksurefleksi? En noita siis tilaisikaan, mutta saattaa olla osa maistelumenua tai 5 ruokalajin ateriaa. Ja haluaisin tietysti oppia syömään oikein ja oppia tykkäämään niistäkin. T. eri
Mulla ei ole onneksi noita ruuan koostumuksesta aiheutuvia ällötysongelmia, kaikki menee ja kaikkea ainakin maistan. Tuo jonkun antama kalan syönti pelkällä haarukalla oli hauska knoppitieto (jonka oikeellisuuden tosin googlaan, koska av on täynnä trolleja) vaikka en usko että kovin suurta mokaa teen vaikka veistä käytän? Ap
Jos et tiedä jostakin miten se syödään tai mitä välinettä käyttää kysy tarjoilijalta. Eivät arvostele tai mitään koska tajuavat että jokaiselle hienossa ravintolassa käynti on eka kerta.
Skippaa alkuruoka ja tilaa wieninleike lohkopotuilla. Potut hukutat tietenkin ketsuppiin.