Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten teet uunilohen?

Vierailija
11.03.2016 |

IS/Soppa artikkelissa kerrotaan "uusista ja erikoisista" uunilohiresepteistä, ei siinä mitään, ihan kiva kun on monenlaisia ohjteita. Mutta jäin ihmettelemään perinteistä tilli+sitruuna -uunilohta, kuinka moni tekee sitä oikeasti? Muistaisin, että meillä kotona on lapsuudessani joskus voitu tehdä, minä en ole tainnut tehdä koskaan. Uunilohta syödään kuitenkin joka kuukausi.

Kommentit (35)

Vierailija
1/35 |
11.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitan lohen uuniin ilman mitään mausteita ja maustan ennen syöntiä erilaisilla tilpehööreillä. 

Vierailija
2/35 |
11.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lohifile uuniin, päälle suolaa & (suolatonta) sitruunapippuria. Siinä se.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/35 |
11.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä en oikeestaan muuta teekään, miksi pilata hyvä kala kaikenmaailman keinotekoisilla elintarvikkeenkorvikeilla (lähinnä tuli creme bonjour -mainos mieleen).

Eli fie vuokaan leivinpaperin päälle. Suolaa, valkopippuria ja tilliä, joskus sitä sitruunaa. Sitten joko folio päälle ja uuniin tai upotetaan kuohukermaan (tää on kyllä useammin kuha tai siika kuin lohi) ja uuniin,

Kesällä sitten pihalla savustaen.

Vierailija
4/35 |
11.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nykyään levitän merisuolaa ympäri kalaa ja korkealaitaiseen vuokaan. Kermaa sen verran että just kala peittyy ja joku folio päälle. Uuniin ja tunti pari niin on valmista.

Vierailija
5/35 |
11.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suolaan lohen. Heitän sen uunivuokaan. Päälle laitan jotakin tuorejuustoa, ranskankermaa ja smetanaa. Uuniin 180 asteessa tunti / kilo. Mut tää ei oo meillä arkinen ruoka, ei edes joka kuukausi, yleensä jos haluaa jotain parempaa välillä.

Vierailija
6/35 |
11.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä laitan lohifileen uuniin nahkapuoli alaspäin 175-200 asteeseen  ja annan olla 20-40 min riippuen fileen koosta. Leivinpaperin päälle uunipannuun. Ripotan päälle suolaa paitsi ei pyrstöön koska sen syö vauva. Sitten ripotan noin puolen kalan päälle kuivattua tilliä. Osa porukasta tykkää tillistä ja osa inhoaa. Näin saa helposti sopivaa ruokaa kaikille.

Jos on ehjä lohi, halkaisen fileiksi ja poistan pään ennen paistoa, helpompi käsitellä ja tasaisempi maustuminen silloin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/35 |
11.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hukkasen kalamaustetta päälle ja uuniin. nami nami!

Vierailija
8/35 |
11.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

mä teen nykyään harvemmin uunissa...jos niin perinteisellä reseptillä menee. Lohessa on yhtä paljon rasvaa kuin lenkkimakkarassa joten ei kaipaa kermaa.

Mutta meillä kaikkien suosikkiruokaa on lohimedaljongit joten teen niitä. Ihana paistopinta voin kera, päälle pelkkää suolaa, pöytään limepippuria.

kaveriksi teen usein tsatsikia ja pottumuusia.

KErran erehdyin ostamaan muka kiireessä aitoa kreikkalaista tsatsikia muovirasiassa....kääk, maistui ihan Eri-Keeperiltä. Koira söi kyllä mielellään raksujen kanssa mutta kukaan muu ei,

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/35 |
11.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perus uunilohen teen niin, että maustan suolalla, pippurilla, sitruunalla ja tillillä ja eiku uuniin.

Vähän fiinimpää jos haluaa, laitan päälle esim. aurinkokuivatuista tomaateista tehtyä pestoa. Toinen hyvä on laittaa vähän ranskankermaa ja katkarapuja ja tilliä, tulee aika tyylikäs jos vaikka vieraitakin paikalla.

Vierailija
10/35 |
11.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suolaa, valkoviiniä, sitruunaa ja reilusti smetanaa. Jämät seuraavana päivänä uuniperunan täytteenä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/35 |
11.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitan suolaa ja sitruunapippuria ennen uuniin laittoa ja uunin jälkeen tarjolle teriyaki kastiketta yms kastikkeita ja jokainen laittaa mitä laittaa, jos laittaa.

Vierailija
12/35 |
11.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

File nahka alaspäin pellille. Suolaa ja pippuria. Vierelle perunanlohkoja ja porkkanatikkuja. 225 astetta ja 20 min.

Miksi joku paistaa tunnin?

Joskus laitan parmesaania päälle. Useimmin teen nykyisin lohimurekepihvejä, kun tarjouslohi on kyllästyttänyt

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/35 |
11.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teriakimarinadissa uuniin, sivelen sitä vielä uunista tulon jälkeen. Ei koskaan mitään kermaa, smetanaa tms. rasvaista kermaa.

Vierailija
14/35 |
11.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä on tykästytty jogurttiloheen. Turkkilaiseen tai kreikkalaiseen juguun sekaan tilliä ja ruohosipulia ja seos lohen päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/35 |
11.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Leikkaan fileet 3 cm lehdiksi paloiksi ja paistan kuumassa uunissa 225 asteessa niin 15 min. En käytä kermaa. Näin kalasta tulee pinnalta rapeaa ja sisältä mehevää eikä yksi vetinen iso file. Maustan suolalla ja pippurilla. Joskus teen kastikkeeksi kermaviiliä tillillä ja sitruunalla.

Vierailija
16/35 |
11.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suolaa ja mustapippuria. Ei se muuta tarvitse.

Vierailija
17/35 |
11.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

lohi uunivuokaan ja päälle sitruunapippuria, ei muuta.

Vierailija
18/35 |
11.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos vastauksista! IS toimituksessa ollaan taas ajastaan jäljessä ja aliarvioidaan lukijaa, sitä epäilinkin. 

ap

Vierailija
19/35 |
11.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

No voihan sen kalan pilata tekemällä siitä uunilohta. Mutta mitä muuta sitä voi näiltä uusavuttomilta odottaakaan...

Opetelkaa loimuttamaan, tulee miljoona kertaa parempaa!

Itse en kusekaan omassa rasvassaan lilluvaan merilohesta tehtyyn uuniloheen.

Vierailija
20/35 |
11.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Peke kirjoitti:

No voihan sen kalan pilata tekemällä siitä uunilohta. Mutta mitä muuta sitä voi näiltä uusavuttomilta odottaakaan...

Opetelkaa loimuttamaan, tulee miljoona kertaa parempaa!

Itse en kusekaan omassa rasvassaan lilluvaan merilohesta tehtyyn uuniloheen.

No ei siitä loimuttamisessa mitään opettelua vaadita. Aika paha täällä kerrostalossa vaan loimuttaa =) =)