Lue keskustelun säännöt.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Alue: Aihe vapaa
Miten kakkupohjasta saa tasaisen?
08.02.2017 |
Minun tekemissäni ne kohoaa aina niin, että ovat 2x paksumpia keskeltä kuin sivuilta. Netissä olevissa videoissa kaikki kakkupohjat on symmetrisiä. Miten ihmeessä?
Kommentit (3)
Ei se haittaa jos paiston jälkeen pohja ei ole tasainen. Kun laitat täytteitä, kokoa kakku siihen paistovuokaan ja anna seistä yön yli. Seuraavana päivänä kumoa kakku tarjoiluvadille, kuorruta ja koristele.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Yksi keino, jonka olen huomannut auttavan, on jauhojen sihtaus tiheäverkkoisen siivilän lävitse pienehköissä erissä. Ei jää paakkuja, helpompi tasoittaa. Sitten tasoitan veitsellä tai nuolijalla (sellainen silikonilasta)
Alue: Aihe vapaa
Vedä veitsellä tasaiseksi tai laita täytettä matalampiin kohtiin enemmän.
Kakkupohja voi tasoittua itsestään ja omalla painollaan, kun kumoaa sen kupera puoli alaspäin. Tarvittaessa päälle voi laittaa jotain painoksi.
Mulla kanssa kohoaa kakkupohja keskeltä enemmän kuin reunoilta. Noilla em. keinoilla olen sitten korjaillut tasaiseksi.