Baari auki häissä?
Monellako on ollut baari auki omissa häissä ja paljonko tarjoilu maksoi? Vetivätkö vieraat kohtuudella vai kaksinkäsin?
Tarkoitan nyt sitä että häät on ravintolassa tai vastaavassa paikassa johon omia juomia ei voi tuoda.
Viroviinoista en ole kiinnostunut.
Kommentit (19)
Jos häät on ravintolassa, niin sen kyseisen ravintolan hinnoilla mennään.
Joku ei halua maksaa eikä juo. Joku juonee kunnon kännit hinnoista viis.
Tottakai ravintola hinnoilla mennään mutta osaako joku sanoa paljon makso?
ap
Öh, ymmärsin väärin. Meillä tarjottiin normaalit ruokajuomat ja sen jälkeen oli "baari auki" kunkin omalla kustannuksella.
Sun on kyllä pakko kysyä ravintolasta. Heillä on tarkka kuva kulutuksesta ja siksi he voivat antaa arvion. Luulisi, että vieraiden ikä vaikuttaa jonkun verran kulutukseen: mitä nuorempi tai muuten kokemattomampi, sitä enemmän ilmainen viina innostaa.
Eihän me voi tietää, kuinka paljon sun vierailla suu nappasee, jos saa juoda toisen laskuun. Jonkun toisen vieraat voi hyvin juoda kohtuudella, toiset taas vetää kaksin käsin, jotkut ei mitään.
Vierailija kirjoitti:
Tottakai ravintola hinnoilla mennään mutta osaako joku sanoa paljon makso?
ap
Vaikea vastata, koska liikaa muuttujia:
kuinka paljon vieraita?
millaiset mieltymykset? Ovatko keppana-lonkerosakkia, vai juovatko vieraat mielummin vuosikertaviinejä ja 18-vuotiaita single malt -viskejä?
millainen aikataulu häissä: ap/ ip/ ilta?
ruuat ja ruokajuomat?
minkätyyppinen ravintola?
Itseasiassa alkon sääntö 2 mukia ekan tunnin aikana + 1 seuraavina tunteina pitää hämmästyttävän hyvin paikkansa. Tämä on laskettu kokonaiskulutuksesta eli ääripäät tasapainottavat toisiaan. Olen saman todennut ilmaisen viinan bileissä mitä olen hostannut sekä kotona että ravintoloissa.
Jos jätät ruokajuomat pois, baarin ollessa auki kuusi tuntia juomia kuluu ihmistä kohti 7. Lyhellä matikalla kustannus per henkilö on 50-70 euroa riippuen mitä tarjoat ja millaisen diilin teet ravintolan kanssa. Onnistunet neuvottelemaan omat hinnat suppeammasta listasta.
Vierailija kirjoitti:
Itseasiassa alkon sääntö 2 mukia ekan tunnin aikana + 1 seuraavina tunteina pitää hämmästyttävän hyvin paikkansa. Tämä on laskettu kokonaiskulutuksesta eli ääripäät tasapainottavat toisiaan. Olen saman todennut ilmaisen viinan bileissä mitä olen hostannut sekä kotona että ravintoloissa.
Jos jätät ruokajuomat pois, baarin ollessa auki kuusi tuntia juomia kuluu ihmistä kohti 7. Lyhellä matikalla kustannus per henkilö on 50-70 euroa riippuen mitä tarjoat ja millaisen diilin teet ravintolan kanssa. Onnistunet neuvottelemaan omat hinnat suppeammasta listasta.
Jatkan vielä, ystäväni häissä oli kompakti lista gt, vodka+mikseri, jallukola, viski kolalla tai ilman, konjakki, skumppa, lasiviini, bisse lonkku siideri- saivat noin 20% rabatin listahinnasta.
Vieraita 100 (joita lapsia 15) ja ajattelimme että seuraavat juomat tarjolla:
Alkumalja
Ruokaviinit
Avec
Hanasta vapaasti koko ilta, lonkero, sidu ja olut
Mielestäni on hassua laittaa vieraita maksamaan juomat jos häät on päätetty pitää ravintolassa.
ap
Veikkaan että viiden tonnin laskulla selviät.
Meillä meni niin että sovimme ravintolan kanssa juomista;
Alkumaljat, 6€/henkilö
Ruokajuomat, 5€/lasi (olut/lonkero/viinit) 2lasia/henkilö
Jälkiruoka kyytipojat, 6.5€/henkilö
Ja annoimme kaikkille vielä 4kpl drinkkilippuja 6€/lippu. Lopput juomat omasta pussista
Eli meidän häissä jos otti kaikken niin maksu oli meille 46,50€/henkilö.
Jos ei alkoholia halunut niin halvemmaksi se meille tuli. Esim alkotomat; alkumalja 2,5€ lasi, ruokajuoma limut 3€/lasi, kahvi/tee oli jo neuvoteltu ruokahinnaston mukaan. Eli jos holiton niin 32.5€ oli aika maksimi kun drinkkilipput saivat kumminkin.
Kaikki käyttämättömät lipput saimme takasin hinnanalenuksena.
Vierailija kirjoitti:
Vieraita 100 (joita lapsia 15) ja ajattelimme että seuraavat juomat tarjolla:
Alkumalja
Ruokaviinit
Avec
Hanasta vapaasti koko ilta, lonkero, sidu ja olut
Mielestäni on hassua laittaa vieraita maksamaan juomat jos häät on päätetty pitää ravintolassa.
ap
Kannattaa sopia ravintolan kanssa, että hanasta saa muunkin kokoisia annoksia kuin puolen litran tuoppeja. Muuten niitä puoliksi juotuja on tupa täynnä. Näin keski-ikäisenä viininjuojana en kyllä tykkää rajoituksesta lonkero, sidu ja olut, mutta ehkä se sopii perus "ihanimmat häät" -tyyppisiin juhliin.
Minusta tuo drinkkilippuidea on hyvä. Ruokajuomien lisäksi esim 4-5 vapaavalintaista juomaa ja loput omasta pussista. Hillitsee sekä kuluja että vieraiden kännäämistä. Jos on "ilmaisen viinan bileet" niin ihmisillä on taipumusta juoda paljon normaalia enemmän, kun kerrankin ilmaiseksi saa. Tietysti riippuu vähän, millaista porukkaa vieraissa on.
Sanoisin kanssa että per naama vaikka 4 drinkkilippua. Jos haluaa enemmän, niin omasta pussista.
Voihan vieraille esimerkiksi antaa 3 drinkkilippua, joilla saavat ne 3 (tms) drinkkiä ilmaiseksi, ja loput omasta pussista. Näin ei tarvitse kauhistella loppulaskua, mutta saa myöskin vieraat juhlatuulelle ja itselle hyvän mielen.
Hei! Meillä oli 140 hengen häissä baari auki, ehkäpä sanoisin hieman paremmassa ravintolassa.
Ruokailun aikana oli viinit, alkuskumppa, kahviavec ja sitten sen jälkeen baari auki josta sai bisseä, siideriä, lonkeroa ja viinejä.
Näihin alkoholijuomiin meni yhteensä n. 7000 euroa. Eli ruokailun aikana olleet ja sen jälkeen juodut. Porukka oli juhlatunnelmassa mutta ei mitään örvellystä :)
Lisätään joku punkku ja valkkari mitä saa meidän laskuun.
ap
Vierailija kirjoitti:
Lisätään joku punkku ja valkkari mitä saa meidän laskuun.
ap
Näin oli meilläkin, eli viinit messissä :) T. Tuo numero 16 viestin kirjoittanut
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Itseasiassa alkon sääntö 2 mukia ekan tunnin aikana + 1 seuraavina tunteina pitää hämmästyttävän hyvin paikkansa. Tämä on laskettu kokonaiskulutuksesta eli ääripäät tasapainottavat toisiaan. Olen saman todennut ilmaisen viinan bileissä mitä olen hostannut sekä kotona että ravintoloissa.
Jos jätät ruokajuomat pois, baarin ollessa auki kuusi tuntia juomia kuluu ihmistä kohti 7. Lyhellä matikalla kustannus per henkilö on 50-70 euroa riippuen mitä tarjoat ja millaisen diilin teet ravintolan kanssa. Onnistunet neuvottelemaan omat hinnat suppeammasta listasta.
Jatkan vielä, ystäväni häissä oli kompakti lista gt, vodka+mikseri, jallukola, viski kolalla tai ilman, konjakki, skumppa, lasiviini, bisse lonkku siideri- saivat noin 20% rabatin listahinnasta.
Aivan loistavat tiedot. Kiitos, kasi!
Kannattaa muistaa, että kaikki eivät välitä kaljasta, lonkerosta, sidukasta, vaan haluavat juoda (mahd. hyviä) viinejä. Ja illan pimetessä laadukkaat viskit, calvat tai jallu maistuvat – ja ihan ilman kokista.
Suurissa juhlissa, kuten häissä, on kiva juoda vähän parempaa. Arkena on sitten arkisempi meininki.
Skumpan kohdalla kannattaa muistaa, että nyt on joku prosecco -buumi meneillään. Olen saanut sekä raflassa että yksityisesti hienoja proseccoja. Kannattaa kysyä ravintolasta: tulee halvemmaksi kuin shampanja tai cava. Maku ratkaisee, ei pullon etiketti.
6
Jos suomalainen pääsee ilmaisen viinan bileisiin niin todellakin vedetään kaksin käsin.