LISTATKAA RUOKIA JOITA YLEINSÄ SYÖTTE!
Meillä on makaroonit ja makkara.
- makaroonilaatikko
- jauhelihapihvit
- uunimakkara ja muusi
- liha ja muusi
- karjalanpaisti.
- lihapullat ja muusi.
Joku sanoi että syömme vanhan aikaisesti ja liian suomalaisesti.
Ja että muut syövät paljon uudempia ruokia.
Millaisia ruokia te syötte?
Kommentit (35)
Parhaillaan uunissa raastetusta lantusta + jauhelihasta + aurajuustosta tuleva laatikko. Tämän lisäksi syödään usein mm:
- jauhelihakeittoa ilman perunaa (lanttua + porkkanaa jne),
- hernekeittoa painekattilassa tehtynä,
- karjalanpaistia ja kasviksia,
- kokolihaa kasvispedillä, uunissa haudutettuna (uunipussissa),
- broileria monella eri tavalla, quinoan tai riisin kanssa,
- jauhelihapihvit/pihvit + keitetyt kasvikset,
- lassakkaa (joko munakoisolla tai kesäkurpitsalla),
- fajitaksia siten, että lettu korvataan kaalinlehdellä,
- smoothieita monella eri tavoin,
- paistettua kalaa tai kalakeittoa,
- kananmunia omeletteina yms tavoin,
Leivistä ainoastaan 100% kauraleipää, yleensä kuitenkin omatekoista siemenistä tehtyä leipää. Vehnää, sokeria, makeutusaineita tai ruista emme ole käyttäneet vuosiin.
Toivottavasti AP edes itse tekee nuo muusinsa eikä vedä jotain kaupan valmiskamaa. Noin muuten, aika ällöttävä ja yksipuolinen menuu jollei kyseessä ole Porvoolainen vitsiniekka.
- vihanneksia ja juureksia
- marjoja ja hedelmiä
- juustoja
- rahkaa
- pähkinöitä
- kanaa, kalkkunaa ja kalaa
- munia
Siinä raaka-aineet, jotka vaihtuvat aina satokauden mukaan. Niistä saa satoja erilaisia ruokia mausteita ja valmistustapoja vaihtelemalla. Tänään paikallisessa citymarketissa oli kasoittain tuoreita yrttejä, joten niitä löytyy myös tänään illallisesta.
Meillä aika paljon samaa kuin aloittajalla, mutta karjalanpaistin sijasta hirvikäristystä tai muuta hirvenliharuokaa tai possua, ja kalaa joskus useamman kerran viikossa: kalakeittoa, uunikalaa, paistettuja muikkuja tai haukea, tai mitä nyt Ahti milloinkin sattuu antamaan. Tähän aikaan vuodesta on ollut madetta.
Ja kyllä, enimmäkseen oman maan perunoista on muusit tehty, myös kiusausten ja laatikoitten perunat. Makkaraa tai broileria joskus, ja suunnilleen yhtä harvoin jotain maksa- tai veriruokaa.
Mitä vikaa vanhanaikaisessa ruuassa, kunhan sen lisänä on riittävästi vihanneksia, salaattia ym. ja miten syömiset voivat olla LIIAN suomalaisia? Meillä melkein kaikki ruokapöytään tuleva on alle 500 km:n päästä, lukuunottamatta kahvia, sokeria, etelänhedelmiä ja sellaisia. Maito tulee todella kaukaa, mutta sama se, kun naapurissa tuotettu maito reissaa sen saman 1000 km kuin kauempana tuotettu.
Ma: kebab
Ti: pizza
ke: nakit ja ransut
to: kebab/pizza
pe: pyttipannu
la: pizza
su: paistettu makkara ja ransut/pizza
yleensä teen maanantaina ison satsin uunimakkaraa siis koko kilon pötkön ja sitä syödään 2-3 pv pottujen kanssa. sit teen makkarakeiton tai jauhelihakeiton jota syödään 2-3pv ja kun se loppuu niin makkarakastiketta tai jauheliha kastiketta. ruokaa teen siis 3 kertaa viikossa.
Vierailija kirjoitti:
yleensä teen maanantaina ison satsin uunimakkaraa siis koko kilon pötkön ja sitä syödään 2-3 pv pottujen kanssa. sit teen makkarakeiton tai jauhelihakeiton jota syödään 2-3pv ja kun se loppuu niin makkarakastiketta tai jauheliha kastiketta. ruokaa teen siis 3 kertaa viikossa.
Huhhuh
Erilaisia pastoja (sitruunapastaa, rapupastaa, carbonaraa jne)
Wokkeja, joissa paljon kasviksia. Yleensä teriakisoosilla, jonka teen itse.
Usein pelkkää kalaa jossain muodossa ja vihreä salaatti seurana
Keitettyjä perunoita ja perunapohjaisia keittoja ei ole koskaan
Vierailija kirjoitti:
yleensä teen maanantaina ison satsin uunimakkaraa siis koko kilon pötkön ja sitä syödään 2-3 pv pottujen kanssa. sit teen makkarakeiton tai jauhelihakeiton jota syödään 2-3pv ja kun se loppuu niin makkarakastiketta tai jauheliha kastiketta. ruokaa teen siis 3 kertaa viikossa.
:D
Uunimakkaraa etukäteen, tarttee vaan lämmittää! Aivan mahtavaa. :D
Äiti nyt kone kiinni.
Tyttäresi P
Vierailija kirjoitti:
AIHEUTTAAKO NUO RUOAT HUONONÄKÖISYYTTÄ KUN PITÄÄ HUUTAA!!
Ei aina, mutta yleinsä.
Pastaa, keittoja(ihan perinteisiä), jauhelihakastike, nakkikastike, tex mex,broileria ja riisiä ja noin kerran viikossa ravintolassa ja kerran viikossa reseptin kanssa jotain erilaista mikä ei sitten maistu kellekkään...
Vierailija kirjoitti:
Meillä on makaroonit ja makkara.
- makaroonilaatikko
- jauhelihapihvit
- uunimakkara ja muusi
- liha ja muusi- karjalanpaisti.
- lihapullat ja muusi.
Joku sanoi että syömme vanhan aikaisesti ja liian suomalaisesti.
Ja että muut syövät paljon uudempia ruokia.
Millaisia ruokia te syötte?
Hanki itsellesi elämä, jookos, yritä edes! 🙃
Viimeisen viikon aikana (siis viime viikon torstaista):
- To-Pe: Kasvissosekeitto
- La: Itse tehty pizza - kinkku,salami ja herkkusieni sekä kasvis (paprika, herkkusieni, sipuli, aurinkokuivattu tomaatti, oliivi)
- Su: kylmäsavulohesta pasta carbonara
- Ma: Uunilohi ja perunat
- Tiistai: jauhemaksapihvit ja perunamuusi
- Tänään spaghettia ja bolognesekastiketta
Noiden kanssa vihanneksia vaihtelevasti: keitettyä parsakaalia, porkkanaraastetta, puolukkasurvosta ja kaaliraastetta, vihreää salaattia.
Kaurapuuroa
Hedelmiä
Perunaa
Tuorepastaa ja chilitonnikalaa
Hapankorppua
Kananmunia
Nuudeleita
Yksin elän joten ei mitään kummempaa tarvitse kotiin ostella :)
Paljon eri kalaa monin tavoin, savustettuna, keittona, uunissa ja paistettuna, esim. silakat.
Perunaa ja muuta juuresta keitettynä, uunijuureksina, paistoksena ja joskus muusina. Riisiä vain puuron muodossa. Joskus nuudeleita kanan kanssa.
Munakasta eri täyttein
Naudanjauhelihasta itse tehtyjä pihvejä, lasagnea, keittoa, mureketta, makaronilaatikkona ym.
Naudanlihaa pihveinä, paistina ja kastikkeissa suikaleina
Karjalanpaistia
Makkaraa grillissä, mutta ns. lihaisaa makkaraa
Kasvissose-, pinaatti- tai parsakeittoa kerran viikkoon
Broileria (eri muodoissaan ja kaikki itse tehtynä esim. pihvit) vokissa, keitossa, pyöryköinä, kastikkeissa ym. Tarjouksesta ostan usein valmiiksi grillatun.
Lisäksi kotimaisia marjoja, hedelmiä, salaatteja, kasviksia, raasteita mm. kaali/porkkana/paprika/omena ym.
Maitotuotteista rasvaton maito ja piimä, 0% viili, kreikkalainen jogurtti, raejuusto sekä "sitä ruokakermaa". Ja rasvaisempiakin juustoja menee, ne on herkkua, kunhan pysyy ruodussa.
Kaikki niin yksinkertaisesti kuin vaan voi. Tylsää, mutta meillä näin. Kokeilen kyllä aina silloin tällöin uusia juttuja ja mausteita meiltä löytyy joka lähtöön. Luomua olen suosinut viimeiset pari vuotta.
Falafelit (valmis kuiva-aines)
uunijuurekset ja -perunat
sosekeitot lisukkeilla
pitaleivät
uunipuurot
pastaa eri versioina
yleensäkin välimerelliset ruokalajit eri variaatioina
värikäs ruoka :D
Paljon pataruokia: Stroganoff, sipulipihvi, stifado, merimiespihvi, gulassi jne
Jauhelihasta kastiketta (tomaattipohja, lihapullia, mureketta, makaroni- ja kaalilaatikkoa
Keittoja kaladta, kanasta, kasviksista, lihasta, valkosipulista, sipulista jne
Possun ja kanannoisetteja ja uunijuureksia
Kaikkea hyvää:)
Meillä ehkä yleisimmät päivällisruoat:
-Papupihvit ja lisukkeet
-Kasvislasagne
-Linssikastike ja lisukkeet
-Erilaiset sosekeitot ja keittoja toki tulee aina välillä tehtyä, yleensä kasvis- mutta joskus myös broilerikeittoa.
-Kasviskiusaus
Yleensä kokkailen fiiliksen mukaan, punaista lihaa on todella harvoin kun en itse sitä syö, yleensä protskuna pavut, linssit, harvoin broileri tai kala.