Oletko kokeillut karppausta?
Kommentit (17)
Karppauksessa ei proden määrään tehdä mitään muutoksia.
Enpä kamalasti. Rasvaa tuli lisättyä.
En kovinkaan paljon. Rasvan osuutta lisäsin roimasti, ja erilaisten kasvisten sen aikaisemman pottu-tomaatti-kurkkulinjan sijaan.
Karppaus sopi minulle oikein hyvin, lisäsin leivän takaisin ruokavalioon käytännöllisyyden vuoksi noin vuoden "puhtaan" karppauksen jälkeen. Syön leipää nyt noin 1-2 palaa päivässä, yleensä aamiaisella. Hyvien raaka-aineiden käyttö jäi tavaksi, einekset jäivät pois meidän perheen arjesta. Toisinaan kun olo tuntuu turvonneelta tai väsyneeltä, jätän leivän kokonaan taas pois ja olo paranee muutamassa päivässä.
Kokeilin 3 kuukautta. En laihtunut, vaan lihoin viisi kiloa. Proteiinia söin paljon, rasvaa vain vähän. Huono olo oli koko ajan.
En noteerannut proteiinin määrää mitenkään. Lisäsin rasvaa ja vähensin hiilihydraattia. Kun välillä kirjaan johonkin syömisiäni ylös, pistari mielessä, proteiinin saantini pyörii siinä 60-90g per päivä.
Vitoselle sellaisia terveisiä, että miksi ihmeessä söit paljon proteiinia, jos siitä tuli huono olo? Olisit rajannut proteiinin saantiasi.
Vierailija kirjoitti:
Kokeilin 3 kuukautta. En laihtunut, vaan lihoin viisi kiloa. Proteiinia söin paljon, rasvaa vain vähän. Huono olo oli koko ajan.
No tuo ei ole karppausta nähnytkään. Karppauksessa lisätään rasvaa ja vähennetään hiilareita. Proteiinia ei todellakaan lisätä.
Mäkin lisäsin pääsääntöisesti rasvaa ja sain hyvin painoa pudotettua.
Vierailija kirjoitti:
En noteerannut proteiinin määrää mitenkään. Lisäsin rasvaa ja vähensin hiilihydraattia. Kun välillä kirjaan johonkin syömisiäni ylös, pistari mielessä, proteiinin saantini pyörii siinä 60-90g per päivä.
Vitoselle sellaisia terveisiä, että miksi ihmeessä söit paljon proteiinia, jos siitä tuli huono olo? Olisit rajannut proteiinin saantiasi.
En halunnut yhtään rasvaa lisää, siksi söin proteiiniruokia. Eihän pelkillä kasviksilla olisi pärjännyt. En enää karppaa.
Lähes 15 vuotta. En juurikaan syö hiilareita, siis tärkkelystä. Paljon hedelmiä, valtavasti vihanneksia, kanaa, kalaa, pähkinöitä, voita, oliiviöljyä jne. Ainakin yksi avocado päivässä, pari kolme munaa päivässä...
Ei mitään kevyttuotteita, ei käsiteltyjä eikä ainakaan hylaa tai rasvatonta.
Energiat hyvät, ei paino-ongelmia eikä vatsaongelmia. Iho kirkas, kynnet kunnossa ja muutenkin timmi.
Ainoa ero vanhaan on leivän, pastan ja perunan välttely.
Matkoilla syön hotelliammaisiella voisarvia, hilloa päälle ja pastaa etc. mutta kotona taas parempi kattaus. Kaloreita en laske, varmaan tulee aika määrä päivässä, mutta kalorithan ei lihota.
Vierailija kirjoitti:
Lähes 15 vuotta. En juurikaan syö hiilareita, siis tärkkelystä. Paljon hedelmiä, valtavasti vihanneksia, kanaa, kalaa, pähkinöitä, voita, oliiviöljyä jne. Ainakin yksi avocado päivässä, pari kolme munaa päivässä...
Ei mitään kevyttuotteita, ei käsiteltyjä eikä ainakaan hylaa tai rasvatonta.Energiat hyvät, ei paino-ongelmia eikä vatsaongelmia. Iho kirkas, kynnet kunnossa ja muutenkin timmi.
Ainoa ero vanhaan on leivän, pastan ja perunan välttely.
Matkoilla syön hotelliammaisiella voisarvia, hilloa päälle ja pastaa etc. mutta kotona taas parempi kattaus. Kaloreita en laske, varmaan tulee aika määrä päivässä, mutta kalorithan ei lihota.
Lisäys, tärkein. EI SOKERIA!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kokeilin 3 kuukautta. En laihtunut, vaan lihoin viisi kiloa. Proteiinia söin paljon, rasvaa vain vähän. Huono olo oli koko ajan.
No tuo ei ole karppausta nähnytkään. Karppauksessa lisätään rasvaa ja vähennetään hiilareita. Proteiinia ei todellakaan lisätä.
Eikös karppaus ole sitä, että hiilareita vähän?
Vierailija kirjoitti:
Energiat hyvät, ei paino-ongelmia eikä vatsaongelmia. Iho kirkas, kynnet kunnossa ja muutenkin timmi.
Ihan kiva, mutta joillain on tuo ilman karppaustakin.
Jos jätetään hiilarit vähemmälle, energia on saatava jostain muusta, eli rasvasta!! Jos jättää hiilarit vähälle, ei syö rasvaa ja yrittää ottaa energian proteiinista, ei ihme jos tulee huono olo!
Karppauksessa siirrytään hiilaripolttoisesta rasvapolttoiseksi.
MInä syön 150-200g rasvaa päivässä ja hiilaria noin 20-50g päivässä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kokeilin 3 kuukautta. En laihtunut, vaan lihoin viisi kiloa. Proteiinia söin paljon, rasvaa vain vähän. Huono olo oli koko ajan.
No tuo ei ole karppausta nähnytkään. Karppauksessa lisätään rasvaa ja vähennetään hiilareita. Proteiinia ei todellakaan lisätä.
Eikös karppaus ole sitä, että hiilareita vähän?
Ei täysin. Karppauksessa vähennetään hiilareita ja LISÄTÄÄN rasvaa, proteiinin määrää ei todellakaan tarvitse lisätä. Rasvaa lisätään, koska se on se energian lähde, kun hiilareiden määrää pienennetään.
Mä olen karpannut 10v. Olin normaalipainoinen (170cm/63kg) aloittaessani, mutta silti alussa paino laski 5kg ja tässä paino on pysynyt. Olen joskus huvikseni laskenut kaloreita syömisistä ja niitä on tullut vaihtelevasti 2000-2500kcal ja silti paino on pysynyt samassa, että ei ne kalorit lihota vaan tärkeämpää on mitä suuhunsa laittaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En noteerannut proteiinin määrää mitenkään. Lisäsin rasvaa ja vähensin hiilihydraattia. Kun välillä kirjaan johonkin syömisiäni ylös, pistari mielessä, proteiinin saantini pyörii siinä 60-90g per päivä.
Vitoselle sellaisia terveisiä, että miksi ihmeessä söit paljon proteiinia, jos siitä tuli huono olo? Olisit rajannut proteiinin saantiasi.
En halunnut yhtään rasvaa lisää, siksi söin proteiiniruokia. Eihän pelkillä kasviksilla olisi pärjännyt. En enää karppaa.
No et ole kyllä koskaan karpannutkaan! Protausta toi on tainnut olla.
Olen kokeillut! Normaalipainon ylärajalla alottaessa ja nopeasti alarajalle, siellä edelleen 7,5 vuotta myöhemmin. En ole edelleenkään ottanut takaisin vanhoja ruokailutottumuksia: ravitsemussuositusten mukaista vilja-hiilaripohjaista ruokavaliota. En lisännyt proteiinia erityisesti missään vaiheessa.
up