Apuja, miten hyödyntää ylijäänyt puuro?
Tuli yliarvioitua kahden ihmisen aamupuuron tarve ja nyt olisi about 3-4dl neljänviljanpuuroa menossa roskiin. Ei kuitenkaan työttömänä, eikä muutenkaan ihan periaatteesta tekis mieli heittää ruokaa roskiin ja mietin, voisiko tuon myöhemmin päivällä käyttää johonkin. Esim. yksinkertaiseen (lue: halpaan) leivontaan tms?
Onko ideoita?
Niin ja tiedän, puuro ei ole kallista, mutta kun olisi muutenkin pieni inspis myöhemmin päivällä puuhastella keittiössä.:)
Kommentit (11)
Sämpylä- tai leipätaikinaa minäkin ehdottaisin.
Tee puuroleipää. Googlesta huippuhelppo resepti.
Kiitos kommenteista! Voisi vaikka jonkinlaisia sämpylöitä kokeillakin.:)
Ap
Heitä puuroon muna, maitoa ja voita pieninä paloina ja vehnäjauhoja. Taputtele rieskaksi pellille ja paista kauniin ruskeaksi. Nami nami.
Lisää haluamiasi kasviksia/lihaa/kananmunaa mausteita ja paista pihveiksi
Minä teen ylijäämä puurosta joskus lättyjä ja joskus pannaria. On ehkä hieman terveellisempiä, kuin pelkkiin jauhoihin tehdyt. Ja mielestäni maistuvampia myös. Puuro kannattaa ensin sekoittaa pieneen määrään maitoa, että siitä saa juoksevampaa. Pienet paakut ei haittaa, koska paistaessa ne häviävät.
Joskus pula-aikana leikattiin jäykistynyt puuro viipaleiksi ja paistettiin pannulla rasvassa.
Itse lisäisin varmaan tonnikalaa, munaa ja mausteita ja paistaisin pihveiksi.
Toiminee myös piirakkataikinan pohjana, jos jääkaapissa sattuu olemaan jotain muutakin viimeisiä käyttöhetkiään vetelevää. Laittaisin kananmunan ja vähän jauhoja jatkoksi.
Ja ihan kaikki puurot antaa hyvää makua pannaritaikinaan. Ihan vaan maitoa, vehnäjauhoja, muna ja sulaa voita, hieman sokeria ja suolaa, sekoita melko paksuksi taikinaksi. Paista pellillä tai valurautapaistinpannulla uunissa 200 asteessa kypsäksi.
Puurontähteet menevät oikein hyvin vaikka sämpylätaikinan jatkeena.