Kuinka päästä eroon statuksesta johtuvasta alemmuudentunteesta?

Vierailija

Minulla on tunne, että en ole miehenä mitään, koska en ole menestynyt elämässäni. Päinvastoin, kuulun yhteiskunnan alimpaan kastiin; koulut käymättä ja rahat tienaamatta. Jos olisin aivan tyhmä ja tunne-elämältäni hieman jähmeämpi, asia ei haittaisi hirveästi. Vaikka aina sanotaan, että raha ei tee onnelliseksi, tai että työ ei määrittele ihmistä, vaikuttaa se kuitenkin muiden suhtautumiseen.

Nyt olen yrittänyt paikata tuota huonommuudentunnetta pänttäämällä päähäni niin paljon tieoa kuin sinne mahtuu toovoen, että joku päivä tunnen itseni fiksummaksi kuin muut ja siten ehkä "tasoissa" ylemmässä kastissa olevien kanssa.

Kommentit (2)

KirkkoSisko
Seuraa 
Liittynyt1.2.2011

Hei ap.

Onpa surullisen kuuloista, miten soimaat itseäsi.

Kysyt, miten päästä eroon alemmuuden tunteesta. Vastaus on helppo ja toisaalta maailman vaikein; hyväksymällä itsesi sellaisenaan.

Tuo, kun kerrot, että pyrit haalimaan tietoa päihittääksesi muut, ei vie sinua kohti itsesi hyväksymistä vaan itsesi mittaamista käyttäen muita vertailulukuina. Sinua kuitenkin on vain yksi ainoa. Sen yhden ja ainoan itsesi kanssa muodostat elinikäisen suhteen. 

Mitä menetät, - tai mitä hyödyt - jos alatkin suhtautua itseesi arvostavammin, armollisemmin, nähden omat puutteesi mutta katsoen niitä lempeydellä ja nähden omat voimavarasi ja katsoen niitä mahdollisuuksina nauttia elämästä toisten kanssa?

Usein itsensä hyväksynnän mahdollistamiseen tarvitaan toisten ihmisten hyväksyvää katsetta. Sitä sinulle toivotan. Joskus se voi löytyä terapeutin kasvoilta, joskus ystävien tai muiden läheisten. Älä anna sinua katsottavan tuomitsevin silmin.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat