Ruojalaskumme on pudonnut kolmanneksella kun siirryimme osittaiseen kasvissyöntiin
Jee! Syömme kasvisruokaa kolme kertaa viikossa. Mä ihan yllätyin! Kun ekaks tuntu, että ovat aika kalliita ostaa kaikenmaailman pavut ja rouheet, mutta niistä riittääkin useammaksi kertaa. Kanapaketin hinnalla saa esim. Härkäpapurouhetta, josta kokkaa meidän perheessä useamman kerran 😊
Kommentit (41)
No lihan mässyttäminen on länsimainen juttu.
Intiassa syövät 2 kg vuodessa. Jenkit 130 kg. Briteissäkin syötiin lihaa 1950-luvulla vain sunnuntaisin.
Toisaalta jos miettii makua, niin härkäpapu maistuu härkäpavulta, ei kanalta.
Meillä on joka aterialla lihaa jossain muodossa eikä ruokalasku silti ole suuri. Kasvisruokailijat joutuvat lisäksi varmistamaan esim. vitamiinien ja proteiinin saamisen, mikä ei sekään ole ihan halpaa iloa. Mieluummin syön rahkaa kuin vastaavan määrän proteiinia härkäpapuna.
Mikäs siinä. Päivän vegaaniprovot alkoivat siis taas kerran.
Näinhän se on. Kolmen euron soijarouhepussista syö lukuisia kertoja. Halvaksi tulee purkkipavutkin, mutta jos oikein haluaa köyhäillä (minä haluan), niin ostaa nekin kuivattuna. Keitän kerralla koko pussin ja laitan pakkaseen pienemmissä erissä.
Vierailija kirjoitti:
Toisaalta jos miettii makua, niin härkäpapu maistuu härkäpavulta, ei kanalta.
Meillä on joka aterialla lihaa jossain muodossa eikä ruokalasku silti ole suuri. Kasvisruokailijat joutuvat lisäksi varmistamaan esim. vitamiinien ja proteiinin saamisen, mikä ei sekään ole ihan halpaa iloa. Mieluummin syön rahkaa kuin vastaavan määrän proteiinia härkäpapuna.
No voi sitä rahkaa kasvisruokailijakin syödä. Ei se ole lihaa.
Mitä teet härkäpapurouheesta? Sellaista on kaapissa ja tähän asti olen tehnyt vain kasvispihvejä.
Vierailija kirjoitti:
Mikäs siinä. Päivän vegaaniprovot alkoivat siis taas kerran.
Ai nyt jo kolme kertaa viikossa kasvisruokaa syöväkin on vegaaniprovo! Hehheh.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Toisaalta jos miettii makua, niin härkäpapu maistuu härkäpavulta, ei kanalta.
Meillä on joka aterialla lihaa jossain muodossa eikä ruokalasku silti ole suuri. Kasvisruokailijat joutuvat lisäksi varmistamaan esim. vitamiinien ja proteiinin saamisen, mikä ei sekään ole ihan halpaa iloa. Mieluummin syön rahkaa kuin vastaavan määrän proteiinia härkäpapuna.
No voi sitä rahkaa kasvisruokailijakin syödä. Ei se ole lihaa.
Toki voi, mutta on aika outoa vältellä lihaa ja syödä muita eläinperäisiä tuotteita.
Ilmiselvä provohan tämä on. Normaali liha ei ole läheskään niin kallista, että sen osittaisella korvaamisella kasvisruualla voisi säästää kolmanneksen kaikista ruokakuluista.
Vierailija kirjoitti:
Mitä teet härkäpapurouheesta? Sellaista on kaapissa ja tähän asti olen tehnyt vain kasvispihvejä.
Viimeksi tein pinaatti-härkäpapulettuja, olivat tosi hyviä ja täyttäviä 😊
Syödään ruojaa ja käydään röissä ;)
Tsemiä. Tosi kivaa että jotkut syö kasvisruokia vaikka ne on pahoja.
Vierailija kirjoitti:
Tsemiä. Tosi kivaa että jotkut syö kasvisruokia vaikka ne on pahoja.
Vika on kokissa jos on pahoja.
Vierailija kirjoitti:
Ilmiselvä provohan tämä on. Normaali liha ei ole läheskään niin kallista, että sen osittaisella korvaamisella kasvisruualla voisi säästää kolmanneksen kaikista ruokakuluista.
Oletko kokeillut? Liha on oikeasti aika kallista pidemmän päälle, kun vertaa kasvisruokaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Toisaalta jos miettii makua, niin härkäpapu maistuu härkäpavulta, ei kanalta.
Meillä on joka aterialla lihaa jossain muodossa eikä ruokalasku silti ole suuri. Kasvisruokailijat joutuvat lisäksi varmistamaan esim. vitamiinien ja proteiinin saamisen, mikä ei sekään ole ihan halpaa iloa. Mieluummin syön rahkaa kuin vastaavan määrän proteiinia härkäpapuna.
No voi sitä rahkaa kasvisruokailijakin syödä. Ei se ole lihaa.
Toki voi, mutta on aika outoa vältellä lihaa ja syödä muita eläinperäisiä tuotteita.
Miten se on outoa? Onko ainoa oikea tapa olla kasvissyöjä, että noudattaa vegaanista ruokavaliota? Muut kasvissyönnin muodot ovat vääriä? Entä jos ei vain pidä lihasta, mutta tykkää kuitenkin maitotuotteista? Mitä väliä sillä on, jos toista vain miellyttää syödä tietyllä tavalla?
Ap on tosiaan selvä provo. Käytän itsekin paljon kuivattuja papuja, mutten niinkään rahan säästön vaan ruokavalion monipuolisuuden takia. Halvat pavut maksaa n. 4 €/kg, eli saman verran kuin tarjousjauheliha ja vain kolmanneksen vähemmän kuin broilerinsuikaleet usein toistuvassa tarjouksessa. Myös esim. possun lapa ja etuselkä maksaa usein 3-4 €/kg. Broilerin koipi-reidet maksaa halvimmillaan 0,99 €/kg, ja vaikka luille ja marinadille ei laskisi mitään arvoa, ne tulee papuja halvemmiksi.
Itsekin vähän ihmettelen valitusta ruuan hinnoista, kun näin kasvissyöjänä ruoka ei tunnu maksavan juuri mitään silloin kun ehdin ja jaksan kokata itse. Einekset toki maksavat.
Vierailija kirjoitti:
Ap on tosiaan selvä provo. Käytän itsekin paljon kuivattuja papuja, mutten niinkään rahan säästön vaan ruokavalion monipuolisuuden takia. Halvat pavut maksaa n. 4 €/kg, eli saman verran kuin tarjousjauheliha ja vain kolmanneksen vähemmän kuin broilerinsuikaleet usein toistuvassa tarjouksessa. Myös esim. possun lapa ja etuselkä maksaa usein 3-4 €/kg. Broilerin koipi-reidet maksaa halvimmillaan 0,99 €/kg, ja vaikka luille ja marinadille ei laskisi mitään arvoa, ne tulee papuja halvemmiksi.
Provo taidat olla itse. Kuivatut pavuthan moninkertaistavat painonsa keitettäessä, eli itsekeitetyn pavun hinta on alle pari euroa kilo.
No voihan ruoja sentään.