Kuinka monipuolistaa ruokavaliota?

Vierailija

Haluaisin ruokavalioni monipuolisemmaksi.
Etenkin lämpimän ruuan teko on minulle ongelma, en millään keksi mitä terveellistä tekisin, joten teen aina samaa. Usein en edes kokkaile päivittäin, sillä saan lämpimän ruuan opiskelupaikassani.

Syön smoothieita ja hedelmiä suht paljon, mutta leivän haluaisin jättää kokonaan pois. Olen yrittänyt tätä, mutta ongelma on se, etten keksi millä korvaan tämän. Tuntuu ettei mikään täytä samalla tavalla kuin leipä..

Kommentit (2)

Vierailija

Smoothie terveellinen? Jättäisin sen ihan ensiksi pois jokapäiväisestä/viikkoisesta ruokavaliosta. Ennemmin kuin leivän.

Mutta keivän voit tietysti korvata kasviksilla, riisillä, erilaisilla pähkinöillä ja jollain muulla kuitupitoisella viljatuotteella.

Ja ruokaideoita oppii selailemalla ruokareseptejä.

Tollo

Leipääkin voi tehdä monenlaisista ainesosista, ei sen ole pakko olla edes viljaa. Googleta. Smoothieissa kannattaa harrastaa kuidun ja proteiinin saantia, ettei mene pelkäksi hedelmänsyönniksi.

Ja siis riippuu ihan niistä lähtökohdista, joista ruokapuoltasi monipuolistat. Jos nyt syöt pelkkää vihersalaattia kasvispuolella, jätä se vähemmälle ja siirry esimerkiksi erilaisiin papuihin ja juureksiin pelkän vedensyönnin (siis se vihersalaatti) sijaan. Monet sanovat syövänsä paljon vihreää, vaikka syövät käytännössä pelkkää vettä.

Jos et ole allerginen pähkinöille, niistäkin saa tehtyä vaikka mitä, esimerkiksi kasvimaitoja ja leipää tai makeaa leivonnaista. Jätä maito vähemmälle ja koita keksiä, millä kaikella voisit korvata sen. Siinä pääsee jo aika pitkälle.

Vain netti on rajana!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat