Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kuinka olet jättänyt miehesi/ohjeita jättämiseen?

Vierailija

Tällainen tehtävä on edessä. 8 vuotta kestänyt avoliitto, ei lapsia. Syynä toinen mies, ihastus. Mitään fyysistä ei ole tapahtunut, mutta olemme viettäneet aikaa yhdessä.

Luin ohjeita. Kertomispaikaksi suositeltiin mm. aamiaispöytää tai muuta rauhallista hetkeä. Uudesta ihastuksesta kannattaa kuulemma kertoa suoraan.

Jos olet jättänyt miehesi, kuinka teit sen? Miten meni? Jos mies suuttui, kuinka käsittelit tilanteen?

Kommentit (5)

Vierailija

Älä kerro uudesta, koska mies joutuu sitten ikuisesti vertailemaan itseään tähän ja romutat samalla hänen itsetunnon pitkäksi aikaa. Se ei todellakaan ole reilua. Kerro ettet ole onnellinen, haluat olla yksin. 

Vierailija

On erityisen tärkeää, millä tavalla jättäjä kertoo eropäätöksestään toiselle, sanoo Väestöliiton parisuhdekeskuksen johtaja Heli Vaaranen.

Vaaranen viittaa belgialaistutkimukseen, jonka mukaan 90 prosenttia eron jälkeisistä riidoista johtuu epäonnistuneesti annetusta eroilmoituksesta.

"Jätetyksi tuleminen on jo itsessään murskaava tappio, ja loukkaaminen voi johtaa elinikäisiin riitoihin", hän sanoo.

Katja valitsi hetken viisaasti, kun hän kertoi asiasta rauhallisen koti-illan päätteeksi.

"Ei riidassa, ei nälkäisenä, ei väsyneenä, ei juhlien jälkeen. Aamiaispöydässä viikonloppuna voisi olla hyvä hetki kertoa", Vaaranen neuvoo.

Kaikkein tärkeintä on pukea sanoiksi se, miksi on päätynyt ratkaisuunsa.

"Rehellinen voi olla: kertoa, kuinka tunteet ovat loppuneet tai on rakastunut toiseen. Voi sanoa vaikka sen, että ei enää odota toisen näkemistä työpäivän jälkeen tai yhteisiä lenkkejä."

http://www.hs.fi/elama/a1421814571796

fgh

Olin työstänyt puhetta viikon mielessäni. Lopulta vain yksi tavallinen ilta, kun mies teki juuri sitä, mitä kaikkein eniten inhosin (eli veti roskaruokaa likaisissa kalsareissa sohvalla läppäriään tuijottaen), puuskahdin että ei meidän varmaan kannata jatkaa, kun ei tästä mitään tule. Mies totesi, että niinpä.

Tosin en usko, että se otti minut tosissaan, koska takaisin vinkuminen alkoi vasta sen jälkeen, kun olin löytänyt uuden asunnon ja ilmoitin muuttopäivän. Koskaan ei hän kysynyt, miksi en halua jatkaa, mikä olikin yksi eroon johtaneistä syistä. Ts. että minun mielipiteeni tai ajatukseni olivat täysin arvottomia.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat