Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Sinkkumies ihmettelee, leipien päiväykset

Vierailija
20.03.2017 |

Miksi niissä ei lue valmistuspäivää. Kaikissa muissakin tuotteissa lukee valmistuspäivä. Nyt täytyi mennä (tänäänkin) ma aamusta ostamaan leipää, että saa varmasti tuoretta kun vklopun jälkeen hyllyt tyhjillään.

Tosin tänään on talviloma ja ensi viikkokin on lomaa. Olisihan sitä voinut lomailla, mutta täytyisi korjailla rikkinäisiä vehkeitä tämä loma.

Sinkkumies

ps. ketju ei ole sitten vinkujille (tiedän että osaavuuteni tekee jotkut kateellisiksi)

Kommentit (29)

Vierailija
1/29 |
20.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nyrkkisääntö on, että vaalea sekaleipä on myyntikelpoista tuollaiset kolme päivää, mutta ruisleipä 5-6 päivää. Sen tuoreempaa leipää saat, mitä kauempana on parasta ennen -päivämäärä. Ostin tänään kaurasämpylöitä, joiden parasta ennen on 23.03. eivätkä ne edes tuolloin ole vielä syömäkelvottomia.

Vierailija
2/29 |
20.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Nyrkkisääntö on, että vaalea sekaleipä on myyntikelpoista tuollaiset kolme päivää, mutta ruisleipä 5-6 päivää. Sen tuoreempaa leipää saat, mitä kauempana on parasta ennen -päivämäärä. Ostin tänään kaurasämpylöitä, joiden parasta ennen on 23.03. eivätkä ne edes tuolloin ole vielä syömäkelvottomia.

Olet nyt mennyt halpaan. Eihän tässä siitä puhuttu, vaan haluan _tuoretta_ leipää. Sinäkin ajattelet vain säilyvyyttä, koska näin kaupat ovat sinulle halunneet uskotella. 

Ylimääräiset voi pakastaa, mutta leipä pitää ostaa tuoreena!

Sinkkumies

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/29 |
20.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Tuo jatkuva sinkkuuden esilletuominen viittaa jonkinasteiseen mielenvikaisuuteen.

Vinkuvonku. Son vain nimimerkki. Ongelmat ovat teidän päänsisäisiä, koska täälläpäin niitä ei ole.

Sinkkumies

Kieltäminen kuuluu ongelman kuvaukseen.

Vierailija
4/29 |
20.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Tuo jatkuva sinkkuuden esilletuominen viittaa jonkinasteiseen mielenvikaisuuteen.

Vinkuvonku. Son vain nimimerkki. Ongelmat ovat teidän päänsisäisiä, koska täälläpäin niitä ei ole.

Sinkkumies

Kieltäminen kuuluu ongelman kuvaukseen.

Nosto se on tämäkin. Suosittelen palstailun vähentämistä ystävällisesti, jos joku nimimerkkikin on paha. Hei kultupienet, se on _vain_ nimimerkki, joita on netti täynnä.

Tuo on jo oikeasti sairasta. Lääkäriin mars! (ystävällisesti)

Sinkkumies

Vierailija
5/29 |
20.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ostaako joku vielä kaupan leipiä?

Leivän teko on helpompaa kuin heinänteko.

Taatusti on aina tuoretta ja hinnaltaan edullista.

Vierailija
6/29 |
20.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osta_leipäsi_kaupan_paistopisteestä silloin saat tuoretta ja vastapaistettua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/29 |
20.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Osta_leipäsi_kaupan_paistopisteestä silloin saat tuoretta ja vastapaistettua.

SU ostinkin sieltä, kun leivissä ei ole valmistuspäivää. Katsoin mitkä on loppu SU ja ostin semmoista sitten MA. Varmasti tuoretta.

Sinkkumies

Vierailija
8/29 |
20.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Nyrkkisääntö on, että vaalea sekaleipä on myyntikelpoista tuollaiset kolme päivää, mutta ruisleipä 5-6 päivää. Sen tuoreempaa leipää saat, mitä kauempana on parasta ennen -päivämäärä. Ostin tänään kaurasämpylöitä, joiden parasta ennen on 23.03. eivätkä ne edes tuolloin ole vielä syömäkelvottomia.

Olet nyt mennyt halpaan. Eihän tässä siitä puhuttu, vaan haluan _tuoretta_ leipää. Sinäkin ajattelet vain säilyvyyttä, koska näin kaupat ovat sinulle halunneet uskotella. 

Ylimääräiset voi pakastaa, mutta leipä pitää ostaa tuoreena!

Sinkkumies

Eipä vaan tuostahan se juuri päätellään. Esim. Vaasan Ruispalat: jos päiväys on 4 päivää tästä hetkestä eteenpäin, on leipä tämänpäiväistä eli tuoretta. Tunne ostamasi tuotteet!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/29 |
20.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ostaako joku vielä kaupan leipiä?

Leivän teko on helpompaa kuin heinänteko.

Taatusti on aina tuoretta ja hinnaltaan edullista.

Aikoinaan harjoittelin leivän teon ja aloin jo olemaan siinä melko haka, vaikka itse sanonkin. Olin silloin sinkkuna ja ne isot leivät vain eivät vain tahtoneet tulla syödyksi ja harrastus pääsi hiipumaan. Viimeksi kun leivoin leipää, niin se nyt oli jotain.. muttei niin hyvää kuin aikaisemmin osasin tehdä kun harjoittelin sitä. Ohjeen katoin netistä ja niistä ei voi koskaan olla varma, kun välillä tulee kaikenlaisia ohjeita. Kaikenlaisia kasvismössöohjeita riittää täälläkin, niin on hyvin epävarmaa mitä laatua se ohjeen esittänyt itse itselleen kaipaa. 

Pitäis ehkä joskus verestää muistoja.

Sinkkumies

Vierailija
10/29 |
20.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja miksi niissä on se metalliklipsi joka häviää heti. Miksei siihen pussiin voi laittaa merkintää eräpäivästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/29 |
20.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Nyrkkisääntö on, että vaalea sekaleipä on myyntikelpoista tuollaiset kolme päivää, mutta ruisleipä 5-6 päivää. Sen tuoreempaa leipää saat, mitä kauempana on parasta ennen -päivämäärä. Ostin tänään kaurasämpylöitä, joiden parasta ennen on 23.03. eivätkä ne edes tuolloin ole vielä syömäkelvottomia.

Olet nyt mennyt halpaan. Eihän tässä siitä puhuttu, vaan haluan _tuoretta_ leipää. Sinäkin ajattelet vain säilyvyyttä, koska näin kaupat ovat sinulle halunneet uskotella. 

Ylimääräiset voi pakastaa, mutta leipä pitää ostaa tuoreena!

Sinkkumies

Eipä vaan tuostahan se juuri päätellään. Esim. Vaasan Ruispalat: jos päiväys on 4 päivää tästä hetkestä eteenpäin, on leipä tämänpäiväistä eli tuoretta. Tunne ostamasi tuotteet!

Ei tuota voi tietää. Kyllä niissä valmistuspäivä pitäisi lukea. Kaltaisiesi takia niitä ei niihin koskaan saada, jotka lyövät vakavan asian leikiksi. Valmistajienkin on helppo laittaa asia leikiksi. Tämän takia koko "hyvinvointi" yhteiskunta rapautuu, kun kaikki on leikkiä vaan..

Sinkkumies

Vierailija
12/29 |
20.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suomessa on leipien kanssa sama kuin valmisruoankin kanssa. Kuluttajat haluavat tuoretta, joka säilyy kuitenkin ainakin viikon. Joten sitä saa mitä tilaa. Jotkut leiväthän todella säilyvätkin hämmentävän kauan, niissä on säilöntäaineita.

Muistatte varmaan myös kertomuksen kääretortusta, joka oli todella vanha, mutta ei silti ollut alkanut homehtua..

Puheissaan ihmiset haluavat, että heillä on korttelissa se pikkuleipomo, josta käväisevät aina ostamassa tuoretta leipää. Vähän kuten ranskalainen hakee aina ne tuoreet croissantit aamupalalle. Tekojen tasolla kuitenkin halutaan halpaa leipää, joka säilyy kauan. Jälkimmäinen määrää Suomalaisten kauppojen tarjonnan.

t: myyjä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/29 |
20.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

MTpotilas kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Tuo jatkuva sinkkuuden esilletuominen viittaa jonkinasteiseen mielenvikaisuuteen.

Nyt on sherlock vauhdissa. Itse tosin olen sinkkumies ja mielenvikainen, mutta tuo sinun diagnoosisi voisit pitää perseessäsi ja syvällä. ketään, huomioi sana "KETÄÄN", ei kiinnosta sinun persereijästä revityt diagnoosit. Mene muuhalle pätemään tietämättömyydelläs.

Millä lailla järjellistä on tuoda sinkkuutensa mukaan keskusteluun/avaukseen leipien myyntipäivistä?

Vierailija
14/29 |
20.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Nyrkkisääntö on, että vaalea sekaleipä on myyntikelpoista tuollaiset kolme päivää, mutta ruisleipä 5-6 päivää. Sen tuoreempaa leipää saat, mitä kauempana on parasta ennen -päivämäärä. Ostin tänään kaurasämpylöitä, joiden parasta ennen on 23.03. eivätkä ne edes tuolloin ole vielä syömäkelvottomia.

Olet nyt mennyt halpaan. Eihän tässä siitä puhuttu, vaan haluan _tuoretta_ leipää. Sinäkin ajattelet vain säilyvyyttä, koska näin kaupat ovat sinulle halunneet uskotella. 

Ylimääräiset voi pakastaa, mutta leipä pitää ostaa tuoreena!

Sinkkumies

Eipä vaan tuostahan se juuri päätellään. Esim. Vaasan Ruispalat: jos päiväys on 4 päivää tästä hetkestä eteenpäin, on leipä tämänpäiväistä eli tuoretta. Tunne ostamasi tuotteet!

Ei tuota voi tietää. Kyllä niissä valmistuspäivä pitäisi lukea. Kaltaisiesi takia niitä ei niihin koskaan saada, jotka lyövät vakavan asian leikiksi. Valmistajienkin on helppo laittaa asia leikiksi. Tämän takia koko "hyvinvointi" yhteiskunta rapautuu, kun kaikki on leikkiä vaan..

Sinkkumies

Kyllä ei leikkiä ollut. Totista totta. Olen tiirannut leipien päiväyksiä 23 vuotta ja tiedän kokemuksen tuomalla varmuudella milloin mikäkin laji on tuoretta. Ei se vaihtele, että joskus pannaan päiväykseen 2 päivää eteenpäin ja joskus 4, vaan on tieteentarkkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/29 |
20.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Suomessa on leipien kanssa sama kuin valmisruoankin kanssa. Kuluttajat haluavat tuoretta, joka säilyy kuitenkin ainakin viikon. Joten sitä saa mitä tilaa. Jotkut leiväthän todella säilyvätkin hämmentävän kauan, niissä on säilöntäaineita.

Muistatte varmaan myös kertomuksen kääretortusta, joka oli todella vanha, mutta ei silti ollut alkanut homehtua..

Puheissaan ihmiset haluavat, että heillä on korttelissa se pikkuleipomo, josta käväisevät aina ostamassa tuoretta leipää. Vähän kuten ranskalainen hakee aina ne tuoreet croissantit aamupalalle. Tekojen tasolla kuitenkin halutaan halpaa leipää, joka säilyy kauan. Jälkimmäinen määrää Suomalaisten kauppojen tarjonnan.

t: myyjä

Mulle se on aivan se ja sama. Jos haluan halpaa leivon itse. (opiskelijana yms.) Mä haluan tuoretta ja valmistuspäivän niihin. Su ostin sen paistopisteen pikkuleivän 1,50. Sillä olisi saanut koko viikon viipaleet, vaan ostin silti -vain yhdeksi päiväksi.

Sinkkumies

Vierailija
16/29 |
20.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Nyrkkisääntö on, että vaalea sekaleipä on myyntikelpoista tuollaiset kolme päivää, mutta ruisleipä 5-6 päivää. Sen tuoreempaa leipää saat, mitä kauempana on parasta ennen -päivämäärä. Ostin tänään kaurasämpylöitä, joiden parasta ennen on 23.03. eivätkä ne edes tuolloin ole vielä syömäkelvottomia.

Olet nyt mennyt halpaan. Eihän tässä siitä puhuttu, vaan haluan _tuoretta_ leipää. Sinäkin ajattelet vain säilyvyyttä, koska näin kaupat ovat sinulle halunneet uskotella. 

Ylimääräiset voi pakastaa, mutta leipä pitää ostaa tuoreena!

Sinkkumies

Eipä vaan tuostahan se juuri päätellään. Esim. Vaasan Ruispalat: jos päiväys on 4 päivää tästä hetkestä eteenpäin, on leipä tämänpäiväistä eli tuoretta. Tunne ostamasi tuotteet!

Ei tuota voi tietää. Kyllä niissä valmistuspäivä pitäisi lukea. Kaltaisiesi takia niitä ei niihin koskaan saada, jotka lyövät vakavan asian leikiksi. Valmistajienkin on helppo laittaa asia leikiksi. Tämän takia koko "hyvinvointi" yhteiskunta rapautuu, kun kaikki on leikkiä vaan..

Sinkkumies

Kyllä ei leikkiä ollut. Totista totta. Olen tiirannut leipien päiväyksiä 23 vuotta ja tiedän kokemuksen tuomalla varmuudella milloin mikäkin laji on tuoretta. Ei se vaihtele, että joskus pannaan päiväykseen 2 päivää eteenpäin ja joskus 4, vaan on tieteentarkkaa.

Tottakai se vaihtelee. Jos reseptiä muutetaan niin myöskin vkp muuttuu. Eräs tuttavani on toiminut leipurina (lapsuuden aikainen) jolta muutaman hyvän vinkin sain itse tekemiseen aikoinani, mutta ovat vain unohtuneet matkan varrella, kun ei ole ollut käyttöä niille.

Säilyvyyteen vaikuttavat monet tekijät, lisäksi riippuu onko merkintä parasta ennen.

Sinkkumies

Vierailija
17/29 |
20.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

MTpotilas kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Tuo jatkuva sinkkuuden esilletuominen viittaa jonkinasteiseen mielenvikaisuuteen.

Nyt on sherlock vauhdissa. Itse tosin olen sinkkumies ja mielenvikainen, mutta tuo sinun diagnoosisi voisit pitää perseessäsi ja syvällä. ketään, huomioi sana "KETÄÄN", ei kiinnosta sinun persereijästä revityt diagnoosit. Mene muuhalle pätemään tietämättömyydelläs.

Millä lailla järjellistä on tuoda sinkkuutensa mukaan keskusteluun/avaukseen leipien myyntipäivistä?

No varmaan siksi kun ei ole mammaa passaamassa.

Vierailija
18/29 |
20.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

En enää muista pitikö sen ja sen leivän olla jääkaapissa ja kauanklo, paljonko hiivaa ja lisäkkeitä, kauanko kohotetaan, kauanko painellaan.. lisäksi siihen sekoittamiseen oli oma tekniikkansa yms. 

Kun jokaisesta osa-alueesta on unohtunut jotain, niin jotenkin vain se menee "pieleen". Itse tietää, että leivässä ei kaikki osa-alueet ole niin kuin pitäisi, kun jokaisessa on "vähän" heittoa ja sinnepäin..

Sinkkumies

Vierailija
19/29 |
20.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tekojen tasolla kuitenkin halutaan halpaa leipää, joka säilyy kauan. Jälkimmäinen määrää Suomalaisten kauppojen tarjonnan.

t: myyjä

Nämä asiat voisit kertoa Sipilöille. Suomalaiset ovat oikeasti köyhiä, kun kaikki verotetaan 8 kertaan ja on tehty kalliiksi. Asuntolaina-taakan alla saadaan joko sydäri tai avioero.

Sinkkumies

Vierailija
20/29 |
20.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten joku voi tehdä leivän siinä määrin sinnepäin, edes kesäterässä, että se on pahempaa kuin kaupan leivät? Leipominen on ihan vaan arkea, ei rakettitiedettä.