Käytättekö ruokakermaa?
Katsoin juuri monta Youtuben vloggaajien kauppakassivideota, joilla vloggaajat esittelee, mitä (lähinnä ruokaa) ovat ostaneet kaupasta. Käytännössä kaikki ostavat säännöllisesti ruokakermaa!
Itse en osta koskaan ruokakermaa. Jos haluan laittaa ruokaan kermaa, ostan sitä varten kuohukermaa.
Suomalaiset käyttävät ihan älyttömän paljon ruokakermaa!?
Kommentit (63)
Miten ruoka- ja kuohukermo eroaa toisistaan? Siis varmasti eroaa, mutta miksi esim ap käyttää kuohua mielummin?
Vierailija kirjoitti:
Miten ruoka- ja kuohukermo eroaa toisistaan? Siis varmasti eroaa, mutta miksi esim ap käyttää kuohua mielummin?
Maku on ihan eri planeetalta.
Käytän kyllä joo. Aika harvoin tarvitsen kermaa, ja tuommoinen kuukausia säilyvä puteli kaapissa on aina jossain vaiheessa löytänyt paikkansa kun sitä saa päähänsä jotain sellaista laittaa.
Vierailija kirjoitti:
Miten ruoka- ja kuohukermo eroaa toisistaan? Siis varmasti eroaa, mutta miksi esim ap käyttää kuohua mielummin?
Ruokakerma ei ole kermaa laisinkaan, vaan kasvirasvatuote, monet niistä ovat maustettuja ja niissä on erilaisia lisäaineita tuomassa paksuutta. Tosin niin on kermassakin nykyisin karrageenia usein, täytyy oikein etsiä erikseen karrageenitonta, aitoa kermaa.
Vierailija kirjoitti:
Miten ruoka- ja kuohukermo eroaa toisistaan? Siis varmasti eroaa, mutta miksi esim ap käyttää kuohua mielummin?
No ruokakermahan ei ole kermaa. Sen näkee purkin kyljestä.
Kuohukermapurkin kyljessä ainesosaluettelossa lukee yksi sana: kerma.
Näin yksinkertaistettuna.
Käytän kyllä. Ymmärrän kuohukerman ja ruokakerman eron, mutta itseäni henk.koht. hieman ällöttää kuohukerma, joten äärimmäisen harvoin sitä ostan. Kermavaahdostakaan en pahemmin välitä, eli siis ylipäätään kuohukerma ei ole feivörittiäni. No ehkä seuraavaan ruokaan kokeilen kuohukermaa ihan piruuttani.. Ehdotuksia?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miten ruoka- ja kuohukermo eroaa toisistaan? Siis varmasti eroaa, mutta miksi esim ap käyttää kuohua mielummin?
Ruokakerma ei ole kermaa laisinkaan, vaan kasvirasvatuote, monet niistä ovat maustettuja ja niissä on erilaisia lisäaineita tuomassa paksuutta. Tosin niin on kermassakin nykyisin karrageenia usein, täytyy oikein etsiä erikseen karrageenitonta, aitoa kermaa.
Tämä nyt ei pidä paikkansa ollenkaan. Ruokakermaa löytyy ihan "tavallisenakin" kermana mutta siinä on vähemmän rasvaa. Florat ym. sotkut on asia erikseen.
Mutta vastaus, en käytä ruokakermaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miten ruoka- ja kuohukermo eroaa toisistaan? Siis varmasti eroaa, mutta miksi esim ap käyttää kuohua mielummin?
Ruokakerma ei ole kermaa laisinkaan, vaan kasvirasvatuote, monet niistä ovat maustettuja ja niissä on erilaisia lisäaineita tuomassa paksuutta. Tosin niin on kermassakin nykyisin karrageenia usein, täytyy oikein etsiä erikseen karrageenitonta, aitoa kermaa.
Tämä nyt ei pidä paikkansa ollenkaan. Ruokakermaa löytyy ihan "tavallisenakin" kermana mutta siinä on vähemmän rasvaa. Florat ym. sotkut on asia erikseen.
Mutta vastaus, en käytä ruokakermaa.
MInkälaisilla tuotenimillä tällaisia "tavallisia" kermoja myydään, jotka ovat myös ruokakermaa?
Lidk Milbona 15% ruokakerma ei ainakaan ole kasvirasvaa nähnytkään.
Käytän kahvissakin, kun on halvinta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miten ruoka- ja kuohukermo eroaa toisistaan? Siis varmasti eroaa, mutta miksi esim ap käyttää kuohua mielummin?
Ruokakerma ei ole kermaa laisinkaan, vaan kasvirasvatuote, monet niistä ovat maustettuja ja niissä on erilaisia lisäaineita tuomassa paksuutta. Tosin niin on kermassakin nykyisin karrageenia usein, täytyy oikein etsiä erikseen karrageenitonta, aitoa kermaa.
Tämä nyt ei pidä paikkansa ollenkaan. Ruokakermaa löytyy ihan "tavallisenakin" kermana mutta siinä on vähemmän rasvaa. Florat ym. sotkut on asia erikseen.
Mutta vastaus, en käytä ruokakermaa.
MInkälaisilla tuotenimillä tällaisia "tavallisia" kermoja myydään, jotka ovat myös ruokakermaa?
Ota ensi kerralla silmä käteen siellä Citymarketissa ja lue purkkien kyljistä!
Käytän kermaa ruoanlaitossa ainoastaan kasvissosekeittoihin, silloinkin se 2 dl riittää 5 litran kattilalliseen. Silloin käytän ihan oikeaa kermaa. En ymmärrä miksi porukka lotraa ruokakermaa joka ruokaan, sehän lähinnä vaan "laimentaa" niitä oikeita makuja ja tuo rasvaisuutta. Opetelkaa tekemään ja maustamaan ruokaa.
Vierailija kirjoitti:
Lidk Milbona 15% ruokakerma ei ainakaan ole kasvirasvaa nähnytkään.
Käytän kahvissakin, kun on halvinta.
Ei se silti kermaa ole.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miten ruoka- ja kuohukermo eroaa toisistaan? Siis varmasti eroaa, mutta miksi esim ap käyttää kuohua mielummin?
Ruokakerma ei ole kermaa laisinkaan, vaan kasvirasvatuote, monet niistä ovat maustettuja ja niissä on erilaisia lisäaineita tuomassa paksuutta. Tosin niin on kermassakin nykyisin karrageenia usein, täytyy oikein etsiä erikseen karrageenitonta, aitoa kermaa.
Tämä nyt ei pidä paikkansa ollenkaan. Ruokakermaa löytyy ihan "tavallisenakin" kermana mutta siinä on vähemmän rasvaa. Florat ym. sotkut on asia erikseen.
Mutta vastaus, en käytä ruokakermaa.
MInkälaisilla tuotenimillä tällaisia "tavallisia" kermoja myydään, jotka ovat myös ruokakermaa?
Ota ensi kerralla silmä käteen siellä Citymarketissa ja lue purkkien kyljistä!
Okei. :) Olisit voinut tietty heti sanoakin, kun kerran niin hyvin tiedät. Olen kyllä valmis myöntämään olevani väärässä, vaikka minua epäkohteliaasti ojennettaisiinkin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miten ruoka- ja kuohukermo eroaa toisistaan? Siis varmasti eroaa, mutta miksi esim ap käyttää kuohua mielummin?
Ruokakerma ei ole kermaa laisinkaan, vaan kasvirasvatuote, monet niistä ovat maustettuja ja niissä on erilaisia lisäaineita tuomassa paksuutta. Tosin niin on kermassakin nykyisin karrageenia usein, täytyy oikein etsiä erikseen karrageenitonta, aitoa kermaa.
Tämä nyt ei pidä paikkansa ollenkaan. Ruokakermaa löytyy ihan "tavallisenakin" kermana mutta siinä on vähemmän rasvaa. Florat ym. sotkut on asia erikseen.
Mutta vastaus, en käytä ruokakermaa.
MInkälaisilla tuotenimillä tällaisia "tavallisia" kermoja myydään, jotka ovat myös ruokakermaa?
Ota ensi kerralla silmä käteen siellä Citymarketissa ja lue purkkien kyljistä!
Ruokakerma ei ole kermaa vähemmällä rasvalla. Se on aivan muuta. Ota itse silmä käteen.
Meillä ei käytetä ruokakermaa saatika kuohukermaa. Meillä on käytössä kaurakerma.
Kyllä käytän. Pippuri- ja juustokermaa ostin tänäänkin. Pippurikerma on suosikki.
Aika useasti käytän eri maku ruoka kermoja erilaisiin ruokiin. Tulee aivan huippuhyvää. Kannattaa testailla.
En enää. Olen aikoinaan käyttänyt niitä paljonkin, mutta sitten aloin käyttää oikeaa kermaa ja nyt sekin on vähentynyt, en tee juuri kermaisia ruokia. Mutta jos ruoka sitä vaatii, niin kyllä laitan. :)