Fiskars kokkiveitsi
Kommentit (22)
Miksi victorinoksin on mielestäsi parempi? Siinä oli karhea kiukumista estävä kahva mikä jäi mietityttämään. Perusteluja kiitos :)
Riippuu tarpeesta. Itse käytän töissä Hackmanin Gourmet-sarjan veitsiä. Kotona on Sanellin santoku. Paremmatkaan Fiskarsit eivät mielestäni pysy kunnolla terässään..
Vierailija kirjoitti:
Miksi victorinoksin on mielestäsi parempi? Siinä oli karhea kiukumista estävä kahva mikä jäi mietityttämään. Perusteluja kiitos :)
Eroa hyvän ja erinomaisen välillä on vaikea sanallisesti selittää. Sen vain tuntee kädessään, kun veistä käyttää. Lisäksi se on vielä maku- ja tottumiskysymys. Kiinalainen kokki hylkäisi molemmat mainitut ja käyttäisi aina ja kaikkeen hirmuista lihakirvestään.
Olen lahjaksi ostamassa kokkauksesta pitävälle kotikokille.
- Ap
Mä en tykkää fiskarsin veitsistä. Meillä on niitä 6 kappaletta, mutta valitsen aina mielummin jonkun Ikean veitsistä. En tiedä mikä niissä tökkii, muotoilu kai ja ne on jotenkin liian hepposia. Esim. tämä Ikealta on ihan ykkönen lihan leikkuuseen (ja edullinenkin).
http://m.ikea.com/fi/fi/catalog/products/art/00289162/
Fiskarsit ovat lähinnä rosteripellistä stanssattuja rimpuloita. En tiedä onko heillä yhtään kunnon taottua veistä valikoimissaan? Eivät pysy terässä, ja ovat todella hankalia saada uudelleen teräväksi.
Vierailija kirjoitti:
Riippuu tarpeesta. Itse käytän töissä Hackmanin Gourmet-sarjan veitsiä. Kotona on Sanellin santoku. Paremmatkaan Fiskarsit eivät mielestäni pysy kunnolla terässään..
Tylsyminen on kaikkien teräsveitsien perusominaisuus. Lääke siihen on säännöllinen terottaminen.
Vierailija kirjoitti:
Olen lahjaksi ostamassa kokkauksesta pitävälle kotikokille.
- Ap
No ei missään nimessä sitten Fiskarsia. Kerätkää kimppa ja ostakaa joku japanilainen veitsi, esim. Mac tai Global.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Riippuu tarpeesta. Itse käytän töissä Hackmanin Gourmet-sarjan veitsiä. Kotona on Sanellin santoku. Paremmatkaan Fiskarsit eivät mielestäni pysy kunnolla terässään..
Tylsyminen on kaikkien teräsveitsien perusominaisuus. Lääke siihen on säännöllinen terottaminen.
Mutta kun tuollaista läkkipeltistä rimpulaa on tosi hankalaa saada teroitettua.
Älä osta fiskarsin veistä, se on ihan paska. Oli tylsä jo ostettaessa, eikä meinaa saada teräväksi terottamallakaan. Käyttämättä jäi. Arcosin veitsissä on hyvä hinta-laatusuhde, niitä voisin suositella. Viktorinoxit on toki hyviä, mut suolaset hinnat, ei ehkä kotikokkaukseen tarvii sellaista.
T. kokki
Mielipiteitä victorinoxin kokkiveitsestä? Onko parempi kuin fiskars?
Viekää uhri veitsikauppaan ja antakaa valita mieleinensä (käteenkäyvä) veitsi.
T: kokki evp
Meillä Fiskasrin aterimiin ja veitsiin on tullut ruostetahroja.
Vierailija kirjoitti:
Onko laadukas? Kannattaako ostaa?
Lukematta tätä ketjua voin arvata, että saat lukuisan joukon laadukkaita veitsimerkkejä wannabe huippukokeilta.
Sanoisin että valtaosa ihmisistä pärjää tuolla mainiosti. Tärkeämpää on veitsen oikea säilytys, puhdistus, teroitus ja oikea leikkaustekniikka.
- veistä ei missään nimessä pestä tiskikoneessa
- veitsi säilytetään erillään veitsitukissa tai kotelossa, se ei saa hangata muihin metalleihin
- veitsi teroitetaan säännöllisesti ja viimeistellään ennen käyttöä
- veitsellä leikataan viiltämällä, ei painamalla, pienikin viiltoliike leikatessa riittää terävälle veitselle
Ei ole mitään järkeä ostaa ammattiveistä, jos sitä ei osaa arvostaa. Välineet eivät tee kokkia, ne auttavat siinä ja saattavat antaa kimmoketta aloittamiseen. Kokilla pitää olla myös tietoa ja luovuutta.
Omasta kokemuksesta sanon, että perus ruoanlaitossa fiskarsin veitsi riittää mainiosti. Eri asia on, jos kyse on ammattikokista tai vaataavasta. Itselläni on fiskarsin veitsi, joka on ollut käytössä usean vuoden. Pysyi pitkään terävänä, eikä ole ruostunut. Käsin olen pessyt.
Vierailija kirjoitti:
Mielipiteitä victorinoxin kokkiveitsestä? Onko parempi kuin fiskars?
Minulla on molempia.
Victorinox on ehkä parempi, mutta riippuu tarkoituksesta.
Fiskarssilta minulla on myös nuo:
http://www.liikelahjat.fi/fiskars-fuzion-veitsisetti-bambutelineessa
Ovat todella teräviä, mutta niitä taitaa olla nykyään vaikea löytää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Onko laadukas? Kannattaako ostaa?
Lukematta tätä ketjua voin arvata, että saat lukuisan joukon laadukkaita veitsimerkkejä wannabe huippukokeilta.
Sanoisin että valtaosa ihmisistä pärjää tuolla mainiosti. Tärkeämpää on veitsen oikea säilytys, puhdistus, teroitus ja oikea leikkaustekniikka.
- veistä ei missään nimessä pestä tiskikoneessa
- veitsi säilytetään erillään veitsitukissa tai kotelossa, se ei saa hangata muihin metalleihin
- veitsi teroitetaan säännöllisesti ja viimeistellään ennen käyttöä
- veitsellä leikataan viiltämällä, ei painamalla, pienikin viiltoliike leikatessa riittää terävälle veitselle
Ei ole mitään järkeä ostaa ammattiveistä, jos sitä ei osaa arvostaa. Välineet eivät tee kokkia, ne auttavat siinä ja saattavat antaa kimmoketta aloittamiseen. Kokilla pitää olla myös tietoa ja luovuutta.
Kaverini sai lahjaksi rosellin kokkiveitsen, eikä tajunnut mihin sitä käytetään ja hakkasi sitten sen loville kun käytti sitä työkaluna ja ruuvimeisselinä.
Kolhon näköinen ja se ilmeisesti johti harhaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Onko laadukas? Kannattaako ostaa?
Lukematta tätä ketjua voin arvata, että saat lukuisan joukon laadukkaita veitsimerkkejä wannabe huippukokeilta.
Sanoisin että valtaosa ihmisistä pärjää tuolla mainiosti. Tärkeämpää on veitsen oikea säilytys, puhdistus, teroitus ja oikea leikkaustekniikka.
- veistä ei missään nimessä pestä tiskikoneessa
- veitsi säilytetään erillään veitsitukissa tai kotelossa, se ei saa hangata muihin metalleihin
- veitsi teroitetaan säännöllisesti ja viimeistellään ennen käyttöä
- veitsellä leikataan viiltämällä, ei painamalla, pienikin viiltoliike leikatessa riittää terävälle veitselle
Ei ole mitään järkeä ostaa ammattiveistä, jos sitä ei osaa arvostaa. Välineet eivät tee kokkia, ne auttavat siinä ja saattavat antaa kimmoketta aloittamiseen. Kokilla pitää olla myös tietoa ja luovuutta.
"- veistä ei missään nimessä pestä tiskikoneessa"
Aivan hyvin voi pestä, kun vain katsoo ettei veitsen terä voi osua mihinkään. Pesen veitset aina tiskikoneessa eivätkä ne kyllä mihinkään tylsy, kun vain laittaa järkevästi.
Varsin kelvollinen, kouluarvosana ehkä 8. Mieluummin valitsisin esim. Victorinoxin.