Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Vanhemmat ei hae apua lapsen kanssa?

Oiki

Miten perheen ulkopuolisena (lapsen kummina) voisin hyvällä meinigillä tukea vanhempien ja nuoren suhdetta? Olen pyytänyt hakemaan ulkopuolista apua, ennen kuin tilanne vielä leviää. Vanhemmat eivät näe sitä vielä tarpeelliseksi, kokevat omien keinojen riittävän. En tiedä mitä nämä keinot ovat. Tilanne on jatkunut vajaan vuoden!

Kyseessä 13-vuotias, joka on mm. ollut jatkuvasti "kipeä". Nyt on selvinnyt erinäisten mutkien kautta, että teeskentelee osan näistä oireista, ilmeisesti jotta voi vältellä koulussakäyntiä. Koulussa pojan mukaan kaikki ok, mutta opettajan kanssa vanhemmat eivät ole näistä ongelmista edes puhuneet/kertoneet pojan "sairastelusta". Pojalla muutamia harrastuksia ja ystäviä.

Nyt poika on alkanut käymään eri paikoissa, missä vanhemmille on kertonut olevansa. Siitä sitten jäänyt kiinni, kun tuttaviin vahingossa törmännyt.

Kuukausi sitten jäi ensimmäisen kerran kiinni varastelusta. Oli vienyt tavaraa nuorten kerhosta. Pieniarvoista, mutta silti mielestäni hälyyttävää käytöstä. Jäi kiinni nuoriso-ohjaajan huomattua rysän päältä. Vanhemmat puolustelivat sen olevan ensimmäinen kerta ja pojan vasta nuori. Toki palauttivat tavarat pojan puolesta ja keskustelivat asiasta.

Ylireagoinko, kun minusta ulkopuolinen apu olisi tarpeen ja voisi olla todella hyväksi. Vanhemmat sanovat haluavansa toistaiseksi setviä itse asiat, mutta käytös on jatkunut jo pitkään. Joskus jopa tuntuu, että he kieltäytyvät hakemasta kaikkea sitä kevyttäkin apua nuoren hyväksi, mitä olisi saatavilla.

Kommentit (2)

vieras1239

Vierailija kirjoitti:
Minkälaista apua kuvittelet olevan saatavilla?

Siihen halusikin aloittaja saada vinkkejä, jos oikein käsitin? Ehkä allergiatesteistä olisi hyvä aloittaa, vaivat voi olla todellisia ja opettajan kanssa keskustelusta. Jos koulussa on vaikka kiusaamista, josta poika ei halua kertoa?

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat