kokemuksia telttailusta pienten lasten kanssa

Vierailija

Ensi kesää suunnittelen ja tuli ajatus kokeilla telttailua perheen kanssa. Tarkoituksena kierrellä Suomea ja leirintäalueille pystyttää teltta aina useammaksi päiväksi. Jos homma sujuisi niin miksei tehdä telttaretki jonnekkin kaemmaskin.
Meillä lapset 3v, 2v ja vauva. Mitä pitäisi huomioida. Mitä varusteita tarvitaan ja onko ihan älytön ajatus muutenkin.

Kommentit (9)

Vierailija

Jos on auto mukana, niin kannattaa hankkia vähän isompi teltta eli sellainen, jossa mahtuu seisomaan, kaikki tavarat saa sisälle ja jonkin tasoinen ruoanlaittokin ehkä onnistuu teltan sisällä. Helpottaa elämää selvästi. Hiukan paksummat patjatkaan eivät ole huono juttu.

Ei siinä lasten kanssa kauheasti sen kummoisempia vaadita kuin muutenkaan. Tosin varsinkin kun on vauva mukana niin on mukavampi leiriytyä leirintäalueelle juoksevan lämpimän veden ym. ääreen eikä ihan vaan metsään.

Vierailija

Me käydään kerta vuoteen. Ihan sillä tyylillä, että ruoat ja telttakamat kannetaan rinkassa, eli varmasti pääsette helpommalla. Telttailtu on siitä saakka kun lapsi oli 2.5v. Mitäköhän sitä vinkkaisi...

Ainakin talvihaalari on osoittautunut erinomaiseksi makuupussin tilalla, noin pienet ei varmasti pysy pussissa!

Minusta telttailu ei vaadi edes mitään ihmeellisiä ja me ollaan kuitenkin tehty ruoat retkikeittimellä ja vedetkin on pitänyt kantaa pumppukaivolta. Lasten valmisruoat on tosi käteviä koko poppoolle esim lounaaksi (mm hipp), vähän suolaa ja mausteita niin maistuu paremmin :)

5v odottaa taas innolla ensi kesän telttareissua. Silloin meillä on pieni vauvakin mukana!

Vierailija

Ollaan jonkun verran telttailtu kun lapset oli pieniä. Kerran oltiin viikko saaressa. Oli upeat ilmat ja kaikilla hauskaa. Lapset oli 2 ja 4. Kerran oltiin muutama yö Ahvenanmaalla. Satoi jumalattomasti mutta ei haitannut. Telttailuun mukaan riittävästi vaihtovaatetta ja sadekamppeita.

Vierailija

Lämmintä vaatetta, ei siis pelkästään kesävaatteita. Ja tarpeeksi vaihtoa ajatellen. Muuten kyllä pärjää, mutta kylmä on ikävä juttu jos ei ole varautunut.

Vierailija

Testatkaa ensin vaikka kotipihassa yö tai pari. On todella tympeää ensin reissata jonnekin kauas ja tulla yöllä siihen tulokseen, että ei onnistu, koska lapsia jännittää liikaa tai tulee jotain muuta odottamatonta.

Vierailija

Kiitos vinkeistä. Ihanan kannustavia! Täytyykin alkaa tutkimaan miten saisi kaiken tuon mahtumaan autoon. Onneksi on aikaa hankkia retkikeittimiä ja vertailla patjoja. Ja tuo toppahaalari oli hyvä vinkki. Ap

Vierailija

Suomen kesä kun voi olla kylmä ja märkä niin telttaan minua ei lasten kanssa saa.

Asuntoautolla olemme olleet parina kesänä reissussa ja kivaa oli. Kannattaa valita hyvät leirintäalueet.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat