Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Ruojalaskumme on pudonnut kolmanneksella kun siirryimme osittaiseen kasvissyöntiin

Vierailija
30.04.2016 |

Jee! Syömme kasvisruokaa kolme kertaa viikossa. Mä ihan yllätyin! Kun ekaks tuntu, että ovat aika kalliita ostaa kaikenmaailman pavut ja rouheet, mutta niistä riittääkin useammaksi kertaa. Kanapaketin hinnalla saa esim. Härkäpapurouhetta, josta kokkaa meidän perheessä useamman kerran 😊

Kommentit (41)

Vierailija
1/41 |
30.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

No voihan ruoja sentään.

Vierailija
2/41 |
30.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

No lihan mässyttäminen on länsimainen juttu.

Intiassa syövät 2 kg vuodessa. Jenkit 130 kg. Briteissäkin syötiin lihaa 1950-luvulla vain sunnuntaisin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/41 |
30.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Toisaalta jos miettii makua, niin härkäpapu maistuu härkäpavulta, ei kanalta.

Meillä on joka aterialla lihaa jossain muodossa eikä ruokalasku silti ole suuri. Kasvisruokailijat joutuvat lisäksi varmistamaan esim. vitamiinien ja proteiinin saamisen, mikä ei sekään ole ihan halpaa iloa. Mieluummin syön rahkaa kuin vastaavan määrän proteiinia härkäpapuna.

Vierailija
4/41 |
30.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikäs siinä. Päivän vegaaniprovot alkoivat siis taas kerran.

Vierailija
5/41 |
30.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Näinhän se on. Kolmen euron soijarouhepussista syö lukuisia kertoja. Halvaksi tulee purkkipavutkin, mutta jos oikein haluaa köyhäillä (minä haluan), niin ostaa nekin kuivattuna. Keitän kerralla koko pussin ja laitan pakkaseen pienemmissä erissä.

Vierailija
6/41 |
30.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Toisaalta jos miettii makua, niin härkäpapu maistuu härkäpavulta, ei kanalta.

Meillä on joka aterialla lihaa jossain muodossa eikä ruokalasku silti ole suuri. Kasvisruokailijat joutuvat lisäksi varmistamaan esim. vitamiinien ja proteiinin saamisen, mikä ei sekään ole ihan halpaa iloa. Mieluummin syön rahkaa kuin vastaavan määrän proteiinia härkäpapuna.

No voi sitä rahkaa kasvisruokailijakin syödä. Ei se ole lihaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/41 |
30.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä teet härkäpapurouheesta? Sellaista on kaapissa ja tähän asti olen tehnyt vain kasvispihvejä.

Vierailija
8/41 |
30.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mikäs siinä. Päivän vegaaniprovot alkoivat siis taas kerran.

Ai nyt jo kolme kertaa viikossa kasvisruokaa syöväkin on vegaaniprovo! Hehheh.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/41 |
30.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Toisaalta jos miettii makua, niin härkäpapu maistuu härkäpavulta, ei kanalta.

Meillä on joka aterialla lihaa jossain muodossa eikä ruokalasku silti ole suuri. Kasvisruokailijat joutuvat lisäksi varmistamaan esim. vitamiinien ja proteiinin saamisen, mikä ei sekään ole ihan halpaa iloa. Mieluummin syön rahkaa kuin vastaavan määrän proteiinia härkäpapuna.

No voi sitä rahkaa kasvisruokailijakin syödä. Ei se ole lihaa.

Toki voi, mutta on aika outoa vältellä lihaa ja syödä muita eläinperäisiä tuotteita.

Vierailija
10/41 |
30.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ilmiselvä provohan tämä on. Normaali liha ei ole läheskään niin kallista, että sen osittaisella korvaamisella kasvisruualla voisi säästää kolmanneksen kaikista ruokakuluista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/41 |
30.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mitä teet härkäpapurouheesta? Sellaista on kaapissa ja tähän asti olen tehnyt vain kasvispihvejä.

Viimeksi tein pinaatti-härkäpapulettuja, olivat tosi hyviä ja täyttäviä 😊

Vierailija
12/41 |
30.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syödään ruojaa ja käydään röissä ;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/41 |
30.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tsemiä. Tosi kivaa että jotkut syö kasvisruokia vaikka ne on pahoja.

Vierailija
14/41 |
30.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tsemiä. Tosi kivaa että jotkut syö kasvisruokia vaikka ne on pahoja.

Vika on kokissa jos on pahoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/41 |
30.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ilmiselvä provohan tämä on. Normaali liha ei ole läheskään niin kallista, että sen osittaisella korvaamisella kasvisruualla voisi säästää kolmanneksen kaikista ruokakuluista.

Oletko kokeillut? Liha on oikeasti aika kallista pidemmän päälle, kun vertaa kasvisruokaan.

Vierailija
16/41 |
30.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Toisaalta jos miettii makua, niin härkäpapu maistuu härkäpavulta, ei kanalta.

Meillä on joka aterialla lihaa jossain muodossa eikä ruokalasku silti ole suuri. Kasvisruokailijat joutuvat lisäksi varmistamaan esim. vitamiinien ja proteiinin saamisen, mikä ei sekään ole ihan halpaa iloa. Mieluummin syön rahkaa kuin vastaavan määrän proteiinia härkäpapuna.

No voi sitä rahkaa kasvisruokailijakin syödä. Ei se ole lihaa.

Toki voi, mutta on aika outoa vältellä lihaa ja syödä muita eläinperäisiä tuotteita.

Miten se on outoa? Onko ainoa oikea tapa olla kasvissyöjä, että noudattaa vegaanista ruokavaliota? Muut kasvissyönnin muodot ovat vääriä? Entä jos ei vain pidä lihasta, mutta tykkää kuitenkin maitotuotteista? Mitä väliä sillä on, jos toista vain miellyttää syödä tietyllä tavalla?

Vierailija
17/41 |
30.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ap on tosiaan selvä provo. Käytän itsekin paljon kuivattuja papuja, mutten niinkään rahan säästön vaan ruokavalion monipuolisuuden takia. Halvat pavut maksaa n. 4 €/kg, eli saman verran kuin tarjousjauheliha ja vain kolmanneksen vähemmän kuin broilerinsuikaleet usein toistuvassa tarjouksessa. Myös esim. possun lapa ja etuselkä maksaa usein 3-4 €/kg. Broilerin koipi-reidet maksaa halvimmillaan 0,99 €/kg, ja vaikka luille ja marinadille ei laskisi mitään arvoa, ne tulee papuja halvemmiksi.

Vierailija
18/41 |
30.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Popparit mikroon.

Vierailija
19/41 |
30.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itsekin vähän ihmettelen valitusta ruuan hinnoista, kun näin kasvissyöjänä ruoka ei tunnu maksavan juuri mitään silloin kun ehdin ja jaksan kokata itse. Einekset toki maksavat.

Vierailija
20/41 |
30.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ap on tosiaan selvä provo. Käytän itsekin paljon kuivattuja papuja, mutten niinkään rahan säästön vaan ruokavalion monipuolisuuden takia. Halvat pavut maksaa n. 4 €/kg, eli saman verran kuin tarjousjauheliha ja vain kolmanneksen vähemmän kuin broilerinsuikaleet usein toistuvassa tarjouksessa. Myös esim. possun lapa ja etuselkä maksaa usein 3-4 €/kg. Broilerin koipi-reidet maksaa halvimmillaan 0,99 €/kg, ja vaikka luille ja marinadille ei laskisi mitään arvoa, ne tulee papuja halvemmiksi.

Provo taidat olla itse. Kuivatut pavuthan moninkertaistavat painonsa keitettäessä, eli itsekeitetyn pavun hinta on alle pari euroa kilo.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän kahdeksan neljä