Vierailija

Yllättäen 17-vuotias ilmoitti, että hänelle tarjottiin kesätyötä harrastukseensa liittyen. Työ käsittäisi kahvilanpitoa, pienimuotoisesta majoitustoiminnasta huolehtimista, siivoamista, veneiden huoltamista ha tankkaamista, turistien neuvontaa ym. Kyseessä on tiimi- ja vuorotyötä luotettavien, tuttujen aikuisten valvonnassa.

Hieno juttu muuten, mutta tämä työ sekottaisi pahasti koko perheen lomasuunnitelmat.

Olemme ensiksikin lähdössä koko perhe Kreikkaan kahdeksi viikoksi kesäkuussa, ennenkuin vanhin tytär menee ohjaajaksi heinä- ja elokuuksi seurakunnan leirikeskukseen. Ja juhannukselta 17-vuotias on luvannut olla vetovastuussa hevosen hoidosta kun muu perhe on mökillä. Tarkoitus oli myös että hän lähtisi heinä-elokuussa isovanhempien luo Ranskaan.

Kaikki suunnitelmat menevät nyt sitten uusiksi tämän työpestin takia. Siis jos tyttö sen ottaa. Vai voinko vain kieltää häntä menemästä töihin? Taloudellisesti työssäkäymisestä ei ole mitään hyötyä, jo hevosen hoidosta aiheutuvat ylimääräiset kulut ovat suuremmat. Vai pitääkö minun jäädä hoitamaan hevosta viikoiksi ja mies on nuorimmaisen kanssa mökillä kahdestaan?

Sivut

Kommentit (82)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Eiköhän tuon ikäinen voi jäädä jo yksin kotiin?? Anna toisen aikuistua ja itsenäistyä, tuo on aivan loistava mahdollisuus siihen.

Vierailija

First world problems. Huoh...... Kun ette kerran rahaa tarvitse ja lomailu on tärkeämpää, niin annapas teidän prinsessa luovuttaa tarjottu kesätyö niille, jotka sitä kipeästi tarvitsevat. Teidän neiti voi sitten keskittyä heppaansa ja isovanhempiin. Win-Win situation!

Vierailija

Pitäisin työkokemusta tärkeämpänä kuin lomailua, kun on jo 17-vuotias. Toisaalta on viimeisiä hetkiä lomailla yhdessä, yleensä jo tuossa iässä hieman nihkeätä teinille. 

Mutta kuulostelkaa, mitä hän haluaa. 

Vierailija

Kannattaisi vaan hankkia sille hevoselle hoitaja tuoksi aikaa. Kesäaikaan voi saada aika edullisestikin jonkun kesätöitä saamattoman, hevosia harrastavan nuoren esimerkiksi.

Vierailija

Kyllä kannattaisi tytön mennä kesätöihin. Saa tärkeää kokemusta, ja saa jalan oven väliin. Jatkossa kesätöiden ja töiden saaminen helpottuu, kun on työkokemusta ennestään. Kokemus on arvostettua, työt kun on kiven alla nykyään. Lomailla nyt ehtii muutenkin.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Pakko olla provo

No höh? 

Miksi olisi? Ai kukaan ei lähde Kreikkaan, kenelläkään ei voi olla hevosta ja kenenkään isovanhemmilla ei ole kesäasuntoa/tai asuvat pysyvästi Ranskassa? 

Eivät kaikki täällä liikkuvat ole Varissuon partsiväkeä. En siis ap ole eikä meillä ole, mutta ymmärrän että nämä kaikki ovat täysin mahdollisia asioita. 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Eiköhän tuon ikäinen voi jäädä jo yksin kotiin?? Anna toisen aikuistua ja itsenäistyä, tuo on aivan loistava mahdollisuus siihen.

Käsitin aloituksesta, että yksin olisikin tämän mökkiperiodin aikana? Eli yksinoleminen ei kai ole ongelma, vaan muut kesän suunnitelmat. 

Vierailija

Kesätöiden ja ylipäätään minkään töiden saaminen on nykyään niin vaikeaa, että kyllä pistäisin prioriteetit vähän uusiksi. Tuon ikäisenä kannattaa ottaa vastaan kaikki mahdollisuudet työkokemuksen saamiseen. On todella iso kilpailuetu että cv:ssä on työhistoriaa olemassa sitten kun niitä töitä alkaa ihan tosissaan tarvita.

Vierailija

No sehän riippuu pitkälle siitä mitä nuori itse haluaa. Jos haluaa palavasti mennä töihin, yrittäisin järjestää muut asiat sen mukaan. Antaisin hänen päättää, mutta olisin valmis tukemaan taloudellisesti sitten vaikka vähän enemmän jos jää hoitamaan sovitut hommat ja lomailee perheen kanssa. Hän on kohta jo aikuinen, hetken vielä lapsi. Minä arvotan perheen yhteistä aikaa kuitenkin aika korkealle.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla