Te, jotka säästätte rahaa, sijoitatte rahastoihin tai tilille!

Vierailija

Paljonko teillä olisi tasan 10 vuoden päästä, jos aloittaisitte nykyisenkaltaiset säästötoimenpiteenne nollasta tänään?

Sivut

Kommentit (19)

Vierailija

24 000 euroa + korkotuotot. Meillä menee kolmeen rahastoon rahaa, yhteen 100€ ja kahteen 50€ kumpaankin. Tällä hetkellä niissä on jotain 2500 euroa yhteensä.

Vierailija

12000 euroa. Meillä menee joka toinen kuukausi 50+50 euroa kahdelle eri osakerahastolle ja joka toinen kuukausi samat summat kahdelle muulle, eli neljään rahastoon yhteensä. Lisäksi lapselle säästämme satasen kuussa kahteen eri rahastoon ja laitan epäsäännöllisesti säästötilille könttäsumman, mitä nyt joskus jää yli.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ilman korkoja laskettuna noin 65 000 e.

Säästättekö siis jollekin säästötilille 550€ kuukaudessa?

Lapsilisät kahdesta lapsesta säästötileille. Lisäksi on vielä yksi säästötili, jonne menee vähintään 200 e/kk. Tänne laitamme myös kaiken "ylimääräisen", eli mahdolliset päivärahat ym. Eli joskus jopa 1000 e/kk. Noin 150 e per kk menee rahastoon.

Vierailija

Pitäis tietää paljonko osake- ja korkomarkkinat nousee seuraavan 10v aikana, jotta kysymykseen voi vastata.

4v kuluttua asunto on velaton.

Laitan 100€/kk seligsonille ja etf vaihtlevasti. Nämä on korvamerkitty eläkepäiviin.

Laitan 500€ palkasta suoraan sästötilille, mutta näitä käytetään/siirretään sijoituksiin tms.

Säästän lapselle 40€/kk, eli omalta kannaltani katsottuna annan pois... mutta en myöskään maksele ajokortteja 10v kuluttua.

Mutta näillä spekseillä mulla on 10v kuluttua 15000 lisää asuntovarallisuutta ja 12000+60000? = 72000 pääomaa. Sekä lapsella 4800 käytettäväksi isompiin hankintoihin. + tuotto!

Vierailija

Eihän tulevia korkoja voi tietää, mutta realistisena nyrkkisääntönä voisi käyttää 6% tiettyjen tietäjien mielestä. Koska säästän tällä hetkellä säännöllisesti vain 150€/kk rahastoihin siitä tulisi vajaa 25k€ kymmenessä vuodessa, 0.5% nostopalkkio, eli korkotuotto ~6,5k€ joista veroihin vajaa 2k, ellei veroprosentti muutu. Käteisenä siis 22 600€.

Jos taas 20v säästäisi saman verran, olisi summa melkein 70k ennen veroja, vaikka sijoitus vain 36k. 30v kuluttua summa olisi150k, sijoituksena 54k.

Vierailija

Valehtelematta n. 150 000 + mahdolliset korot tai tuotot.

Korothan tosin on ihan naurettavan huonot nykyisin ja sijoittaminen ei itseäni huvita koska siinä voittaa vain ne isot pelaajat jotka reagoi mikrosekuntitason viiveillä. Turha sinne on omia rahojaan syytää tavallisen tossunkuluttajan.

Luultavasti säästelen vain tilille ja ostan sitten pikkulainan avustamana jonkun sopivan asunnon.

Vierailija

Olisiko rahastoissa n. 16000 euroa ja asunnon maksamisen johdosta varallisuus olisi kasvanut ainakin 150.000 euroa vaikka arvon nousua ei tulisikaan.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
En ummartanut kysymystä 😁.
Tarkoittiko se siis, että juuri tämän hetken tuotto-odotuksella?
Sehän ei ole realismia.

Joo, nimenomaan tämän hetken tuotto-odotuksella. Eli ihan huuhaata. Mutta tällainen keskipäivän höpöhaaveiluhetki..

Itse laskin, että tilille säästämällä ilman inflaatioita ja muita meillä olisi noin vähän alle 50 000 10 vuoden päästä ja aloin laskeskella, mitä se olisi, jos sijoittaisi sinne tai tuonne tai sataan eri paikkaan..

ap

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat