Mitä on Seasoning? Ostin englanninkielisen keittokirjan ja
monessa reseptissä vähän joka paikkaan tungetaan seasonigia. Mausteet on lueteltu erikseen, niin että en usko sen olevan mitään yleismausteseosta.
Kommentit (12)
Verbi siis. Annapa joku esimerkkilause!
Seasonig on mainittu myös tarveainelistassa eli on tässä selvästi substantiivi.
Tarveaineet ovat
swordfish
garlic
tomatopaste
capers
lemonjuice
oliveoil
seasoning
suolaa, mustapippuria, laakerinlehteä ja paprikajauhetta.
Esim. jos olet ostanut jonkun valmiin paketin joka sisältää maustesekoituspussin, niin siitä voidaan puhua seasoningina. Jossain se kuitenkin pitäisi olla mainittuna tai oletettuna mitä seasoningia tarkoitetaan.
Onhan näitä suomalaisissakin kaupoissa, esim. Chili Seasoning mix - mausteseos jauhelihaan tex-mex-tuokia tehdessä jne...
Tuossa esimerkissä ei ollut mainittu suolaa ja helposti voisi kuvitella että kalaan laitettaisiin suolaa.
to season= maustaa
seasoning= mausteet, yleisesti kaikki mausteet
Sulla taitaa olla käsissä vähän edistyneemmälle kokille tarkoitettu kirja. Niissä ei aina mainita mausteita, kun ne pitäisi ikäänkuin tietää jo kokemuksesta.
t: 3, kokkitäti
Ihme pätemisen ja lannistamisen tarve joillakin.. Fiksuahan se vaan on olla utelias ja haluta oppia joka päivä jotain uutta.
Ensin mainitaan muut mausteet ja sitten perässä lukee että seasoning. Tai sitten ohjeessa sanotaan että laita seuraavaksi basilika ja pippuri, and season well. Olen päätellyt, että se ei voi tarkoittaa mitään muuta kuin suolaa, koska näissä ohjeissa ei ole koskaan mainittu suolaa erikseen. Englantilainen ruoka on kuitenkin useimmiten selvästi suolaisempaa kuin suomalainen. On pitänyt jo monta kertaa tarkistaa tämä englantilaiselta tuttavalta, mutta en ole muistanut.
Seasoning tarkoittaa maun tarkistusta ja usein just sitä, että lisää suola ja pippuri. Ei siis ole kyse mistään maustesekoituksesta nimeltä seasoning.
kuin suomalaisissa ohjeissa lukee toisinaan "tarkista maku".
Eli itse olen lisännyt suolan ja saattanut lisätä mausteita.
Niin peruskamaa kaikissa ruoissa, että kutsutaan tolla nimellä.
Hei neropatit jotka vastasitte kysymykseen: Seasoning salt on aromisuola.
Seasoning is the process of adding or improving flavor of food. Seasonings include herbs, spices, and all other condiments (which may themselves be referred to as "seasonings"). Salt may be used to draw out water, or to magnify a natural flavor of a food making it richer or more delicate, depending on the dish. For instance, kosher salt (a coarser-grained salt) is rubbed into chicken, lamb, and beef to tenderize the meat and improve flavor. Other seasonings like black pepper and basil transfer some of their flavor to the food. A well designed dish may combine seasonings that complement each other.
In addition to the choice of herbs and seasoning, the timing of when flavors are added will affect the food that is being cooked.
In some cultures, meat may be seasoned by pouring sauce over the dish at the table. A variety of seasoning techniques exist in various cultures.
Infused Oils is another method of seasoning. There are two methods for doing an infusion - hot and cold. Olive oil makes a good infusion base for some herbs, but tends to go rancid more quickly than other oils. Infused oils should be kept refrigerated.