Miten naudanlihasta saa mureaa?

Vierailija

Auttaisiko jos pilkon naudanlihat ja laitan yöksi merisuolan kanssa jääkaappiin?

Kommentit (6)

Vierailija

Hauduttamalla.

Et nyt kerro mistä ruhon palasta on kyse mutta jos on paistia niin hauduttamiseen menee lähes 3h. Tuossa ajassa murenee mikä tahansa ruhonosa.

Jos haluat varmistaa ja vähän nopeuttaa mureutumista voit marinoida punaviinissä yön yli tai laittaa viiniä valmistusvaiheessa. Lyhentää aikaa n 30 min. Jos suolaat (suu-)palat yön yli ne on ylisuolaisia.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Auttaisiko jos pilkon naudanlihat ja laitan yöksi merisuolan kanssa jääkaappiin?

Ei suola mureuta, päinvastoin. Imee kosteutta lihasta, jolloin se on entistä sitkeämpi köntsä.

Jos haluat marinoida lihaa, niin happo toimii. Eli punkkua, sitruunaa, etikkaa, olutta tai vaikka cokista. Mukaan sipulia, valkosipulia, soijaa, katajanmarjoja tai muita yrttejä, mistä nyt tykkäätkin. Hapanpaistia voi marinoida jääkaapissa viikonkin, ks. esim. http://www.makuja.fi/reseptit/vanhanajan-hapanpaisti/

Sen jälkeen hidas kypsytys miedossa lämmössä. Keittäen onnistuu usein paremmin kuin uunissa, jossa liha herkästi kuivahtaa.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Hauduttamalla.

Et nyt kerro mistä ruhon palasta on kyse mutta jos on paistia niin hauduttamiseen menee lähes 3h. Tuossa ajassa murenee mikä tahansa ruhonosa.

Jos haluat varmistaa ja vähän nopeuttaa mureutumista voit marinoida punaviinissä yön yli tai laittaa viiniä valmistusvaiheessa. Lyhentää aikaa n 30 min. Jos suolaat (suu-)palat yön yli ne on ylisuolaisia.

 


Paistista kyse. Kuulin tuon suolavinkin mietin onko apua.

Vierailija

Niin joo jogurtti lisättävä tuohon mureuttavien happamien ainesten listaan. Käytetään keski- ja eteläaasialaisessa keittiössä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat