Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Eikös liköörin voi kiehauttaa, niin alkoholi häviää?? Leivonnaiseen olisin laittamassa

Vierailija
02.06.2016 |

vaiko??

Kommentit (34)

Vierailija
1/34 |
02.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Näin on. Alkoholin kiehumispiste on alhaisempi kuin veden, joten alkoholi on jo haihtunut kun likööri alkaa kuplia.

Vierailija
2/34 |
02.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei häviä kiehautuksessa.

Jos et usko niin laita vettä kattilaan ja kiehauta. Hävisikö)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/34 |
02.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Näin on. Alkoholin kiehumispiste on alhaisempi kuin veden, joten alkoholi on jo haihtunut kun likööri alkaa kuplia.

Et viittis ihan paskaaa...

Kupliminen alkaa kun alkoholi ALKAA höyrystyä.

Vierailija
4/34 |
02.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liköörissä on niin paljon sokeria, että se kiehauttaminen vie siitä pois kaiken muunkin kuin alkoholin. Ruokakaupoissa on liköörin makuisia esansseja ilma alkoholia. Ei nekään ihan aitoa makua tarjoa, mut melko lähelle.

Käytä vaan sitä oikeaa likööriä. Meneehän se leivonnainen kumminkin uuniin, niin haihtuuhan se sielläkin..

Vierailija
5/34 |
02.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miks vesi ei katoa kun pistää perunat kiehuun?

Vierailija
6/34 |
02.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos paistat sen leivonnaisen alkoholin lisäämisen jälkeen, niin prosentit haihtuu kuumassa uunissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/34 |
02.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Just joulun aikaan oli uutisjuttuja glögin kiehauttamisesta ja siitä miten alkoholi ei haihdukaan yleisesti luullulla tavalla. Googlaa. 

Vierailija
8/34 |
02.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jotta saisit edes pääosan alkoholista kiehutettua pois, joudut kiehuttamaan likööriä niin paljon, että ei se enää maistu muutenkaan samalta kuin pitäisi. Osta suosiolla noita em. esansseja tai keksi jotain muuta maustetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/34 |
02.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

perunaleivoksia olen tekemässä, joten ei ole menossa enää uuniin.

Vierailija
10/34 |
02.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Näin on. Alkoholin kiehumispiste on alhaisempi kuin veden, joten alkoholi on jo haihtunut kun likööri alkaa kuplia.

Et viittis ihan paskaaa...

Kupliminen alkaa kun alkoholi ALKAA höyrystyä.

Et viittis ihan paskaaa...

Kun likööriä tai muuta alkoholijuomaa lämmitetään niin, että höyry nousee mutta pinta ei vielä kupli, se höyry on etanolia. Etanolin kiehumispiste on alle 80 astetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/34 |
02.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

No mut ei kai niistä känniin kuitenkaan tule.

Vierailija
12/34 |
02.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miks vesi ei katoa kun pistää perunat kiehuun?

Kyllä se vesi haihtuukin jos annat pari tuntia kiehua.

En tosin suosittele kenenkään asiaa epäilevän kokeilevan, edes ilman niitä perunoita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/34 |
02.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tiedemies kirjoitti:

Ei häviä kiehautuksessa.

Jos et usko niin laita vettä kattilaan ja kiehauta. Hävisikö)

No alapeukuttajat: Laittakaa alkoholia kattilaan ja kiehauttakaa. Hävisikö?

Vierailija
14/34 |
02.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Näin on. Alkoholin kiehumispiste on alhaisempi kuin veden, joten alkoholi on jo haihtunut kun likööri alkaa kuplia.

Et viittis ihan paskaaa...

Kupliminen alkaa kun alkoholi ALKAA höyrystyä.

Et viittis ihan paskaaa...

Kun likööriä tai muuta alkoholijuomaa lämmitetään niin, että höyry nousee mutta pinta ei vielä kupli, se höyry on etanolia. Etanolin kiehumispiste on alle 80 astetta.

Nyt takaisin yläasteelle:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kiehumispiste

Kiehuminen alkaa, kun neste kuplii. Alkoholi alentaa nesteen kiehumispistettä, jolloin kuplinta alkaa alle sadassa asteessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/34 |
02.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tiedemies kirjoitti:

Tiedemies kirjoitti:

Ei häviä kiehautuksessa.

Jos et usko niin laita vettä kattilaan ja kiehauta. Hävisikö)

No alapeukuttajat: Laittakaa alkoholia kattilaan ja kiehauttakaa. Hävisikö?

Ihan tosissasiko luulet, että jos pistät alkoholia kattilaan ja kiehautat, niin koko neste vain häväisi jonnekkin?? Siitä POISTUU alkoholi, ei se itse neste siitä mihinkään häviä

Vierailija
16/34 |
02.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tiedemies kirjoitti:

Tiedemies kirjoitti:

Ei häviä kiehautuksessa.

Jos et usko niin laita vettä kattilaan ja kiehauta. Hävisikö)

No alapeukuttajat: Laittakaa alkoholia kattilaan ja kiehauttakaa. Hävisikö?

Ihan tosissasiko luulet, että jos pistät alkoholia kattilaan ja kiehautat, niin koko neste vain häväisi jonnekkin?? Siitä POISTUU alkoholi, ei se itse neste siitä mihinkään häviä

Sinä tarvitset rautalankaa, ole hyvä:

Laita tyhjään kattilaan puhdasta 96% alkoholia ja kiehauta. Hävisikö? Alkoholi on muuten NESTEttä.

Vierailija
17/34 |
02.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miks vesi ei katoa kun pistää perunat kiehuun?

Odotat liian vähän aikaa. Kokeile laittaa vesi kiehumaan muutamaksi tunniksia ja ylläty lopputuloksesta.

Vierailija
18/34 |
02.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osa häviää, mutta saisit aika kauan kiehuttaa, että likööristä haihtuu alkoholi.

Vierailija
19/34 |
02.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Näin on. Alkoholin kiehumispiste on alhaisempi kuin veden, joten alkoholi on jo haihtunut kun likööri alkaa kuplia.

Et viittis ihan paskaaa...

Kupliminen alkaa kun alkoholi ALKAA höyrystyä.

Et viittis ihan paskaaa...

Kun likööriä tai muuta alkoholijuomaa lämmitetään niin, että höyry nousee mutta pinta ei vielä kupli, se höyry on etanolia. Etanolin kiehumispiste on alle 80 astetta.

Nyt takaisin yläasteelle:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kiehumispiste

Kiehuminen alkaa, kun neste kuplii. Alkoholi alentaa nesteen kiehumispistettä, jolloin kuplinta alkaa alle sadassa asteessa.

Oletko kuullut tislaamisesta, neste alkaa kiehua alemmassa lämpötilassa, kun etanoli on kiehunut pois niin kiehumispiste nousee. Tuskin ap omaa tarpeeksi korkealle nousevaa lämpömittaria, mutta sen avulla saisi alkoholin kiehutettua pois.

Vierailija
20/34 |
02.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tälläisen taulukon löysin: http://i1.wp.com/listverse.com/wp-content/uploads/2012/09/screen-shot-2…

Kyllä ton mukaan kestää hetki ennen kuin enin alkoholi on haihtunut.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan neljä yksi