Vierailija

Kaupasta ostettua Myllyn paras piparitaikinaa?
Voiko syödä yhtä hyvin kuin itse tehtyä?

Kommentit (14)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

No tapahtuu niin, että taikina alkaa sulaa suussa syljen sisältämän amylaasin johdosta, jotta se olisi helpompi niellä, ja se aloittaa ruuansulatuksen sulattamalla tärkkelystä. Sitten taikina siirtyy vatsahappojen täyttämään mahalaukkuun, jossa pepsiinit alkavat pilkkoa proteiineja. Sitten matka jatkuu ohutsuoleen, jossa monet eri entsyymit jatkavat prosessia, lipaasi pilkkoo voin rasvan miselleiksi ja ravintoaineet imeytyvät elimistön käyttöön. Sitten piparitaikina alkaakin hiljallee muistuttaa ulostetta, mutta jos nyt iskee ripuli, niin saattaa poltella persreikää, koska taikina on tässä vaiheessa kovin juoksevaa ja hapanta. Paksusuolessa bakteerit viimeistelevät taikinan, vitamiinien ohella syntyy suolikaasuja, joista 90% poistuu hengityksen mukana ja loput pieret. Neste imeytyy kehosi käyttöön ja massa siirtyy peräsuolen kautta ulos. Tulee kakkahätä.

Niin tapahtuu, jos syö raakaa taikinaa.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vähemmän siinä todennäköisesti bakteereja on kuin itse tehdyssä. 

Missään muualla ei ihailla steriiliä (teollista) ruokaa niin paljon kuin Suomessa. Ei ihme että sairastellaan.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla