Vierailija

Tekis mieli laittaa kokeeksi työhakemus pariin paikkaan, joista on tullut hylky, niin että cv:n sisältö pysyy samana mutta muutan taustatarinaani, vaihdan naaman toisenlaiseen ja keksin itselleni uuden nimen. Haluan vaan nähdä onko tietyt asiat toisille helpompia kuin toisille.

Kommentit (5)

Vierailija

Olisko kyseessä asiakirjaväärennös. Varsinkin jos haet julkiseen virkaan kunnalle/valtiolle. Silloin ehkä myös viranomaisen harhauttaminen.

Vierailija

Tuskin se sun itsesi kirjoittama CV on mikään asiakirja millään merkityksellisellä mittarilla. Saa jopa poliisille valehdella, niin miksei sitten jollekin satunnaiselle urpolle jossain satunnaisessa firmassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Työhakemuksessahan saa ja kuuluukin muutenkin valehdella niin paljon kuin sielu sietää. Ei kai kukaan ole rehellinen persoonastaan, luonteestaan, työtavoistaan ja motiiveistaan? Ainoastaan väärät henkilötiedot voivat olla rikos, mutta keksitty taustatarina melkeinpä kuuluu asiaan.

Vierailija

Onhan noita testejä toimittajat tehneet aina. Haetaan esim. romaninimellä ja "tavallisella" nimellä muuten samoin tiedoin ja näin haetaan evidenssiä rasismille. 

Ei ole asiakirjaväärennös vain lähettää hakemus, vaikkakin väärin tiedoin. 

Vierailija

Itse testasimme kerran tuolla tavalla. Mieheni on ulkomaalainen, ja työnhausta ei tullut mitään. Testasimme tasan yhden kerran niin, että vaihdoimme hakemukseen suomalaisen nimen sekä suomen äidinkieleksi. Lähetimme lisäksi mieheni oikean CV:n. Tulos: mieheni kutsuttiin heti työhaastatteluun "suomalaisena". Miehen oikeaan hakemukseen ei reagoitu tälläkään kertaa. Tuo oli meille viimeinen pisara, ja asuimme kuukauden sisällä tuosta ulkomailla. Maassa, jossa kansalaisuus ei estä elämästä normaalia elämää.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla