Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Baari auki häissä?

Vierailija
02.06.2016 |

Monellako on ollut baari auki omissa häissä ja paljonko tarjoilu maksoi? Vetivätkö vieraat kohtuudella vai kaksinkäsin?
Tarkoitan nyt sitä että häät on ravintolassa tai vastaavassa paikassa johon omia juomia ei voi tuoda.
Viroviinoista en ole kiinnostunut.

Kommentit (19)

Vierailija
1/19 |
02.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos suomalainen pääsee ilmaisen viinan bileisiin niin todellakin vedetään kaksin käsin.

Vierailija
2/19 |
02.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos häät on ravintolassa, niin sen kyseisen ravintolan hinnoilla mennään.

Joku ei halua maksaa eikä juo. Joku juonee kunnon kännit hinnoista viis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/19 |
02.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tottakai ravintola hinnoilla mennään mutta osaako joku sanoa paljon makso?

ap

Vierailija
4/19 |
02.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Öh, ymmärsin väärin. Meillä tarjottiin normaalit ruokajuomat ja sen jälkeen oli "baari auki" kunkin omalla kustannuksella. 

Sun on kyllä pakko kysyä ravintolasta. Heillä on tarkka kuva kulutuksesta ja siksi he voivat antaa arvion. Luulisi, että vieraiden ikä vaikuttaa jonkun verran kulutukseen: mitä nuorempi tai muuten kokemattomampi, sitä enemmän ilmainen viina innostaa. 

Vierailija
5/19 |
02.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eihän me voi tietää, kuinka paljon sun vierailla suu nappasee, jos saa juoda toisen laskuun. Jonkun toisen vieraat voi hyvin juoda kohtuudella, toiset taas vetää kaksin käsin, jotkut ei mitään.

Vierailija
6/19 |
02.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tottakai ravintola hinnoilla mennään mutta osaako joku sanoa paljon makso?

ap

Vaikea vastata, koska liikaa muuttujia:

kuinka paljon vieraita?

millaiset mieltymykset? Ovatko keppana-lonkerosakkia, vai juovatko vieraat mielummin vuosikertaviinejä ja 18-vuotiaita single malt -viskejä? 

millainen aikataulu häissä: ap/ ip/ ilta?

ruuat ja ruokajuomat?

minkätyyppinen ravintola? 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/19 |
02.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itseasiassa alkon sääntö 2 mukia ekan tunnin aikana + 1 seuraavina tunteina pitää hämmästyttävän hyvin paikkansa. Tämä on laskettu kokonaiskulutuksesta eli ääripäät tasapainottavat toisiaan. Olen saman todennut ilmaisen viinan bileissä mitä olen hostannut sekä kotona että ravintoloissa.

Jos jätät ruokajuomat pois, baarin ollessa auki kuusi tuntia juomia kuluu ihmistä kohti 7. Lyhellä matikalla kustannus per henkilö on 50-70 euroa riippuen mitä tarjoat ja millaisen diilin teet ravintolan kanssa. Onnistunet neuvottelemaan omat hinnat suppeammasta listasta.

Vierailija
8/19 |
02.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Itseasiassa alkon sääntö 2 mukia ekan tunnin aikana + 1 seuraavina tunteina pitää hämmästyttävän hyvin paikkansa. Tämä on laskettu kokonaiskulutuksesta eli ääripäät tasapainottavat toisiaan. Olen saman todennut ilmaisen viinan bileissä mitä olen hostannut sekä kotona että ravintoloissa.

Jos jätät ruokajuomat pois, baarin ollessa auki kuusi tuntia juomia kuluu ihmistä kohti 7. Lyhellä matikalla kustannus per henkilö on 50-70 euroa riippuen mitä tarjoat ja millaisen diilin teet ravintolan kanssa. Onnistunet neuvottelemaan omat hinnat suppeammasta listasta.

Jatkan vielä, ystäväni häissä oli kompakti lista gt, vodka+mikseri, jallukola, viski kolalla tai ilman, konjakki, skumppa, lasiviini, bisse lonkku siideri- saivat noin 20% rabatin listahinnasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/19 |
02.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vieraita 100 (joita lapsia 15) ja ajattelimme että seuraavat juomat tarjolla:

Alkumalja

Ruokaviinit

Avec

Hanasta vapaasti koko ilta, lonkero, sidu ja olut

Mielestäni on hassua laittaa vieraita maksamaan juomat jos häät on päätetty pitää ravintolassa.

ap

Vierailija
10/19 |
02.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Veikkaan että viiden tonnin laskulla selviät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/19 |
02.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä meni niin että sovimme ravintolan kanssa juomista;

Alkumaljat, 6€/henkilö

Ruokajuomat, 5€/lasi (olut/lonkero/viinit) 2lasia/henkilö

Jälkiruoka kyytipojat, 6.5€/henkilö

Ja annoimme kaikkille vielä 4kpl drinkkilippuja 6€/lippu. Lopput juomat omasta pussista

Eli meidän häissä jos otti kaikken niin maksu oli meille 46,50€/henkilö.

Jos ei alkoholia halunut niin halvemmaksi se meille tuli. Esim alkotomat; alkumalja 2,5€ lasi, ruokajuoma limut 3€/lasi, kahvi/tee oli jo neuvoteltu ruokahinnaston mukaan. Eli jos holiton niin 32.5€ oli aika maksimi kun drinkkilipput saivat kumminkin.

Kaikki käyttämättömät lipput saimme takasin hinnanalenuksena.

Vierailija
12/19 |
02.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vieraita 100 (joita lapsia 15) ja ajattelimme että seuraavat juomat tarjolla:

Alkumalja

Ruokaviinit

Avec

Hanasta vapaasti koko ilta, lonkero, sidu ja olut

Mielestäni on hassua laittaa vieraita maksamaan juomat jos häät on päätetty pitää ravintolassa.

ap

Kannattaa sopia ravintolan kanssa, että hanasta saa muunkin kokoisia annoksia kuin puolen litran tuoppeja. Muuten niitä puoliksi juotuja on tupa täynnä. Näin keski-ikäisenä viininjuojana en kyllä tykkää rajoituksesta lonkero, sidu ja olut, mutta ehkä se sopii perus "ihanimmat häät" -tyyppisiin juhliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/19 |
02.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minusta tuo drinkkilippuidea on hyvä. Ruokajuomien lisäksi esim 4-5 vapaavalintaista juomaa ja loput omasta pussista. Hillitsee sekä kuluja että vieraiden kännäämistä. Jos on "ilmaisen viinan bileet" niin ihmisillä on taipumusta juoda paljon normaalia enemmän, kun kerrankin ilmaiseksi saa. Tietysti riippuu vähän, millaista porukkaa vieraissa on.

Vierailija
14/19 |
02.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sanoisin kanssa että per naama vaikka 4 drinkkilippua. Jos haluaa enemmän, niin omasta pussista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/19 |
02.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voihan vieraille esimerkiksi antaa 3 drinkkilippua, joilla saavat ne 3 (tms) drinkkiä ilmaiseksi, ja loput omasta pussista. Näin ei tarvitse kauhistella loppulaskua, mutta saa myöskin vieraat juhlatuulelle ja itselle hyvän mielen.

Vierailija
16/19 |
02.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hei! Meillä oli 140 hengen häissä baari auki, ehkäpä sanoisin hieman paremmassa ravintolassa. 

Ruokailun aikana oli viinit, alkuskumppa, kahviavec ja sitten sen jälkeen baari auki josta sai bisseä, siideriä, lonkeroa ja viinejä. 

 

Näihin alkoholijuomiin meni yhteensä n. 7000 euroa. Eli ruokailun aikana olleet ja sen jälkeen juodut. Porukka oli juhlatunnelmassa mutta ei mitään örvellystä :) 

Vierailija
17/19 |
02.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lisätään joku punkku ja valkkari mitä saa meidän laskuun.

ap

Vierailija
18/19 |
02.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Lisätään joku punkku ja valkkari mitä saa meidän laskuun.

ap

Näin oli meilläkin, eli viinit messissä :) T. Tuo numero 16 viestin kirjoittanut

Vierailija
19/19 |
02.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Itseasiassa alkon sääntö 2 mukia ekan tunnin aikana + 1 seuraavina tunteina pitää hämmästyttävän hyvin paikkansa. Tämä on laskettu kokonaiskulutuksesta eli ääripäät tasapainottavat toisiaan. Olen saman todennut ilmaisen viinan bileissä mitä olen hostannut sekä kotona että ravintoloissa.

Jos jätät ruokajuomat pois, baarin ollessa auki kuusi tuntia juomia kuluu ihmistä kohti 7. Lyhellä matikalla kustannus per henkilö on 50-70 euroa riippuen mitä tarjoat ja millaisen diilin teet ravintolan kanssa. Onnistunet neuvottelemaan omat hinnat suppeammasta listasta.

Jatkan vielä, ystäväni häissä oli kompakti lista gt, vodka+mikseri, jallukola, viski kolalla tai ilman, konjakki, skumppa, lasiviini, bisse lonkku siideri- saivat noin 20% rabatin listahinnasta.

Aivan loistavat tiedot. Kiitos, kasi! 

Kannattaa muistaa, että kaikki eivät välitä kaljasta, lonkerosta, sidukasta, vaan haluavat juoda (mahd. hyviä) viinejä. Ja illan pimetessä laadukkaat viskit, calvat tai jallu maistuvat – ja ihan ilman kokista. 

Suurissa juhlissa, kuten häissä, on kiva juoda vähän parempaa. Arkena on sitten arkisempi meininki. 

Skumpan kohdalla kannattaa muistaa, että nyt on joku prosecco -buumi meneillään. Olen saanut sekä raflassa että yksityisesti hienoja proseccoja. Kannattaa kysyä ravintolasta: tulee halvemmaksi kuin shampanja tai cava. Maku ratkaisee, ei pullon etiketti. 

6