Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Toivon asiallisia neuvoja, mistä voimme säästää. Nettotulot 5300 euroa.

Vierailija

Asuntolaina  1 770,00 € (otettu 25 vuoden laina, jäljellä 17 vuotta)
Yhtiövastike  550,00 €
Netti  39,90 €
Vakuutukset  170,00 €
Perheen matkakortit ja bensa yhteensä 200 € 
Lasten viikkorahat  60,00 €
Kuntosalit  111,00 €
Lehtitilaukset 14 €
Auton osamaksuerä  117,21 €
Trafi  42,67 €
Sähkölasku  65 €
Helsingin Sanomat, verkkolehti  14,90 € 
Lasten harrastukset (2 per lapsi)  150,00 €
Rahastot 300 €
Hyväntekeväisyyteen  140,00 €
Puhelinlaskut (koko perhe)  140,00 €
Lasten leirikouluihin ja retkiin  66,00 € (joka luokalla kerätään 22€/kk)
Opintolaina 200,00 € (vuoden 2017 kesäkuuhun asti)

 

Jää vain noin 1150€/kk kaikkeen muuhun. 

Auto on valitettavasti välttämätön miehen työn takia. Luopuisin siitä ilomielin muuten. Lehtitilaukset voi peruuttaa, mutta sekin on vain pari kymppiä. Minulla ja miehelläni on erittäin edulliset kuntosalijäsenyydet. 

Sanokaapa, mistä säästäisimme. Köyhiä emme ole, mutta jäljelle jäävä raha on todella pieni suhteessa tuloihin. Etsimme jatkuvasti halvempaa asuntoa, mutta mitään ei löydy. Meitä on kuitenkin viisi henkeä, kolme lasta ja asumme Helsingissä. 

Sivut

Kommentit (119)

Vierailija

Hyväntekeväisyyteen 140 e/kk, täysin turha meno!

Vakuutukset on aika isot, kannattaa kilpailuttaa (tai sitten olette vakuuttaneet jotain turhaa, kannattaa katsoa, mitä oma ammattiliitto on jo puolestasi vakuuttanut).

Puhelinlasku 140 e/kk on 28 e/hlö, etsikää halvemmat liittymät tai opetelkaa siihen, että känykkää ei käytetä pelaamiseen.

Vierailija

Nämä pois:

Vierailija kirjoitti:

Lasten viikkorahat  60,00 €
Kuntosalit  111,00 €
Lehtitilaukset 14 €
Rahastot 300 €
Hyväntekeväisyyteen  140,00 €
Lasten leirikouluihin ja retkiin  66,00 € (joka luokalla kerätään 22€/kk)
 

ole hyvä.. ja minnepäin noi teidän lapset on menossa leirikouluun, kun KUUSSA tarvitaan 22e?! Meillä lasku on 20e/ lukukausi, Espoossa asutaan.

Vierailija

Hyväntekeväisyydestä nyt ainakin ekana pitää karsia pois. Eikö autoa voi vaihtaa halvempaan niin pääsee eroon osamaksusta? Eikö nettiä saa halvemmalla? Kuntosalit mielestäni melko kallista lystiä, ellei joka päivä käy. Joku halvempi saliketjukin varmasti löytyy... Ja on tuo vastikekin aika törkeä, vai kuuluuko siihen joku rahoitusosuus?

Vierailija

Ei tuosta suurempaa summaa saa aikaiseksi. Jonkun hassun kympin ja hyväntekeväisyyden 140 Euroa. Asuminen on suuri meno ja kaiken muun kanssa säätäminen on marginaalista.

Itse asiassa nyt kun korot ovat matalalla niin kannattaisi harkita asuntolainan lyhentämistä kovemmalla tahdilla ja varautua siihen kun korot joskus nousevat. Etenkin lainan alkuvaiheessa laina-aikaa saa lyhennettyä aika mukavasti maksamalla vähän suurempaa kuukausierää. Käteen silloin jäisi tietenkin vähemmän mutta pitkällä tähtäyksellä voisi auttaa.

Vierailija

Asuntolainan lyhennyksestä esim 500 euroa pois: Lyhennys 1300 euroa kk....käytte pankissa suunnittelee laina uusiksi, jotta jää elämään enemmän rahaa! Tai sit karsitte kaikki harrastukset, hyväntekeväisyys ja lehdet pois!

Vierailija

Hesari, hyväntekeväisyys ja lehtitilaukset veke. Tiesitkö että hesarin nettiversiota saa lukea ihan ilmaiseksi kun avaa uuden in private windown?

Onko molemmille kuntosalikortti välttämätön? Ts. käyttekö siellä ahkeraan? Minä säästän lisäksi matkakortissa koska pyöräilen, siitä saa hyvää liikuntaa ja säästää rahaa.

Meillä on nettotulot tuota luokkaa, tosin asumiseen menee yht vain 1500e. Mutta kuukausittain jää säästöön koko minun palkka, 1700e. Meillä on yksi pieni auto.

Vierailija

Lainan voi järjestellä uudelleen, udestaan 25 vuoden maksuohjelma tai asunnon vaihto halvempaan.

Lehdet ja verkkojulkaisut turhia, netissä on riittämiin maksutontoa materiaalia.

Kuntosalin voi korvata lenkkeilyllä.

Vakuutukset, sähköt, netti, puhelut yms, kannattaa aika ajoin tarkastaa hinnoiltaan ja vaihtaa halvempaan.

Hyyväntekeväisyyden voi keskeyttää jos itsellä tekee rahojensa kanssa tiukkaa.

Rahastoihin on turha säästää silloin kun on muuta menoa tuloille. Pikku puskuria kannattaa pitää jossain säästötilillä, josta rahaa voi tarvittaessa helposti lainata.

Noilla saa aika helposti 400-800€/kk lisää käyttöönsä.

Maxtoriaanus

Moi

Netti ja puhelinlaskut pienemmäksi. Ei nettiin mene kuin max 25 ja puhelimiin saa perhesopimuksella halvat kuukausikulut.

Vierailija

Muuttakaa Pelkosenniemelle. Saatte talon käteisellä ja jos teillä ei ollut 100 % lainaa, jää vielä rahaakin. Sitten hankitte jotain pienipalkkaista työtä tai olette työttöminä ja harrastatte marjastusta ja kalastusta. Lopputulos käteen ei liene kovin kaukana nykyisestä.

Vierailija

Oletko provo, ei herraisä kukaan voi olla tosissaan noin hölmö, eihän?!

Vierailija kirjoitti:

Vakuutukset  170,00 €
Lehtitilaukset 14 €
Helsingin Sanomat, verkkolehti  14,90 € 
Rahastot 300 €
Hyväntekeväisyyteen  140,00 €
Puhelinlaskut (koko perhe)  140,00 €
Jää vain noin 1150€/kk kaikkeen muuhun. 

Tuossa on jo heti karsimisen varaa ainakin 500e. Miten kummassa vakuutuksiin voi mennä noin paljon? Lehtiin menee 30e/kk, ihan turhaan. Säästätte joka kuukausi 300e ja hyväntekeväisyyteen menee 140e, joten ihan turha rutista rahan puutteesta! Lisäksi puhelinlaskut on ruhtinaalliset, ilmeisesti jokaisella on 4G paketti rajattomilla puheluilla ja viesteillä (ts. kallein mahdollinen)? 

Karsipa kuule noista, niin käyttövara nousee heti ainakin 50%.

(Ps. asuntonne on ihan liian kallis tuloihin + perhekokoon nähden. Siinä on se perimmäinen syy sille, että jostakin pitää säästää ettekä voi kuluttaa kuin "normaali" keskituloinen perhe).

Vierailija

Mihin vakuutuksiin menee noin paljon kuussa? Ja hyväntekeväisyys? Varmaan hyvä asia, mutta jos on rahasta tiukkaa, niin...

Vierailija

Meidän menot, nettotulot n 5300e:
- asuminen 1500e / kk, josta laina 1000e ja vastike n 500e
- auto varmaan 100e pintaan
- sähkö n 40e/kk
- kuntosali 40e/kk
- vakuutusmaksut vuodelle jaettuna 45e/kk (auto ja asunto)
- puhelimet ja netti tulee töiden kautta
- ei mitään tilauksia

Rahaa jää paljon. Käymme ravintoloissa, maksullisissa menoissa mikä huvittaa ja ostamme tarpeet mitä tarvitsee. Ja sitä rahaa jää vähintään minun palkkani (1700e/kk) yli, ellei ne vuoden vakuutusmaksut juuri tule.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Asuntolainan lyhennyksestä esim 500 euroa pois: Lyhennys 1300 euroa kk....käytte pankissa suunnittelee laina uusiksi, jotta jää elämään enemmän rahaa!

Lainaa taitaa olla noin 300 000e jäljellä. Sitä ei niin vaan kuule muuteta 1300 euron lyhennykseksi, sillä laina-aika pomppaisi takaisin 25-vuoteen eikä pankki siihen välttämättä suostu. Ei tuossa hirveästi ole lainaerässä pudottamisen varaa, kun nykyinenkin laina-aika on vielä huomattavan pitkä (17v). Monet pankit pitävät maksimilaina-aikana nykyään noin 20 vuotta, eli enintään noin 200e/kk voisi erää pienentää. Jos siis pankki suostuu siihenkään, mikään pakkohan sen ei ole. Eri asia jos lainaa olisi jäljellä tyyliin 5 vuotta, silloin sitä voisi pidentää reippaasti.

Lisäksi jo ihan psykologiselta kannalta on arveluttavaa venyttää laina-aikaa tuossa tilanteessa, kun lainaa on noin vähän vasta maksettu. Muissa kuluissa on kuitenkin reilusti karsimisen varaa, ja hyvä se laina olisi saada joskus maksettuakin. Etenkin noin järjettömän iso - jos/kun korot joskus nousee, niin siinäpä vasta ovatkin kuusessa jos lainaa lyhennetään jatkossa vielä hitaammin!

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat