Etsimme kokoaikaista lastenhoitajaa - kukaan ei tullut edes haastatteluun...

Hoitaja tku

Perheemme etsi lastenhoitajaa kotiin, kokoaikaista työtä vanhempien käydessä töissä. Laitoin ilmoituksen MOLin sivuille, hakemuksia alkoi tippua. Monta hyvää hakijaa, erilaisilla sopivilla taustoilla. Sopivia hakijoita oli useampi kymmen ja harkinnan jälkeen soitin heistä monelle kysyäkseni lisätietoja. Sovin haastattelun kolmen kanssa. Kaksi ei tullut paikalle ja kolmas ilmoitti n. 5 min ennen sovittua aikaa, että ei pääse paikalle, koska auto hajosi.

Luotettavia hakijoita siis. Varsinkin, kun kyse on omista lapsista ja siitä, että vanhempien on ehdittävä ajallaan töihin. Siinä ei auton hajoaminen paljon auta syyksi poissaoloon. Nyt kärrään lapset päiväkotiin joka päivä toiselle puolelle kaupunkia, kun lähempää ei hoitopaikkaa saatu.

Ei löytynyt ketään tekijää tähänkään työpaikkaan. Tämä tuli mieleen Sitran piilotyöpaikkajuttua lukiessa.

Sivut

Kommentit (181)

Vierailija

Olen lastenhoitaja yksityiskodissa ja eniten kiinnostaa, millaiset vaatimukset hakijalle oli ilmoituksessa listattu, palkka, tyosuhteen pituus ja tuntimaara.

Vierailija

Näin se juuri on, että kyllä työttömyyden ohella työvoimapulakin on ihan todellinen. Etenkin vähemmän mediaseksikkäillä aloilla on todella vaikeaa löytää osaavaa tai edes motivoitunutta oppimishaluista työvoimaa. Esimerkkinä vaikkapa teurastajat ja lihanleikkaajat.

Vierailija

"5 min ennen sovittua aikaa, että ei pääse paikalle, koska auto hajosi."

Eikä halunnut sopia uutta aikaa vai? Meinaan noin voi ihan oikeasti käydä, ja tosi harmi jos menee työpaikka ohi siksi että tosiaan auto levisi matkalla haastatteluun...

Sinänsä kurja kyllä se, että työttömiä pakotetaan hakemaan kaikenlaisia töitä, koska se johtaa juuri tähän ongelmaan, että työpaikkoihin hakee myös ihmisiä jotka eivät todellakaan ko. työhön halua, kuka mistäkin syytä, mutta pakko on hakea jotta tuet ei lakkaa juoksemasta.

Vierailija

Et sitten viitsi tulla kertomaan meille lisätietoja. Paljonko palkkaa, onko inhottavat työajat?

Se tulikin selväksi, että julkisia kulkuneuvoja käyttäen ei pääse töihin, koska auton hajoaminen esti yhden haastatteluun tulon. Onko teidän maksamallanne palkalla varaa kustantaa autoa?

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Palkka? Ja sisältyykö inhottavia töitä? Mattojen tamppausta ja ikkunoiden pesua?

Hyviä pointteja sinänsä, mutta jos työehdot olivat huonot niin miksi hakijat laittoivat hakemuksen ja jopa sopivat haastattelun?

hoitaja tku

Palkasta oli tarkoitus puhua tarkemmin vasta haastattelussa. Tietysti he saivat esittää hakemuksessa toiveensa. Puhelimessa puhetta oli n. 1500 euron kk. palkasta, sisältäen kuitenkin oikeuden ruokailla lasten kanssa kaikilla aterioilla (aamupala, lounas, välipala).

Ja muuta ei olsi tarvinnut tehdä kuin lasten kanssa olla ja pitää heidät tyytyväisenä. Kyllähän sen itsekin tietää, että ei siinä paljon mattoja tamppailla, kun niitä vahtii. Ruokaa lämmittää. 7 tuntia päivässä.

Mutta kai ne tuloloukut sitten on todellisuutta.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Et sitten viitsi tulla kertomaan meille lisätietoja. Paljonko palkkaa, onko inhottavat työajat?

Se tulikin selväksi, että julkisia kulkuneuvoja käyttäen ei pääse töihin, koska auton hajoaminen esti yhden haastatteluun tulon. Onko teidän maksamallanne palkalla varaa kustantaa autoa?

Saattoihan olla myös niin, että hakija asui jossain periferiassa ja ap hyvien liikenneyhteyksien varrella.

Vierailija

Tosi oudolta kuulostaa. Ilmeisesti teille ei pääse julkisilla kovin hyvin? Oliko kulkuyhteydet (niiden laatu) mainittu työpaikkailmoituksessa? Tulee mieleen että asutte ehkä kaupungissa jolloin hakijat ovat saattaneet olettaa että yhteydet toimii, mutta tarkan osoitteen kuultuaan huomanneet että ei teille niin näppärästi pääsekään. Eivätkä ole kehdanneet tästä sanoa (vaikka pitäisi toki). Lastenhoitajan palkalla auto on kallis ylläpidettävä ja hyvät julkiset yhteydet siksi iso plussa työpaikkaa haettaessa.

Mun omat kokemukset hoitajan palkkaamisesta ovat paremmat, tuli vaan nuo liikenneyhteydet mieleen kun meille pääsi silloin niin kätevästi julkisilla.

Vierailija

Juu, en lahtisi tuolla palkalla. Ehka olen vieraantunut Suomen palkkatodellisuudesta, koska en ole asunut Suomessa 15 vuoteen, mutta... Englannissa palkkani lastenhoitajana oli 10 puntaa tunnilta, eli 13-14 euroa.

Nyt asun rikkaassa arabimaassa ja palkka on ihan eri lukemissa, joten ei voine verrata.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat