Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Fiskars kokkiveitsi

Vierailija
07.06.2017 |

Onko laadukas? Kannattaako ostaa?

Kommentit (22)

Vierailija
1/22 |
07.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Varsin kelvollinen, kouluarvosana ehkä 8. Mieluummin valitsisin esim. Victorinoxin.

Vierailija
2/22 |
07.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi victorinoksin on mielestäsi parempi? Siinä oli karhea kiukumista estävä kahva mikä jäi mietityttämään. Perusteluja kiitos :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/22 |
07.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu tarpeesta. Itse käytän töissä Hackmanin Gourmet-sarjan veitsiä. Kotona on Sanellin santoku. Paremmatkaan Fiskarsit eivät mielestäni pysy kunnolla terässään..

Vierailija
4/22 |
07.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miksi victorinoksin on mielestäsi parempi? Siinä oli karhea kiukumista estävä kahva mikä jäi mietityttämään. Perusteluja kiitos :)

Eroa hyvän ja erinomaisen välillä on vaikea sanallisesti selittää. Sen vain tuntee kädessään, kun veistä käyttää. Lisäksi se on vielä maku- ja tottumiskysymys. Kiinalainen kokki hylkäisi molemmat mainitut  ja käyttäisi aina ja kaikkeen hirmuista lihakirvestään.

Vierailija
5/22 |
07.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen lahjaksi ostamassa kokkauksesta pitävälle kotikokille. 

- Ap

Vierailija
6/22 |
07.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä en tykkää fiskarsin veitsistä. Meillä on niitä 6 kappaletta, mutta valitsen aina mielummin jonkun Ikean veitsistä. En tiedä mikä niissä tökkii, muotoilu kai ja ne on jotenkin liian hepposia. Esim. tämä Ikealta on ihan ykkönen lihan leikkuuseen (ja edullinenkin).

http://m.ikea.com/fi/fi/catalog/products/art/00289162/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/22 |
07.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Fiskarsit ovat lähinnä rosteripellistä stanssattuja rimpuloita. En tiedä onko heillä yhtään kunnon taottua veistä valikoimissaan? Eivät pysy terässä, ja ovat todella hankalia saada uudelleen teräväksi.

Vierailija
8/22 |
07.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Riippuu tarpeesta. Itse käytän töissä Hackmanin Gourmet-sarjan veitsiä. Kotona on Sanellin santoku. Paremmatkaan Fiskarsit eivät mielestäni pysy kunnolla terässään..

Tylsyminen on kaikkien teräsveitsien perusominaisuus. Lääke siihen on säännöllinen terottaminen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/22 |
07.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Olen lahjaksi ostamassa kokkauksesta pitävälle kotikokille. 

- Ap

No ei missään nimessä sitten Fiskarsia. Kerätkää kimppa ja ostakaa joku japanilainen veitsi, esim. Mac tai Global.

Vierailija
10/22 |
07.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Riippuu tarpeesta. Itse käytän töissä Hackmanin Gourmet-sarjan veitsiä. Kotona on Sanellin santoku. Paremmatkaan Fiskarsit eivät mielestäni pysy kunnolla terässään..

Tylsyminen on kaikkien teräsveitsien perusominaisuus. Lääke siihen on säännöllinen terottaminen.

Mutta kun tuollaista läkkipeltistä rimpulaa on tosi hankalaa saada teroitettua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/22 |
07.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Fiskarssissa liian paksu tera

Vierailija
12/22 |
07.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Älä osta fiskarsin veistä, se on ihan paska. Oli tylsä jo ostettaessa, eikä meinaa saada teräväksi terottamallakaan. Käyttämättä jäi. Arcosin veitsissä on hyvä hinta-laatusuhde, niitä voisin suositella. Viktorinoxit on toki hyviä, mut suolaset hinnat, ei ehkä kotikokkaukseen tarvii sellaista.

T. kokki

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/22 |
07.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mielipiteitä victorinoxin kokkiveitsestä? Onko parempi kuin fiskars?

Vierailija
14/22 |
07.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Viekää uhri veitsikauppaan ja antakaa valita mieleinensä (käteenkäyvä) veitsi.

T: kokki evp

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/22 |
07.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä Fiskasrin aterimiin ja veitsiin on tullut ruostetahroja.

Vierailija
16/22 |
07.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Onko laadukas? Kannattaako ostaa?

Lukematta tätä ketjua voin arvata, että saat lukuisan joukon laadukkaita veitsimerkkejä wannabe huippukokeilta.

Sanoisin että valtaosa ihmisistä pärjää tuolla mainiosti. Tärkeämpää on veitsen oikea säilytys, puhdistus, teroitus ja oikea leikkaustekniikka.

- veistä ei missään nimessä pestä tiskikoneessa

- veitsi säilytetään erillään veitsitukissa tai kotelossa, se ei saa hangata muihin metalleihin

- veitsi teroitetaan säännöllisesti ja viimeistellään ennen käyttöä

- veitsellä leikataan viiltämällä, ei painamalla, pienikin viiltoliike leikatessa riittää terävälle veitselle

Ei ole mitään järkeä ostaa ammattiveistä, jos sitä ei osaa arvostaa. Välineet eivät tee kokkia, ne auttavat siinä ja saattavat antaa kimmoketta aloittamiseen. Kokilla pitää olla myös tietoa ja luovuutta.

Vierailija
17/22 |
07.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Omasta kokemuksesta sanon, että perus ruoanlaitossa fiskarsin veitsi riittää mainiosti. Eri asia on, jos kyse on ammattikokista tai vaataavasta. Itselläni on fiskarsin veitsi, joka on ollut käytössä usean vuoden. Pysyi pitkään terävänä, eikä ole ruostunut. Käsin olen pessyt.

Vierailija
18/22 |
07.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mielipiteitä victorinoxin kokkiveitsestä? Onko parempi kuin fiskars?

Minulla on molempia.

Victorinox on ehkä parempi, mutta riippuu tarkoituksesta.

Fiskarssilta minulla on myös nuo:

http://www.liikelahjat.fi/fiskars-fuzion-veitsisetti-bambutelineessa

Ovat todella teräviä, mutta niitä taitaa olla nykyään vaikea löytää.

Vierailija
19/22 |
07.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Onko laadukas? Kannattaako ostaa?

Lukematta tätä ketjua voin arvata, että saat lukuisan joukon laadukkaita veitsimerkkejä wannabe huippukokeilta.

Sanoisin että valtaosa ihmisistä pärjää tuolla mainiosti. Tärkeämpää on veitsen oikea säilytys, puhdistus, teroitus ja oikea leikkaustekniikka.

- veistä ei missään nimessä pestä tiskikoneessa

- veitsi säilytetään erillään veitsitukissa tai kotelossa, se ei saa hangata muihin metalleihin

- veitsi teroitetaan säännöllisesti ja viimeistellään ennen käyttöä

- veitsellä leikataan viiltämällä, ei painamalla, pienikin viiltoliike leikatessa riittää terävälle veitselle

Ei ole mitään järkeä ostaa ammattiveistä, jos sitä ei osaa arvostaa. Välineet eivät tee kokkia, ne auttavat siinä ja saattavat antaa kimmoketta aloittamiseen. Kokilla pitää olla myös tietoa ja luovuutta.

Kaverini sai lahjaksi rosellin kokkiveitsen, eikä tajunnut mihin sitä käytetään ja hakkasi sitten sen loville kun käytti sitä työkaluna ja ruuvimeisselinä.

Kolhon näköinen ja se ilmeisesti johti harhaan.

Vierailija
20/22 |
07.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Onko laadukas? Kannattaako ostaa?

Lukematta tätä ketjua voin arvata, että saat lukuisan joukon laadukkaita veitsimerkkejä wannabe huippukokeilta.

Sanoisin että valtaosa ihmisistä pärjää tuolla mainiosti. Tärkeämpää on veitsen oikea säilytys, puhdistus, teroitus ja oikea leikkaustekniikka.

- veistä ei missään nimessä pestä tiskikoneessa

- veitsi säilytetään erillään veitsitukissa tai kotelossa, se ei saa hangata muihin metalleihin

- veitsi teroitetaan säännöllisesti ja viimeistellään ennen käyttöä

- veitsellä leikataan viiltämällä, ei painamalla, pienikin viiltoliike leikatessa riittää terävälle veitselle

Ei ole mitään järkeä ostaa ammattiveistä, jos sitä ei osaa arvostaa. Välineet eivät tee kokkia, ne auttavat siinä ja saattavat antaa kimmoketta aloittamiseen. Kokilla pitää olla myös tietoa ja luovuutta.

"- veistä ei missään nimessä pestä tiskikoneessa"

Aivan hyvin voi pestä, kun vain katsoo ettei veitsen terä voi osua mihinkään. Pesen veitset aina tiskikoneessa eivätkä ne kyllä mihinkään tylsy, kun vain laittaa järkevästi.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kuusi neljä