Mitä syötte itsenäisyyspäivänä?
Jospa saisi jotain vinkkiä iänikuisen paisti ja uunijuurekset -setin tilalle.
Kommentit (152)
Ihan tavallista arkiruokaa, en vietä itsenäisyyspäivää millään tavalla.
Ruokaahan sitä syödään, ei itsenäisyyspäivä oo poikkeus.
Meille ostettiin Lidlistä pakastettu ankka. Se menee uuniin. Lisänä juuri uunijuurekset ja punkkua. Jälkkärinä Jymy-jäätelöä.
Virittelen jotain tofusta, kantarelleista ja ruusukaalista. Mitään erityistä juhla-ateriaa en aio tehdä.
Itse savustettua lohta, kermaperunoita, kasvisgratiini ja salaattia.
Meillä on lounaalla alkuun katkarapucoctail, pääruokana ankankoivet purkista ja siinä ankanrasvassa keitetut pikkuperunat ja salaatti, pääruokana riisihyytelö vadelmakastikkeella.
Haluatko reseptit?
Naudan sisäpaistia pitkään haudutettuna, kermakastike, keitinperunat ja vihersalaatti. Juomana punaviiniä. Jälkkärinä joulutortut.
Karjalanpaistia ja pottuja. Ehkä porkkanalaatikkoa.
Vierailija kirjoitti:
Meillä on lounaalla alkuun katkarapucoctail, pääruokana ankankoivet purkista ja siinä ankanrasvassa keitetut pikkuperunat ja salaatti, pääruokana riisihyytelö vadelmakastikkeella.
Haluatko reseptit?
En ole AP, mutta reseptiä kehiin, kiitos!
Aluksi tartarpihvit,pääruoka lehtipihvit ristikkoperunat ja punajuuripaistos,jälkkäriä ei päätetty vielä
Joskus on käynyt mielessä etsiä tietoja vuoden 1917 keskiluokkaisen kaupunkilaisperheen juhlavammasta ateriasta ja yrittää tehdä sellaista. Aina se jää aikeeksi. Kai siinä lohta olisi aluksi ja vasikkaa pääruoaksi. Juomaksi kuivaa sherryä ja punaista ranskalaista.
Makaronia varmaan. Tai jos ostais roiskeläpän tai nakkeja ronskisti vaan, jos pääsen kauppaan.
Lidlistä kokonaiset hummerit molemmille, niiden kanssa valkosipulimajoneesia ja paahtoleipää. Jälkkäriksi puolikkaiden sitruunoiden sisään tehtyä sitruunajädeä. Alkupalaksi voisi keksiä tohon ehkä fenkolisosekeittoa.
Lounaalla jokin juhlava keitto ja myöhemmin illalla linnan juhlia katsellessa kuohuviiniä ja coctailpaloja, joissa maistuvat suomalaiset maut kuten joka vuosi. Jälkkäriksi sinivalkoista täytekakkua, tällä kertaa mustikan ja vaniljan makuisena. Kuohuviinistä ajattelin tehdä Kir- drinkin lakkaliköörillä tuunattuna ja maljat kohotetaan 99-vuotiaalle Suomelle sytyttäen kaksi sinivalkoista kynttilää ja kuuntelemalla Lauri Tähkän ihana kappale, Minun Suomeni.
Vierailija kirjoitti:
Joskus on käynyt mielessä etsiä tietoja vuoden 1917 keskiluokkaisen kaupunkilaisperheen juhlavammasta ateriasta ja yrittää tehdä sellaista. Aina se jää aikeeksi. Kai siinä lohta olisi aluksi ja vasikkaa pääruoaksi. Juomaksi kuivaa sherryä ja punaista ranskalaista.
Jostain divarista saattaisi löytyä keittokirjoja enimmäistä maailmansotaa edeltävältä ajalta, siitähän olisi helppo luoda ateriakokonaisuus.
Pizzaa ja skumppaa